GENEL - 29 Ocak 2012 Pazar 18:05

BAKAN YAZICI AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI

A
A
A
BAKAN YAZICI AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI

Kar üzerinde yürümekte güçlük çeken Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya korumaları destek verdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kayak tesisi yapılması planlanan Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası’nda incelemelerde bulundu. Her iki bakan Ayder Yaylası’nda bu yıl 5. düzenlenen Kardan Adam Şenliği’ne de katıldı. Şenlik alanında sabahtan itibaren ziyaretçiler kaydığı için bakanlar ve beraberindekiler zemin üzerinde yürümekte bir hayli zorluk çekti. Korumalar düşmemeleri için bakanların kollarına girdi. Ancak, korumaların tüm uğraşısına rağmen kaygan
zemin üzerinde Bakan Yazıcı ayakta zor durdu.
Bakan Suat Kılıç ise taraftarların hazırladığı bir sürprizle karşılaştı. Kılıç ile fotoğraf çektirmek istediklerini belirten kişiler fotoğraf çektirirken Fenerbahçe takımını simgeleyen bayrak açtılar. Kılıç bunun üzerine şenlik alanında bulunan bir Trabzonspor taraftarını da yanına alarak her iki takım taraftarları ile aynı anda fotoğraf çektirdi.
Şenlik alanında yapılan konuşmalarda Davos ile Ayder arasında benzetmeler yapıldı. Kılıç, yaptığı konuşmasında benzetmelere atıfta bulunarak, "Davos benzetmesi yapmak Ayder’e haksızlık olur. Burası Davos’tan çok daha güzel. Bundan sonra Davos benzetmesi yapmıyoruz. Biliyorsunuz sayın başbakanımız artık Davos’a gitmeyeceğini söylemişti. Ama Ayder’e gelecek. Başbakanımız Ayder’e gelmeden biz bakanları Ayder’in ne eksiği varsa gidereceğiz" dedi.
Bakanlar daha sonra kayak tesisinin yapılması planlanan arazide incelemede bulundu, bürokratların ve siyasilerin katılımı ile gerçekleşen planlama toplantısına katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İslam İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesi nihai bildirisi yayımlandı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Zirvesi’nin sona ermesi ile nihai bildiri yayımlandı. İİT 15. Zirvesi, Gambiya’nın ev sahipliğinde başkent Banjul’da 4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Dışişleri Bakanlığı verilerine göre; 2023 yılı içinde tüm dünyada 602 ırkçı, yabancı düşmanı ve İslam karşıtı saldırı gerçekleşti. Zirve sonrasında alınan kararlardan biri, Büyükelçi Mehmet Paçacı İİT Genel Sekreteri’nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Zirve’de, İsrail’in savaş ve insanlık suçlarının önlenmesine dönük diplomatik, ekonomik ve siyasi her türlü tedbiri alma çağrısında bulunuldu. İİT kararlarını uygulamayan üye devletlere karşı, üyeliğin askıya alınması dahil, hukuki tedbirler uygulanması ve bu konuyu ele almak üzere bir toplantı düzenlenmesi karara bağlandı. İsrail’le işbirliği yapan ülkelerin soykırıma varan suçlara ortaklık ettiği vurgulanırken Filistinlilere koruma sağlanması kararı alındı. Türkiye’nin önerileri sonucu kararlara eklenen tedbirler şu şekilde: “Gazze’deki suçlardan sorumlu özel ve tüzel kişilerin varlıklarının dondurulması, İsrail’in uluslararası spor, kültürel ve ekonomik etkinlik ve faaliyetlerden men edilmesi yönünde çaba harcanması, İsrail’in uluslararası örgüt ve forumlardan ihracı konusunda çaba harcanması, üye devletlere Uluslararası Adalet Divanındaki soykırım davasına müdahil olma çağrısı.” Ayrıca, 2025 yılında gerçekleştirilecek Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının Türkiye’de yapılması kararlaştırıldı. PKK/PYD/YPG terör örgütleri ortak tehdit Zirve’de Kıbrıs meselesine ve Batı Trakya Türk azınlığın durumuna ilişkin konularda İslam dünyasının dayanışmasını teyit eden kararlar alınırken, nihai bildiride PKK/PYD/YPG terör örgütlerinin ortak tehdit olduğu karara bağlandı.
