GENEL - 07 Ağustos 2018 Salı 15:42

Sakarya Büyükşehir’in 4 projesine MARKA desteği

A
A
A
Sakarya Büyükşehir’in 4 projesine MARKA desteği

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) Mayıs-Haziran Dönemi Teknik Destek programı kapsamında değerlendirilen Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 4 farklı projesi MARKA’dan destek almaya hak kazandı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) Mayıs-Haziran Dönemi Teknik Destek programı kapsamında değerlendirilen Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 4 farklı projesi MARKA’dan destek almaya hak kazandı.


Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Teknik Destek Programı Mayıs-Haziran Dönemi kapsamında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Araştırma ve Kaynak Geliştirme Şube Müdürlüğü tarafından sunulan faaliyet önerileri için değerlendirme aşamaları tamamlandı. Değerlendirme sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin dört projesi destek almaya hak kazandı. Araştırma ve Kaynak Geliştirme Şube Müdürü Arzu Saygıner Çil, “Avrupa Birliği, Ulusal Ajans ve büyükelçilikler gibi hibe programlarının proje çağrılarını güncel olarak izliyor, ilgili birimlerle irtibata geçerek bilgi veriyor ve uygun proje çağrılarına hazırlık yaparak başvuru sürecini tamamlamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda başvurmuş olduğumuz MARKA’nın Mayıs- Haziran dönemi Teknik Destek Programında Büyükşehir Belediyemizin 4 farklı projesi destek almaya hak kazandı. Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülecek her türlü projede belediye içi organizasyon ve yapılanmayı koordine etmeye devam edeceğiz” dedi.


Destek alan projeler hakkında bilgi veren Çil, “İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek olan ‘Yangın Sonrası Olay Yeri İnceleme Bilirkişi Eğitimi’, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nın ‘Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı 2019-2023 Hazırlanması İçin Geçici Uzman Personel Görevlendirilmesi’, Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın ‘Sakarya’daki Yemek Artıklarını Sokak Hayvanları İçin Mama Olarak Geri Dönüştürme Araştırma Raporu’ ve Ulaşım Daire Başkanlığı’nın ‘Trafik Modelleme ve Simülasyon Eğitimi Projesi’ destek almaya hak kazandı” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Bozdoğan’da gençler buluştu Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Gençlik Buluşmaları’nda bir araya gelen gençler, hem eğlendi hem unutulmaz bir gün geçirdi. Bozdoğan Kaymakamlığı’nın koordinesinde Bozdoğan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün organizasyonuyla hayata geçirilen ‘Sazlı Sözlü Bozdoğan Gençlik Buluşmaları’nın ilki gerçekleştirildi. Gençlerin eğlenmeleri ve sosyalleşmeleri amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen Bozdoğanlı gençler ise hem eğlendi hem unutulmaz bir gün geçirdi. Rasim Menteşe Vakfı Konukevi’nde gerçekleştirilen etkinlikte gençler, hazırlanan programda sazlar eşliğinde türküler söylerken, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinliğin gençlerin sosyalleşmesi adına devam ettirileceği öğrenildi. Konu ile ilgili Bozdoğan Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Gençlerimizin eğlenmeleri ve sosyalleşmeleri amacıyla Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüzce organize edilen etkinliğimizin Birincisi Rasim Menteşe Konukevi ev sahipliğinde müzik öğretmenlerimiz Ozan Bezci ve İlker Dikici’nin icra ettiği gitar ve bağlama eşliğinde gerçekleştirilmiştir. Gençlik Buluşmaları etkinliğimize Kaymakamımız İbrahim Gökçe, Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Madran, Gençlik ve Spor Müdürümüz Akif Türkkal ve 9. sınıf öğrencilerimiz ile gençlerimiz geniş katılım sağlamıştır. Etkinliğimizi gerçekleştirilmesinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.
Şırnak Cizre’de kaybolan kızın cenazesi Suriye’de bulundu Şırnak’ın Cizre ilçesinde 29 Mayıs’ta sabahın erken saatlerinde Dicle Nehri kenarına geldikten sonra kendisinden haber alınamayan 16 yaşındaki S.S.B.’nin cenazesi Suriye’nin Derik kentinde bulundu. Cizre’de İsmail Ebul-İz El-Cezeri Asma Köprüsü mevkiinde Dicle Nehri’ne düştüğü düşünülen 16 yaşındaki S.S.B.’nin cansız bedenine arama kurtarma çalışmalarının 7. gününde Suriye’nin Derik kentinde ulaşıldı. Köylüler tarafından bulunan S.S.B.’nin cenazesi ailesinin yapacağı teşhisten sonra Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor. S.S.B.’nin cenazesinin teşhis için Derik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi. 29 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan 16 yaşındaki kızı bulmak için Şırnak, Diyarbakır ve Bitlis AFAD ekibi, Tatvan Emniyet Müdürlüğü Su Altı Gurup Amirliği ekipleri ve Cizre Belediyesi dalgıç ekipleri havadan dron ile karadan kıyı kenarlarını, botlarla su üstünde ve balık adamlar da su altında yaptığı çalışmalarla devletin imkanları kayıp kız için kullanılmıştı. AFAD’tan açıklama Kayıp kız ile ilgili AFAD tarafından açıklama yapıldı. Şırnak AFAD Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Cizre ilçesi Atatürk Parkı Sahil Surları mevkiinde S.S.B. adlı kız çocuğu 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü 05.10 sıralarında Dicle Nehrine düştüğü ve kendisine ulaşılamadığı bilgisi alınmıştır. AFAD, emniyet ve itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirilmiş olup, arama çalışmalarına destek vermek üzere Şırnak AFAD koordinasyonunda; Tatvan su altı grup amirliği dalgıçları, Bitlis AFAD dalgıç ekibi, Diyarbakır AFAD su üstü ekipleri ve Cizre Belediyesi dalgıç ekipleri ile müşterek arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Suriye- Irak sınırlarına kadar kıyı taramaları yapıldı. 03 Mayıs Pazartesi saat 22.30 sıralarında Suriye Derik bölgesinden gelen bir cesede ait fotoğraf Cizre Emniyetine bildirilmiştir. Emniyet tarafından ailesine teşhis edilen fotoğraftaki kişinin kayıp çocuklarına ait olduğu beyan edilmesi üzerine arama çalışmaları 04 Mayıs 2025 günü sonlandırıldı" denildi.