GENEL - 02 Ekim 2020 Cuma 20:46

Hendek’ten Azerbaycan’a destek

A
A
A
Hendek’ten Azerbaycan’a destek

Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını geri almak için başlattığı operasyonlara destek veren Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Bayraktepe’yi Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla donatıp, Karabağ şiirini okudu.

Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını geri almak için başlattığı operasyonlara destek veren Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Bayraktepe’yi Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla donatıp, Karabağ şiirini okudu.


Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına saldırması üzerine başlatılan operasyonlara destek veren Hendek Belediyesi, Başkan Turgut Babaoğlu’nun talimatıyla Bayraktepe’yi Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla donattı. Bayraktepe’de Karabağ şiirini okuyan Başkan Babaoğlu, o görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Şiir ve görüntüler büyük beğeni topladı.


Azerbaycan’ın kendi topraklarını korumak için başlattığı mücadeleye tam destek verdiklerini ifade eden Babaoğlu, “Türk topraklarına saldırarak soydaşlarımızı şehit eden işgalci Ermenistan’ı şiddetle kınıyor, kanımızla, canımızla Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Azerbaycan bu haklı mücadelesinde asla yalnız değildir” dedi.



"Karabağ Türk vatanadır"


Babaoğlu, “Karabağ Türk’ündür, Türk vatanıdır. Daha Karabağ çözüme kavuşmadan Ermenistan’ın başlattığı kalleş saldırılar, sabrın bittiği, tahammülün kalmadığı bir noktaya ulaşmıştır. Azerbaycanlı şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye çok şükür tek yürek soydaşlarının yanındadır” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.