YEREL HABERLER - 25 Nisan 2012 Çarşamba 17:38

KORUCUK PARK İHALEYE ÇIKIYOR

A
A
A
KORUCUK PARK İHALEYE ÇIKIYOR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan ``Korucuk Park Yapımı`` ihalesi 3 Mayıs`ta gerçekleşecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu, ``Büyükşehir Belediye Başkanı`mız Zeki Toçoğlu`nun müjdesini verdiği Korucuk Park`ın ihalesine, 3 Mayıs Perşembe günü çıkıyoruz. Korucuk`a halkımızın nefes alacağı, huzur bulacağı çok güzel bir park kazandırıyoruz `` dedi.
Büyükşehir Belediyesi`nin Yenikent`e yaptığı büyük yatırımlardan biri olan Korucuk Park`ın ihalesine yeniden çıkılıyor. Yapılacak olan ihale ilgili açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu, ``Camili`de yaptığımız Yenikent Park`ın bir benzerini bu kez Korucuk`ta yapacağız. Korucuk`ta yaklaşık 40 dönüme yakın bir alanda Korucuk Park`ı kuruyoruz. Yapılacak olan parkımızda, fitness aletleri, çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, piknik alanları yer alacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu`nun müjdesini verdiği Korucuk Park`ın ihalesi daha önce gerçekleşmiş fakat iptal edilmişti. İhaleye yeniden 3 Mayıs Perşembe günü çıkıyoruz. Parkımız yer tesliminden itibaren 75 günde tamamlanacak ve halkımızın nefes alacağı, huzur bulacağı çok güzel bir mekânı Korucuklulara kazandırmış olacağız`` diye konuştu.
Korucuk Park Yapım İşi ihalesi, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu`nun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek. İhale 03.05.2012 Perşembe günü saat 11.30`da, Sakarya Büyükşehir Belediyesi`nde yapılacak. Korucuk Park, yer tesliminden itibaren 75 günde tamamlanacak. İhale için ayrıntılı bilgiye; Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı 44 44 054 numaralı telefondan ya da Büyükşehir web sitesi ihale duyuruları bölümünden ulaşılabilir.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Plajlar 10 yıllığına Kuşadası Belediyesi’ne devredildi 2018 yılında Aydın Büyükşehir ile Aydın Valiliği arasında imzalanan sözleşmenin geçtiğimiz günlerde İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptali ile bakım ve işletme sorunu oluşan Kuşadası plajları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın onayı sonrasında yapılan yeni bir protokolle 10 yıllığına Kuşadası Belediyesi’ne devredildi. Kuşadası Kaymakamlığı’na bağlı Milli Emlak Müdürlüğü ile Kuşadası Belediyesi arasında yapılan 20 Mayıs 2024 tarihli protokole göre önümüzdeki 10 yıl boyunca Kuşadası sınırları içindeki 401 bin 12 metrekare plaj alanının bakımı, temizlik işleri ve ticari alanların işletilmesi Kuşadası Belediyesi yetkisinde olacak. Kuşadası plajlarını Kuşadası Belediyesi’ne devreden protokolü imzalayan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel “Kaymakamlığımız ile Belediyemiz arasında yapılan yeni protokolle Kuşadası plajları Kuşadası Belediyesi’ne verilmiştir. Eski protokolün iptalinden bugüne kadar geçen süre içerisinde Kuşadası Belediyesi olarak kentimize, hemşehrilerimize ve konuklarımıza duyduğumuz sorumluluğun gereği olarak plajlarımızın bakım ve temizlik çalışmalarını aksatmadan yerine getirerek sezon hazırlıklarımızı sürdürdük. Yeni protokol ile çalışmalarımızı hızlandıracağız. Yeni sezonda tertemiz plajlarımızı tam kapasite hizmete açmış olacağız” dedi.
Burdur Burdur’da yaşlı adamın dövülüp gasp edilme anları güvenlik kamerasına yansıdı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli, polis ekibi tarafından yaklaşık 1 kilometre süren kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalandı. Mahkemeye çıkarılan zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olay anı ve yaşanan kovalamaca güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 18 Mayıs Cumartesi günü saat 08.57’de Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana gelmişti. Edinilen bilgilere göre, dolaşmak için evden çıkıp yürüyüş yapan Halil T. (68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada arkasından gelen M.A. (22) isimli şahıs yaşlı adamın önünü keserek, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında Halil T.’nin kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A., yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu gasp etti. Pişkin hırsız daha sonra olay yerinde dolaşmaya devam ederken, olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen karakol ekiplerini gören M.A.’nın kaçtığını gören polis ekibi, araçtan inerek kaçan şüpheliyi kovalamaya başladı. Yaklaşık 1 kilometre boyunca süren kovalamacanın ardından M.A. Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Halil T. ise ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, gasp ettiği bin 900 TL para, kaçarken boşalttığı ve fırlattığı cüzdan ile kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi. Olay anı ve kovalamaca ise çevrede bulunan güvenlik kameralarına anbean yansıdı.
Tekirdağ Belediye ekip, pişirip vatandaşın sofrasına sunacak Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren iki önemli tohum geliştirme firmasına ziyarette bulundu. Her iki firma da Süleymanpaşa Belediyesi Tarım AŞ bünyesinde değerlendirilmek üzere kendi üretimleri olan yerli ayçiçeği tohumu desteğinde bulundu. Süleymanpaşa Belediyesi, kırsal mahallelerde bulunan arazilerini Tarım AŞ bünyesinde kendi imkânları ile ekerek belediyeye katma değer üretiyor. Kendi tarlalarından hasat ettiği ürünleri aşevinde sıcak yemeklere dönüştürerek ya da erzak yardımı olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıran Süleymanpaşa Belediyesi, kurumun imkanlarını en verimli şekilde kullanırken sosyal belediyecilik anlamında da öncülük ediyor. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Süleymanpaşa Ziraat Odasının düzenlediği programa katıldı. Başkan Volkan Nallar, belediye olarak şehrin tarımına büyük önem verdiklerinin altını çizerek, bu alanda yapılan çalışmaların geliştirilerek devam ettirileceğini ifade etti. Daha sonra Süleymanpaşa’da faaliyet gösteren ve Tarım AŞ’ye yerli üretim ayçiçeği tohumu hibe eden iki firmaya ziyarette bulunan Nallar, firma temsilcilerine desteklerinden ötürü teşekkür etti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Volkan Nallar, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak kırsal mahallelerimizde bulunan tarlalarımızda yerli tohum kullanmaya özen göstererek kendi imkânlarımızla tarım faaliyetleri yürütüyoruz. Böylece belediyemize ve şehrimize ciddi anlamda katma değer oluşturmuş oluyoruz. Bu çabamızda bizlere destek olan girişimcilerimiz ve firmalarımız var. Belediyemize hibe ettikleri yerli üretim ayçiçeği tohumları için şükranlarımı sunuyorum. Bu tohumlar tarlalarımızda yeşerecek, ayçiçek yağına dönüşecek ve aşevimizde hazırlanarak her gün binden fazla ihtiyaç sahibi ailemizin evine ulaştırdığımız yemeklerde kullanılacak. Hayırsever işadamlarımızın nezdinde şehrimizde tarımsal üretim yapan, soframıza değer katan çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor, belediye olarak her zaman yanlarında olduğumuzu vurgulamak istiyorum” diye konuştu.