ASAYİŞ - 02 Temmuz 2013 Salı 12:07

RİZE`DE DÖVİZ BÜROSUNDA SOYGUN GİRİŞİMİ: 1 YARALI

A
A
A
RİZE`DE DÖVİZ BÜROSUNDA SOYGUN GİRİŞİMİ: 1 YARALI

Rize`nin Ardeşen ilçesinde bir döviz bürosu Gürcü uyruklu oldukları iddia edilen kişilerce soyulmak istenirken, döviz bürosunda çalışan bir kişi ise yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, ilçenin Merkez mahallesi Atatürk caddesindeki özel bir döviz bürosunu saat 09.00 sularında açan döviz bürosu görevlisi Sündüz Baştopçu, içeri girer girmez arkasından gelen soyguncular tarafından kafasına sert bir cisimle vurularak bayıltıldı. Soyguncular döviz bürosunun kasa bölümünde para ve döviz bulamadığı için yaraladıkları Baştopçu`nun çantasını alarak çantanın içinde bulunan bir miktar döviz, cep telefonu ve özel eşyalarla birlikte kayıplara karıştılar. Çevre esnafı ise olup bitene bir anlam veremezken, durumu hırsızlar kaçtıktan sonra fark edebildi. Baştopçu, olay yerine çağrılan 112 acil servis ekiplerince Kaçkar Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Baştopçu, daha sonra Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ardeşen İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Kutlu, ``Olayı gerçekleştiren kişilerin Gürcü uyruklu oldukları iddia ediliyor. Ancak, soygunculardan birinin çok iyi Türkçe konuştuğu bilgisini edindik. Kimlikleri henüz belli olmadığı için bu kişilerin gürcü olup olmadığından emin olamıyoruz. Ayrıca, işyerindeki güvenlik kamerası ise kapalıydı. Sanırım sabah işyeri yeni açıldığı için görevli olan Baştopçu, güvenlik kamerasını açma fırsatı bulamadı. Çavre de yaptığımız araştırmalarda şapkalı ve gri kapüşonlu 40-45 yaşlarında kişilerin olduğu iddia edildi. Görgü tanıklarına göre bu kişiler olayı gerçekleştirdikten sonra dolana deresi civarından eski Pazaryerine doğru kaçtılar. Arama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda da halkımızdan destek bekliyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Burak Yazgı, bir kez daha Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi Performans antrenörü Burak Yazgı ’Turkish Get-Up’ hareketinde 116.8 kilo kaldırarak, bir kez daha Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. İzmirli performans antrenörü Burak Yazgı, ’Turkish Get-Up’ adı verilen ve ismini Ulubatlı Hasan’ın İstanbul’un fethi sırasında yaralanmasına rağmen Osmanlı sancağını başını üzerinde tutarak surlara dikmesinden alan hareketi, 116.8 kilo ile gerçekleştirerek ismini Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdı. İzmirli rekortmen, İsveçli Hamdi El Hissy’ye ait olan 80.5 kiloluk rekoru önce 90.97 kilo ile kırarak Guinness’e girdi. Ancak kısa süre sonra ABD’li Michael Aidala, rekoru 115.6 kiloya taşıdı. Rekoru yine ele getirmek için aylarca çalışan Burak Yazgı, sonunda 116.8 kg. kaldırarak rekoru bir kez daha kırmayı başardı. Rekortmen Burak Yazgı, sporu yaşam biçimi olarak gördüğünü belirterek, "Ruhen ve fiziken karşılaşabileceğimiz her türlü olumsuzluğa karşı koyabilmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu anlayışla, bugüne kadar birçok farklı branşta aktif olarak yarıştım; aynı zamanda farklı branşlardan sporculara antrenörlük yapmaya devam ediyorum. Bu çok yönlü sportif geçmişim sayesinde, Turkish Get-Up gibi son derece yüksek disiplin gerektiren bir harekette bir yıl içinde iki kez dünya rekoru kırabilecek seviyeye ulaştım. Birçok atletin hedeflediği bir rekorun bir Türk sporcuda olması gerektiğine inanıyordum ve başardım. Sağlığım el verdiği sürece bu mirası taşımaya ve Turkish Get-Up dünya rekorunun sahibi olmaya devam edeceğim" dedi.