Balıkesir Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - Ankara Keçiörengücü: 1 Trendyol 1. Lig’in 33. hafta maçında Bandırmaspor sahasında Ankara Keçiörengücü ile kozlarını paylaştı. Bandırmaspor kendi evinde oynadığı müsabakada Bandırmaspor, 2-1 Ankara Keçiörengücü’nü yendi. Maçtan dakikalar 15. dakikada ceza alanı içinde Mehmet Özcan kötü bir vuruşla topu üstten auta attı. 22. dakikada sol çaprazdan kaleye yaklaşan Malaly Dembele’nin plase vuruşunda top kaleci Zafer Görgen’e çarparak ağlara gitti. 0-1 41. dakikada sağdan ceza sahasına yapılan ortada Mousse Djitte topu filelere gönderdi. 1-1 62. dakikada ceza sahasında topla buluşan Mustafa Çeçenoğlu’nun şutunda top ağlarla buluştu. 2-1 Hakemler: Ayberk Demirbaş, Güner Mumcu Taştan, Selim Şenöz Bandırmaspor: Zafer Görgen, Djitte, Mulumba (Jozefzoon dk. 60), Cebie Sokou (Emirhan Aydoğan dk. 60), Rahmetullah Berişbek, Sitoe, Levent Ayçiçek (Mustafa Çeçenoğlu dk. 11), Mehmet Özcan, Taha Batuhan Yayıkçı, Gakpa (Doğan Can Davas dk. 90+2) Yedekler: Akın Alkan, Emre Batuhan Adıgüzel, Emirhan Ayhan, Metehan Mimaroğlu, Aygün Özışıkyıldız, Bartu Sezen, Teknik Direktör: Yusuf Şimşek Ankara Keçiörengücü: Ekrem Kılıçarslan, Muharrem Cinan, Erkam Develi (Enginalp Yamaç dk. 83), Şahverdi Çetin, (Mikail Okyay dk. 65), Melih İnan, Dembele, (Bahadır Yıldırım dk. 83) Barthi, Görkem Bitin (Camara dk. 35), Arda Hilmi Şengül, Orhan Nahırcı, Badara Traore Yedekler: Batuhan Ataç, Metin Uçar, Mert Kula Teknik Direktör: Tahsin Tam Goller: Dembele (dk. 22) (Ankara Keçiörengücü), Djitte (dk. 41), Mustafa Çeçenoğlu (dk. 63) (Bandırmaspor) Sarı kartlar: Mulumba (Bandırmaspor) Barthi (Ankara Keçiörengücü)
İzmir Trendyol 1. Lig: Altay: 0 - Adanaspor: 2 Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Altay, sahasında karşılaştığı Adanaspor’a 2-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar: 5. dakikada Yepie Yepie’den pası alan Dabo rakip yarı alanın ortalarını top ile geçer geçmez uzaklardan kaleyi yokladı. Savunmada Kuban’ın sırtına çarpan top yön değiştirince kaleci Ozan ters ayakta yakalandı. Ozan’ı yanıltan top ağlarla buluştu. 0-1 30. dakikada sağ kanattan gelişen hücumda Harun’dan pası alan Yepie Yepie ceza sahası yayında olan Fernandes’e pasını verip ceza alanına koşusuna başladı. Topa ilk dokunuşunu yapan Fernandes, savunma arkasına top isteyen Yepie Yepie’ye pasını verdi. Yepie Yepie çapraz pozisyonda sol ayağının içi ile vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. Kaleci Ozan bu topa müdahale etti ancak yeterli olmadı. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2 55. dakikada Altay’da sağ kanattan yapılan ortayı Yusuf penaltı noktasına doğru indirdi. Mehmet sekerek gelen topa sol ayağının üzeri ile vurdu ancak isabet sağlayamadı. 