YEREL HABERLER - 30 Nisan 2012 Pazartesi 17:19

KENT PARK İÇİNDE SANAT GALERİSİ

A
A
A
KENT PARK İÇİNDE SANAT GALERİSİ

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eski TZDK Yemekhanesini restore ederek Sanat Galerisi`ne dönüştürüyor. Yürütülen çalışmayla ilgili açıklama yapan Başkan Toçoğlu, ``TMO binasının ardından şehrimizin tarihinde özel bir yere sahip olan bu binayı da aslına uygun bir şekilde restore edip, sanat galerisi olarak milletimizin hizmetine sunuyoruz. İhalesini 18 Mayıs günü gerçekleştiriyoruz, Sakarya`mıza hayırlı olsun`` dedi.
2012 yılında çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, eski TMO binasının ardından şimdi de eski TZDK Yemekhanesinin (eski nüfus müdürlüğü) sanat galerisine dönüştürülmesi için çalışma başlattı.
Yürütülen çalışmayla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ``Sakarya`mızı çağdaş kent vizyonu ile geleceğe hazırlayan projeler üretiyor ve bu hedef doğrultusunda çalışmalar yürütüyoruz. Her alanda olduğu gibi şehrimizin kültür sanat yaşamı da aktif ve gayretli çalışmalarımızla canlanmış durumda. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz kültür-sanat faaliyetlerimizin yanında fiziki anlamda şehrimizin sanat hayatının güçlenmesi adına bir yandan da yeni mekanlar oluşturuyoruz`` dedi.
Eski TZDK yemekhanesinin çağdaş standartlara uygun bir sanat galerisine dönüşeceğini belirten Başkan Toçoğlu, ``Mevcut haliyle şehir estetiğini olumsuz yönde etkileyen, terk edilmiş bir harabe görüntüsü veren Eski TMO Binası`nı modern bir sanat merkezine dönüştürüyoruz. İhalemizi yaptık. Sanat Merkezi`mizde bir cep sinema, kafeterya, kitap satış yeri ve sergi salonu yer alacak. Çok güzel, modern bir Sanat Merkezi`ni Sakarya`mıza kazandıracağız. Bu çalışmamızla yetinmiyor, Eski TZDK Yemekhanesi`ni de Kültürevi ve Sanat Galerisi`ne dönüştürüyoruz. Mevcut bina yaklaşık 750 m2 taban alanlı bodrum ve 750 m2 zemin katla birlikte toplam 1500 m2 inşaat alanından oluşuyor. İhale sonucunda ihaleyi kazanacak yüklenici firmamızın yapacağı çalışmalar sonucunda, 375 m2 ve 280 m2 büyüklüğünde iki sergi salonu, ayrıca birer sunum odası ve kafeteryayı da Sakaryalıların hizmetine sunacağız. İhalemiz 18 Mayıs`ta gerçekleşecek. Hemşerilerimize hayırlı olsun`` dedi.
Eski TZDK Yemekhanesinin Kültürevi ve Sanat Galerisine dönüştürülmesi Yapım İşi ihalesi, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu`nun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek. İhale 18.05.2012 Cuma günü saat 10.30`da Sakarya Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu`nda yapılacak. İhale için ayrıntılı bilgiye; Fen İşleri Dairesi Başkanlığı 282 38 20 numaralı telefondan ya da Büyükşehir kurumsal web sitesi ihale duyuruları bölümünden ulaşılabilir.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 7 ilde 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyon: 67 şüpheli yakalandı, 42’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 7 ilde dolandırıcı, tefeci ve göçmen kaçakçısı 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 67 şüphelinin yakalandığını ve 42’sinin tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca 7 ilde 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi. Şüphelilerin; Denizli’de 30 ayrı iş yerinden organize şekilde hırsızlık yaptıkları, Yalova’da nitelikli dolandırıcılık suçunu organize şekilde yönettikleri, İzmir’de trafo ve enerji nakil kablosu hırsızlığı yaptıkları, Iğdır’da göçmen kaçakçılığı suçunu işledikleri ve Muğla’da tefecilik yaptıkları, Tekirdağ ve Şanlıurfa’da terör örgütüyle bağlantıları olduklarını söyleyip para talep ederek vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi. Düzenlenen operasyonlar ile hesaplarında son 5 yıl içerisinde 251 Milyon Türk lirası hesap hareketi bulunan 67 şüpheliyi yakalandı. 42’si tutuklandı. 23’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer 2 şüphelinin işlemleri devam ediyor. Ayrıca operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyal ile muhtelif miktarda nakit para ve ziynet eşyası ele geçirildi.
