SAĞLIK - 02 Mart 2021 Salı 12:34

Rizeliler artık normalleşmek istiyor

A
A
A
Rizeliler artık normalleşmek istiyor

Yeni normalleşme kararlarının ardından yüksek riskli alanda olan Rize’de yaşayan vatandaşlar Türkiye’nin bir çok ili gibi artık her alanda normalleşme sürecine girmek istiyor.

Yeni normalleşme kararlarının ardından yüksek riskli alanda olan Rize’de yaşayan vatandaşlar Türkiye’nin bir çok ili gibi artık her alanda normalleşme sürecine girmek istiyor.


Vaka sayılarının oluşturduğu yüksek risk nedeniyle bir çok alanda normalleşmeden mahrum kalan Rizeli vatandaşlar bulundukları ’kırmızı’ pozisyondan kurtulmak için tedbirlere dikkat etmeye özen gösteriyor.


İnsanlarda bezginlik olduğu için kurallara özen göstermediğini dile getiren Mehmet Bıçakçı isimli vatandaş “Maalesef insanların vurdum duymazlığı nedeniyle, tedbirlere gereken özeni göstermediği için normalleşme sürecinde çok yavaşız. İnsanlarımız tedbirlere uymuyor. Birazda artık bezginlik var insanlarda” dedi.


Normalleşme sürecinde yer alabilmesi için kuralların ihlal edilmemesi gerektiğini ifade eden Havva Türkyılmaz ise “Covid-19 vakaları fazla olduğu için normalleşemiyoruz. Herkes dışarıda, onun için bunlar. Yine sıkı tedbirler uygulanması lazım. Biraz daha mesafemizi koyalım, evimizden dışarıya çıkmayalım. İnşallah o zaman normalleşir, dikkat edersek olur” şeklinde konuştu.


Vaka sayılarının Rize dışından gelenler nedeniyle artışta olduğunu dile getiren Recep Ali Kılıçarslan da “Bu saatten sonra daha da kolay kolay düşmez. Çünkü çay tarlaları için gübreleme zamanı geldi. Uzun bir süre Rize’ye giriş çıkışların durdurulması lazım. Sokaklara baktığında fazla da bir şey yok şu anda” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.