YEREL HABERLER - 18 Temmuz 2017 Salı 17:25

Mahallelerde saha sevinci

A
A
A
Mahallelerde saha sevinci

Adapazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2017 yılı yatırım programı dahilinde çeşitli mahallelerde 6 futbol sahası ve 4 basketbol sahası yaparak hizmete açtı.

Adapazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2017 yılı yatırım programı dahilinde çeşitli mahallelerde 6 futbol sahası ve 4 basketbol sahası yaparak hizmete açtı.


Adapazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, “2017 yılı yatırım programı dâhilinde Hacılar, Mithatpaşa, Karapınar, İlyaslar, Acıelmalık ve Budaklar mahallelerinde futbol, Örentepe, Karakamış, Mithatpaşa ve Camili mahallelerimizde ise yeni basketbol sahaları yaparak hizmete sunduk. Mevcut basketbol ve futbol sahalarımızda da zamanla hasar gören zemin ve tel örgülerinde iyileştirme çalışması yaparak, sahalarını tamamen yeniledik”dedi.


Karakamış Mahallesi Muhtarı Adil Kaplan, 2 dönem içersinde aynı başkanla çalışmanın mutluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Adapazarı Belediyesi bu güne kadar mahallemize yapılması gerekenle ilgili ne varsa hiç bizi üzmeden, gereğini yapmış taleplerimizi yerine getirmiştir. Bundan dolayı da Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve ekibine de teşekkür ediyorum. Gençlerimize halı, basketbol ve voleybol sahaları imkânı sunarak mahallemize olması gereken en iyi hizmetleri vermiştir”dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Özel çocukların hayatları atla değişiyor Kocaeli’de özel çocukların sosyal, psikolojik ve fiziksel kabiliyetlerini artırabilmesi için atla terapi eğitimi veriliyor. Otizmli ve fiziksel engelli çocukların tedavilerine destek için yaygın kullanılan alternatif yöntem olan atla terapi ile çocuklar hayatlarını daha iyi şekillendiriyor. Kocaeli’de özel çocukların sosyal, psikolojik ve fiziksel kabiliyetlerini artırabilmesi için Hippoterapi eğitimi veriliyor. Gebze Belediyesi tarafından başlatılan proje ile çocuklar Gaziler Dağı Atlı Eğitim Merkezinde her hafta cuma günü eğitim alıyor. Denge, koordinasyon, iletişim, hareket ve duyu motor fonksiyon bozukluklarının tedavisine katkı sunan atla terapi (Hippoterapi) programı eğitimleri ile çocukların gelişimine katkı sunuluyor. Atın sırt hareketlerinin kullanılmasıyla bireylerin fiziksel kabiliyetlerinin iyileştirilmesini, aynı zamanda psikolojik ve sosyal gelişimlerinin güçlendirilebilmesini amaçlayan hippoterapi programıyla çocuklar önemli yol kat ediyor. Otizmli ve fiziksel engelli çocukların tedavilerine destek için yaygın kullanılan alternatif yöntem olan atla terapi, çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerine büyük katkı sağlıyor. Merkeze gelen her çocuğa hastalık düzeyleri ve ihtiyaçları doğrultusunda özel program hazırlanıyor. Uygulama kapsamında refakatçileriyle destek tedavinin verildiği merkeze getirilen çocuklar, atlarla ilk tanışmanın ardından hayatlarına sağlık katacak seanslara başlıyor. Atlı terapi eğitimlerinde, uzman eşliğinde ilk kez atlarla buluşan çocukların heyecan ve mutlulukları yüzlerine yansıyor.