YEREL HABERLER - 14 Nisan 2017 Cuma 17:18

SAÜ’de PDR günleri sona erdi

A
A
A
SAÜ’de PDR günleri sona erdi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Psikolojik Danışmanlar Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “1.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Psikolojik Danışmanlar Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “1. PDR Günleri” tamamlandı.


Etkinliğin 3’üncü ve son gününe Prof. Dr. Ayşe Güler Küçükturan, “Erken Çocuklar ve Rehberlik” başlıklı sunumuyla başladı. Prof. Dr. Küçükturan, Çocuk Gelişimi bölümü ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünün amaçları arasındaki benzerlikten ve bu iki bölümün odak noktasının çocuk olduğundan bahsetti. Kapsamlı Gelişimsel Rehberlik programlarının erken çocukluk dönemini de kapsaması gerektiğine değinen Küçükturan, okulöncesi eğitimde rehberlik yaklaşımında, bireyin gelişimsel ihtiyaçlarının ön planda tutulması gerektiğini vurguladı.


Doç. Dr. Mustafa Koç da etkinliğin devamında “Travmayla Mücadele” konulu bir konuşma yaptı. İlgiyle karşılanan konferansta Doç. Dr. Mustafa Koç, travma sonrası stres bozukluğu hakkında bilgiler verdi. Travmaya neden olan faktörlere ve travmanın yol açtığı sonuçlara değinen Doç. Dr. Koç, konuyu travma örnekleri üzerinden açıkladı. Doç. Dr. Mustafa Koç, travmaların iyileştirilmesi için “bul, yüzleştir; bul, ilişkilendir” şeklinde bir yöntem kullanılması gerektiğinden bahsederek, bu yöntemle sorunun kaynağı saptanacağını, kişinin sorunla yüzleştirilip kaynakla travma sonrası ilişkilendirileceğini söyledi. Bu uygulamalarla farkındalık kazandırılması gerektiğine vurgu yapan Koç, affetmenin ve unutmanın travmayı atlatmada önemli bir etken olduğunu da dile getirdi.


Etkinliğin devamında Yrd. Doç. Dr. Betül Düşünceli “Logo Terapi” başlıklı bir sunum yaptı. Yrd. Doç. Dr. Düşünceli, sunumunda yaşamda anlam arayışının insan davranışlarındaki öneminden, insanın kaderini kendi kararlarının belirlediğinden ve sorumluluk almanın hayattaki yerinden bahsetti. Yrd. Doç. Dr. Düşünceli, acıdan kaçınılamadığı bir durumda acının yaşamın anlamlı bir parçası olarak görülmesi gerektiğine vurgu yaparak, kişiye olduğu gibi değil olabileceği gibi davranılırsa, kişinin kendi potansiyeline yaklaşabileceğinden bahsetti. PDR Günleri’nin üçüncü günü “Psikolojik Danışmanların Anaokulu İlkokul Mesleki Deneyimleri”nin aktarıldığı panel ile devam etti. Prof. Dr. Ayşe Güler, Küçükturan’ın panel başkanlığında Psk. Dan. Musa Yıldırım ve Dr. Sadiye Keleş tarafından, okul öncesinde karşılaşılan sorunlar, bağlanma türleri, bağlanmada dokunmanın önemini anlatan deneylere ait videolar ve ilkokuldaki deneyimleri öğrencilerle paylaşıldı. Panelin sonunda panel konuşmacıları tarafından öğrencilerin yönelttiği sorular yanıtlandı. Panelin bitimiyle davetli konuşmacılara plaketlerini ve teşekkür belgelerini Sakarya Üniversitesi Psikolojik Danışmanlar Öğrenci Topluluğu akademik başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatma Sapmaz tarafından takdim edildi.


1’incisi düzenlenen PDR Günleri, Yrd. Doç. Dr. Fatma Sapmaz tarafından SAÜ Psikolojik Danışmanlar Öğrenci Topluluğuna teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve PDR yemininin yapılması ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Minik öğrenciler doğada tasarruf için çalışarak herkese örnek oldular Bilecik’te minik öğrenciler doğada tasarruf için çalışmalar yaparak herkese örnek oldular. Bilecik Eğitimde Nitelik ve Vizyon Programında öğrencilerin doğayı tanıma etkinliklerine yer verildi. Bu çerçevede Kozabirlik İlkokulu öğrencileri ‘Tasarruf Müfettişleri Etkinlikleri’ kapsamında Kent Ormanı’nda çevre temizliğine önem vererek, ormandaki canlılar için su kaplarına su koydu. Çocukların gelişimi için birçok güzel etkinliği hayata geçiren Kozabirlik İlkokulu yöneticileri ve öğretmenleri, çocukların yerinde gözlem yaparak doğayı tanıyıp keşfetmesine ve eğlenerek öğrenmesine yardımcı oldu. Okul idaresinin desteği ile etkinlikleri koordine eden Songül Yılmaz liderliğinde örnek bir sosyal sorumluluk etkinlikleri gerçekleştirilmeye devam ediyor. Etkinlikler kapsamında; çöp toplama etkinliği, kuş gözlemi, yaprak gözlemi ve doğa yürüyüşü yapılıyor. Öğrencilerin yerinde gözlem ve tasarrufun önemi hakkında bilgilendirildiği etkinlik veliler tarafından da takdirle karşılanıyor. Minik öğrenciler hem bilgilendiriliyor hem de tertemiz doğanın keyfini yaşıyorlar. İlkokul öğrencileri, aynı zamanda yavru TEMA olarak ağaçları ve doğayı korumanın önemi hakkında yerinde incelemelerde bulunurken, ormandaki canlılar için su kaplarına su koymayı da ihmal etmiyorlar, suyun canlılar için öneminin ve tasarruf etmenin farkındalığını yaşıyorlar. BİLEN kapsamında bu güzel çalışmaları tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol okul idaresine ve öğretmenlere teşekkür etti.
Kütahya Meslek liseli öğrenciler ortaokul öğrencileri için askılık üretti Kütahya’nın Gediz ilçesinde, yaptıkları çalışmalarla kamuoyunun takdirini kazanan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu defa 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu için askılık üreterek teslim ettiler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Gediz Kaymakamlığı koltuğuna oturan 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Gül Eysa Mamak’ın talebi ile harekete geçen Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaat Teknolojileri bölüm öğretmen ve öğrencileri Gediz Fen Lisesi’nin sponsorluğunda askı üretimine başladı. 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulunun sınıflarında ihtiyaç olan askılıkları tamamlayan öğrenciler, askılıkları 1 Eylül İmam Hatip Ortaokuluna teslim ettiler. Konuyla ilgili konuşan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gökhan Said Mamak, “İnşaat Bölümü öğretmen ve öğrencilerimiz 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin talebine kayıtsız kalmayarak o günden bu ya askılık üretimi gerçekleştirdiler. Üretilen askılıklar 1 Eylül İmam Hatip Ortaokuluna teslim edildi. Kurumlar arası dayanışmayı destekleyen Gediz Fen Lisesine, okulumuz öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi. Mamak ayrıca, “Gediz Vergi Dairesi kurumundaki bilgisayarların yenilenmesi nedeniyle kullanılabilir ve okulumuzda ihtiyacımızı karşılayacak durumdaki 15 adet bilgisayarı kurumumuza hibe ettiler. Kurumlar arası paylaşım konusunda desteklerinden dolayı Gediz Vergi Dairesi Müdürü Abdülbaki Aydın’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.