Erzincan Erzincan’da soğuk hava nedeniyle sürüler yayladan indirildi Erzincan’da yüksek kesimlerde görülen kar yağışı ve soğuk havayla birlikte yaylalarda bulunan küçükbaş hayvan sürüleri donma tehlikesi nedeniyle merkeze ve köylere taşındı. İlkbahar aylarından itibaren yaylalarda kalan küçükbaş hayvanlar, hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışının başlamasıyla birlikte daha güvenli alanlara çekildi. Üreticiler, kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle sürülerini Erzincan merkez ve çevre köylere indirerek ahırlara aldı. Kış boyunca hayvanların yem, saman ve arpa ile besleneceği öğrenildi. Üreticilerden İlhan Koyun, nisan ayı sonunda koyunlarını yaylaya çıkardıklarını belirterek, "Aylarca yaylada kaldık, süt ve peynir üretimi yaptık. Aralık ayının sonlarına doğru havalar sertleşince geri dönmek zorunda kaldık. Kış aylarında yem ve saman temini bizim için en büyük sıkıntı" dedi. Tulum peyniri üreticisi Özkan Beydili ise bahar aylarında çıktıkları yaylalarda aralık ayına kadar kaldıklarını ifade ederek, soğuk havanın etkisini artırmasıyla köylerine dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. Beydili, hayvancılığın büyük emek ve fedakârlık gerektirdiğini vurguladı. Üretici Ferdi Kaya da ilkbaharda yaylaya çıkarılan koyunların yaz boyunca otlatıldığını ve peynir üretimi yapıldığını belirterek, "Hava şartları sertleşince dönüş hazırlıklarına başladık. Hayvanlar ilkbahara kadar yem ve arpa ile beslenecek" diye konuştu. Erzincan’da her yıl kış mevsimiyle birlikte yaşanan bu dönüş, bölgedeki küçükbaş hayvancılığın doğayla iç içe süren zorlu üretim sürecini bir kez daha gözler önüne serdi.
Bursa Bursa’da geniş çaplı asayiş uygulaması Bursa’da polis ekiplerince gerçekleştirilen asayiş ve kumar uygulamalarında 1 aranan şahıs yakalanırken, kumar oynatılan iş yerine adli işlem yapıldı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan sabit asayiş uygulamasında 182 araç kontrol edilirken, 254 şahsın sorgulaması yapıldı. Uygulamada 1 aranan şahıs yakalandı. Osmangazi ilçesi Emek bölgesinde 5 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında ise 78 araç kontrol edilirken, 214 şahıs sorgulandı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde yapılan kumar uygulamasında 10 iş yeri denetlendi. Denetimlerde 1 iş yerinde kumar oynandığı tespit edilerek iş yeri sorumlusu hakkında "Kumar Oynamak İçin Yer ve İmkan Sağlamak" suçundan adli işlem yapıldı. Kumar oynayan şahıslara idari yaptırım uygulandı. Ayrıca 1 iş yerinde 4207 Sayılı Kanuna muhalefet, 2 iş yerinin ruhsatsız olduğu tespit edildi. Ruhsatsız iş yerlerinden biri zabıta ekiplerince mühürlendi. Uygulamada 225 şahsın UYAP sorgulaması yapıldı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi ilçesinde yapılan umuma açık iş yeri uygulamasında ise 149 şahsın sorgulaması yapılırken, denetlenen 5 iş yerinden 2’sinde çalışan toplam 3 şahsın SGK kaydının olmadığı tespit edildi. Polis ekiplerinin kent genelindeki asayiş uygulamalarının kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.