61. dakikada hızlı gelişen Altay hücumunda ceza sahası yayı içinde topla buluşan Deniz sağ ayağı ile vuruşunu yaptı. Savunmaya da çarpan top az farkla sağ direğin yanından kornere çıktı. Hakemler: Erkan Özdamar, Özgür Ertem, Serdar Osman Akarsu Altay: Ozan Evrim Özenç, Kuban Altunbudak, Salih Sarıkaya (Onur Efe dk. 78), Yusuf Tekin (Sefa Özdemir dk. 69), Özgür Özkaya, Enes Öğrüce, Mehmet Gündüz, Enes Yetkin (Nurettin Küçükdeniz dk. 46), Tugay Gündem, Eren Erdoğan, Deniz Kadah Yedekler: Mustafa Çalışkan, Mehmet Onur Yıldız, Emre Tangeldi, Salih Oktay, Murat Berkan Demir, Arda Gezer, Murat Uluç Teknik direktör: Cüneyt Biçer Adanaspor: Ferhat Kaplan, Hüseyin Öztürk, Fatih Kurucuk, Ferhat Katipoğlu, Kubilay Aktaş, Harun Alpsoy, Mehmet Taş, Abdoulaye Dabo (Oumar Diakite dk. 78), Samuel Yepie Yepie (Devran Şenyurt dk. 84), Amadou Ciss, Junior Fernandes (Metehan Altunbaş dk. 78) Yedekler: Ahmet Kıvanç, Jordan Lukaku, Evren Korkmaz, Hıdır Aytekin, Burhan Tuzun, Rashad Muhammed Teknik direktör: Kemal Kılıç Goller: Dabo (dk. 5), Yepie Yepie (dk. 30) (Adanaspor) Sarı kartlar: Hüseyin Öztürk, Harun Alpsoy (Adanaspor), Kuban Altunbudak, Enes Öğrüce, Tugay Gündem, Eren Erdoğan (Altay)
Hakkari Erbakan: “Hakkari’de bir belediye almak, diğer illerimizden 10 belediye almakla eş değer” Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Hakkari’nin Yüksekova ilçesine geldi. Parti binasında açıklama yapan Erbakan, “Hakkari’de bir belediye almak, diğer illerimizden 10 belediye almakla eş değer” dedi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bir takım ziyaretler gerçekleştirmek için Hakkari’ye geldi. Havayolu ile Yüksekova ilçesine gelen Erbakan, ilk olarak Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan parti teşkilatına geçti. Burada parti teşkilatıyla bir araya gelen Erbakan, daha sonra beraberindekilerle karayolu ile Derecik ilçesine geçti. Yeniden Refah Partisi Yüksekova İlçe Teşkilatında konuşan Fatih Erbakan, “Burada bizlere ev sahipliği yapan değerli Hakkâri il başkanımız, değerli Yüksekova ilçe başkanımız ve Hakkari il teşkilatımıza en içten dileklerimizle teşekkür ediyoruz. Hakkari’de, Yüksekova’da bulunmakta büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Çünkü burası Selahaddin Eyyubi hazretlerinin komandolarının şehridir, bölgesidir. Anadolu’nun her zaman söylediğimiz gibi, Anadolu’nun diğer bölgelerinden, batısından asırlar önce İslam’la müşerref olmuş topraklardır. Bu bakımda inancımızla, değerlerimizle, İslam’la yoğurulmuş alimler, evliyalar yetiştirmiş yer de bizleri bahtiyar ediyor. Biz de şimdi Derecik Belediye Başkanlığımızı ziyaret edeceğiz. Seçimlerde Derecik Belediyesini kazandık. Hakkari merkezinde yüzde 8,5 oy aldık. Hakkari’de bir belediye almak, diğer illerimizden 10 belediye almakla eş değer. Hakkari merkezde yüzde 8,5 oy almak, Erzurum’da, Kayseri’de ve Konya’da yüzde 30 oy almakla eş değer. Bu bakımdan bir teşekkür ziyaretini de aslında gerçekleştiriyoruz. Buranın zor şartlarına rağmen, imkansızlıklara rağmen seçimde Hakkari teşkilatımız büyük bir başarı gösterdi, Derecik Belediyesini aldık. Türkiye genelinde ise 3’üncü parti olduk. Oylarımızı yüzde yüzün üzerinde önceki seçime göre artırdık. Bununla beraber 63 belediyeyi kazandık. Milletimiz Refah dedi, biz de milletimizin teveccühüne layık olmak için çalışacağız. İnşallah Derecik Belediyesinde ve diğer belediyelerimizde de en güzel hizmetleri sunacağız” dedi. Genel Başkan Erbakan’a, Başkan Yardımcıları Nureddin Gül, Mehmet Kaderli, MYK üyeleri Sadık Çat, Zülküf Şeker, Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç, Yüksekova İlçe Başkanı Necmettin Salim eşlik etti.