YEREL HABERLER - 22 Haziran 2017 Perşembe 16:42

SATSO haziran ayı meclis toplantısı gerçekleşti

A
A
A
SATSO haziran ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı A.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ başkanlığında, meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1137 no’lu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.


Mayıs ayı Kat’i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu’nu sunmak üzere kürsüye gelen Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi.



“İhracat Hedefimize Ulaşacağız”


İhracatta ilk 5 il arasında yer alma hedefine yaklaştıklarını belirten ve son ay rakamlarını meclis üyelerine aktaran SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya otomotiv sektöründeki başarısı sonucunda yüzde 237’lik artış ve 478 milyon 343 bin dolar Mayıs ihracatı ile 7. sıradayız. 26 sektörde 125 ülkeye ihracat yapan şehrimizin başarısında dikkat çeken nokta ise ilk 5 ayda ülke ihracat artışının yaklaşık dörtte birini tek başına karşılaması oldu” derken ülkenin büyüme rakamlarına ilişkin, “Güçlü büyüme performansı var. TÜİK’e göre ülkemizin ilk çeyrek büyümesi yüzde 5, net ihracatın büyümeye etkisi yüzde 2,2. Net ihracatın büyümeye etkisine baktığımızda, Sakarya’mızın ihracat artışındaki başarısıyla büyümeye önemli katkı yaptığı görülüyor. Başarılı büyüme performansının, güven ve istikrar, teşvik ve reform, yatırım ve yüksek ihracatla süreceği inancını taşıyoruz” ifadelerini kullandı.



“Yerli Otoda Eylem Planı Hazır”


Yerli otomobil yatırımının Sakarya’ya kazandırılması konusundaki çalışmaları meclis üyelerine aktaran Kösemusul, şehrin avantajlarını anlattı, bu milli yatırım için şehrin birlik olması gerektiğini söyledi. Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldiklerini, şehrin yöneticileri ile SATSO’da istişare toplantısı yaptıkları bilgisini veren Başkan Kösemusul, “Yerli oto dosyamızı sunduk ve yol haritamızı konuştuk. Sakarya’mız, Limanı ve ulaşım ağları, lojistik avantajları olan, kaliteli üretimler gerçekleştiren nitelikli istihdama sahip bir şehirdir. Her geçen gün rekor kıran ihracatı ile ülkemizin büyüme rakamlarına en çok katkı yapan illerden biri olarak biz, her anlamda, hazırız. Şehrimizde yer hazırlayıp bu çok önemli milli yatırıma ev sahibi olmak istemekle birlikte hem organizasyon hem de üretim noktasında da fikirlerimiz, çalışma ve projelerimiz var. Üniversitemizle birlikte kapsamlı bir dosya ve eylem planı hazırladık. Bayram sonrasında inşallah toplantılarımız ve çalışmalarımız, lobi faaliyetlerimiz hızlanarak devam edecek. Evet, Yerli otoda en doğru adres Otomotiv Şehri Sakarya’mızdır. Karar vericilerin ve üretimi yapacak babayiğitlerin milli tank, milli tren gibi yerli otoda da Sakarya’mızı tercih edeceklerine inanıyorum. Azimle, hep birlikte çalışarak bu milli projeye inşallah ev sahibi olacağız” şeklinde konuştu.



“Nitelikli İstihdama Köklü Çözümler”


Mesleki eğitimde markalaşma hedefiyle Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları çalışmaları da özetleyen Kösemusul, “Çalışmalarımız sürüyor. İl Müdürümüz Pervin Töre Hanıma teşekkür ediyorum. İş dünyası - eğitim işbirliğini Oda olarak çok önemsiyoruz. Nitelikli istihdam konusundaki yol haritamızı kararlı ve köklü çözümlerle yürütmeye devam ediyoruz. Yeni yılda iki meslek lisemiz inşallah eğitim yaşamına başlayacak. Arifiye’deki lisemiz motorlu araçlar teknolojisi alanında tematik lise oldu. Ayrıca hizmet binamızın yan tarafında Mesleki Yeterlilik ve Eğitim Merkezimiz ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Mesleki Yeterlilik sınavları için yetkilerimiz çerçevesinde teorik ve uygulamalı eğitimleri veriyoruz. Sakarya’yı mesleki eğitimde markalaştırmak için her türlü potansiyele ve altyapıya sahibiz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yeteneğe göre eğitim çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.



“Meslek komitelerinin sorunları görüşüldü”


Meslek Komitelerinin sorunlarının görüşülmesi maddesinde konuşan 22 Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Bülent Yazar, “Sakarya’da yerli otomobil üretimi ile ilgili elimizden geleni yapmalıyız. Ama fotoğrafı doğru çekmeliyiz. Yan sanayi altyapısını da bu üretime uygun hale getirerek hazırlamalıyız. Meslek Komitesi olarak biz bu konuda çok çalışma yaptık. Yan sanayiyi yerli otomobil için daha da güçlendirmeliyiz. Sakarya’da kalifiye eleman ve yan sanayi açığımız hala var ve hızla kapatmalıyız. ” dedi. Yazar ayrıca otomotiv meslek komitesi olarak bilgi ve destek olarak hazırız. Çalışmalara dâhil olmak isteriz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.