ÇEVRE - 14 Eylül 2018 Cuma 17:41

Yeni tesisle 3 ayda 410 bin metreküp atıksu arıtıldı

A
A
A
Yeni tesisle 3 ayda 410 bin metreküp atıksu arıtıldı

SASKİ tarafından Kocaali’de inşa edilen ve Karadeniz’e önemli bir koruma daha sağlayan atıksu arıtma tesisi ile devreye alındığı 3 aylık süre içerisinde toplam 410 bin metreküp atıksu arıtıldı.

SASKİ tarafından Kocaali’de inşa edilen ve Karadeniz’e önemli bir koruma daha sağlayan atıksu arıtma tesisi ile devreye alındığı 3 aylık süre içerisinde toplam 410 bin metreküp atıksu arıtıldı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehir genelinde inşa ettiği kanalizasyon hatları ve atıksu arıtma tesisleriyle çevreyi korumaya devam ediyor. Bu doğrultuda son olarak yapımı tamamlanan ve devreye alınan Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi’nin Karadeniz’e önemli bir koruma daha sağladığını söyleyen SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Son derece modern teknolojik donanımlara sahip olan tesisimiz sürekli olarak takibimiz altında. Kocaali’nin atıksuları yaptığımız yatırımlarla dünya standartlarında arıtılıyor” diye konuştu.


Sakarya’nın şehircilik vizyonunu çevre eksenli olarak oluşturduğunu ve bu doğrultuda adımlar atıldığını kaydeden Dr. Rüstem Keleş, “Bilindiği üzere Pamukova-Geyve Atıksu Arıtma Tesisi ve Karasu Atıksu Arıtma Tesisi ile Sakarya Nehri’ne atıksu karışmasının önüne geçmiştik. Bu sayede kirlilikten arınan kuzey sahillerimiz iki adet Mavi Bayraklı plaja kavuşmuştu. Kocaali’de 50 milyonluk yatırımla inşa ettiğimiz 121 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon hattı ve atıksu arıtma tesisiyle inşallah bu sayı daha da artacaktır. Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi ile 3 ayda toplam 410 bin metreküp atıksu arıttık. Atıksular nedeniyle yaşanacak çevresel kirliliğin önüne geçtik. İnşallah kısa süre içerisinde Kaynarca ve Taraklı Atıksu Arıtma Tesisleri için de çalışmalarımıza başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaraylı Sporcular Derneği’nin dayanışma yemeği düzenledi Galatasaraylı Sporcular Derneği, birlik ve beraberlik mesajı vermek adına dayanışma yemeği düzenledi. Şişli’de bir otelde düzenlenen organizasyona, Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu, Galatasaray eski başkanlarından Alp Yalman ile Burak Elmas, sarı-kırmızılı kulübün eski ikinci başkanlarından Ergun Gürsoy, Divan Kurulu eski Başkanı İrfan Aktar, mevcut Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Metin Ülgen ve oyuncular ile davetliler katıldı. Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Bu gece, futbolla ilgili önümüzdeki çok önemli maçlarda bütün camianın bir arada olduğunu göstermek için yapılan bir gecedir. Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın da bu hafta sonu maçı var. Kazandıkları takdirde ilk kez şampiyon olacaklar ve direkt Şampiyonlar Ligi’ne katılacaklar. Takımın bu maçı kazanmasını istiyoruz" dedi. Nazifoğlu, konuşmasının ardından Galatasaray eski başkanlarından Alp Yalman ile Burak Elmas’a, sarı-kırmızılı kulübün eski ikinci başkanlarından Ergun Gürsoy’a, Divan Kurulu eski Başkanı İrfan Aktar’a, mevcut Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan’a, Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Metin Ülgen’e ve oyunculara desteklerinden ötürü plaket takdim etti.