YEREL HABERLER - 15 Ocak 2012 Pazar 00:07

AK PARTİ SAPANCA İLÇE KONGRESİNDE NAZMİ BOSTANCI GÜVEN TAZELEDİ

A
A
A
AK PARTİ SAPANCA İLÇE KONGRESİNDE NAZMİ BOSTANCI GÜVEN TAZELEDİ

AK Parti Sapanca ilçe teşkilatı 4. olağan kongresinde İlçe Başkanı Nazmi Bostancı güven tazeledi.
Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşen kongreye Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Hasan Ali Çelik, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, Erenler İlçe Başkanı Osman Hıra, Akyazı İlçe Başkanı Nail Kahveci, Arifiye İlçe Başkanı Nurettin Albayrak, Kaynarca İlçe Başkanı İsmail Kaymak, Karapürçek İlçe Başkanı Cemalettin Selim, Kuzuluk Belde Başkanı Osman Civan, Kocaali İlçe Başkanı Basri Burak Ak, Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl ve ilçe Gençlik Kolları Üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Divan Başkanlığına Süleyman Özmen, Başkan Yardımcılığına Osman Aydın, Katip üyeliklere de Mehmet Yılmaz, Harun Sandıkçı ve Kadir Çiçek seçildi.
Tek liste ile yeniden aday olan AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Nazmi Bostancı “İktidara seçimle 31 Ekim 2008 tarihinden bu yana, 3 seçim geçirdik. Yerel, referandum ve genel seçimler. Bu seçimlerde tüm teşkilatlarımızla, aşkla ve şevkle çalıştık ve başarılı bir şekilde bu 3 seçimi geçirdik. Teşkilatlarımla gurur duyuyorum. Hele ki bu teşkilatın içindeki benim gizli kahraman diye nitelendirdim, kadın kollarım var ki onlar yaptığımız seçim çalışmalarında büyük performans gösterdiler.
Ak Parti Sapanca ilçe teşkilatının kurulmasında nasıl bir heyecan duyduysam bu günde aynı heyecanı taşıyorum. Çünkü Allah için yapıyoruz bu işi. Bu işlerin vebali olduğunuza biliyoruz. Bu işlerin sonunu da çok iyi biliyoruz. Şevkle ben görevime devam etmek istiyorum. Ve partili arkadaşlarımın desteğini bekliyorum.” dedi.
Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ise “Bugün AK Parti Sapanca ilçe teşkilatının dördüncü olağan kongresini yapıyoruz. Geçmişte bir sürü şey olmuş olabilir. Önemli olan bugün burada bu kalabalığı görüp, birlik beraberliğin sağlanmış olduğunu görüp, mutlu olarak buradan seslenmek. İşte bu benim için çok önemli. Dünyada neler olduğunu görüyoruz. Ülkemizde neler olduğunu görüyoruz. Önemli olan fotoğrafın büyüğüne bakıp ülkemizin nereden nereye geldiğini ve nereye gitmek istediğini görmemiz. Bizim kendi şahsımızın kısır çekişmelerine, nefsimizin bize emrettiği şeylere uymadan, ülkemizin daha iyi yerlere gitmesini, dünya siyasetinde yerini almasını ve sayın Başbakanımızın vizyonuna bakarak ileriye bakmamız lazım. Ben ülkemizde çok güzel değişimler olduğu gibi ilimizde ve ilçemizde de bunların yaşandığını görüyorum. Yaşam Seviyemizin yukarı çekildiğini ileri itildiğini görüyorum. Dünya ekonomisi sarsılırken Türkiye ekonomisinin nerede olduğunu da görüyorum. Onun için kendi menfaatimizden vazgeçip ülkemizin, ilimizin ve ilçemizin menfaati için bir şeyleri sineye çekerek hep birlikte hareket etmesini becermememiz lazım” diye konuştu.
Konuşmasına hayatını kaybeden Rauf Denktaş’ın ailesine başsağlığı dileyerek başlayan AK Parti Sakarya Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, “ Hepimiz bir gün öleceğiz. Onun için ayağımızı buna göre uzatmamız lazım. Sözlerimizin de havada kalmaması lazım. Gerçekten bir eksik varsa, madem biz kardeşiz ve birbirimizi de uyarmak mükellefindeyiz. O zaman uyarılarımız biraz daha net olmalı. Ayhan Sefer Üstünsen şurada hata yapıyorsun diyebilmemiz lazım. Veya Ahmet, Mehmet isen şurada hata yapıyorsun diyebilmemiz lazım. Yoksa sözlerimiz havada kalırsa, buradan çıkarken insanlarımızın kafasında bir takım soru işaretleri olur. Ben AK Parti içerisinde olup ta bilerek bir hata yapacaklarını düşünmüyorum. Ama bilmeden yapılan bir hata varsa veya bizler bilmeyerek bir hata yapıyorsak bu durumda sizin bizi uyarmanız gerektiği düşüncesindeyim. Az önce burada bir sunum yapıldı. Gerçekten buradaki yöneticileri kutluyorum. Zor zamanlarda bu başarıyı gösterdiler. Buraya gelmeden önce Sapanca’da bir tur attık. Belki siz içinde yaşadığınız için Sapanca’da ki gelişimi fark etmemiş olabilirsiniz. Ama bizler 3 ayda bir 4 ayda bir geldiğimizden dolayı çok net fark ediyoruz. Sapanca 10 yıl önce neydi şimdi ne. Sadece şuradaki Hükümet Konağı’nın önünden geçseniz, tertemiz Hükümet Konağı’nı yanındaki pırıl pırıl Adliye’yi görseniz, yapılmakta olan hastaneyi görseniz. Yani başka hiçbir şey yapmasa bu yöneticiler bence yinede AK Partiye verilen oyları helal ettirmişiniz demektir, sizleri tebrik ediyorum. Sapanca, Sakarya ve Türkiye’de, hızlı trenin önemli bir durağı olacaktır. Ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde hızlı trenin ulaşım hedefi 5 bin kilometredir. Yani Sapanca’dan hızlı trene binen bir insan Erzurum’a, İzmir’e, Konya’ya kadar sonuç olarak memleketin dört bir köşesine ulaşacaktır. Hızlı tren dünya’da 4-5 tane ülkenin kullandığı bir araçtır. Bu derece önemli bir projenin temel durağı Sapanca olacaktır. Ne anlama geliyor bu ? Bir şehirde havaalanı neyse hızlı trenin durağı da odur. Bazen derler ne yaptı bu milletvekilleri ne yaptı bu idareciler ? İşte bir örnek verseniz yeter. Çok yakın bir zamanda sayın Bakanımızla görüşerek, 200 dönüm araziyi Sapanca’da ki süs bitkicilerinin kullanımı için tahsis ettik. Deseniz Sapanca’da hatta Sakarya’da 200 değil bana 2 dönüm yer verin, 20 dönüm yer verin. Veremezsiniz. Sapanca’da yok böyle bir yer. Ama 200 dönüm yer bu idarecilerin girişimleri ile tahsis edilmiştir. Yapımı için para ayrılmıştır. Bu yaz bunlar devreye girecektir” dedi.
Daha sonra tek liste ile gidilen seçimde asil üyeliklere, Nazmi Bostancı (Başkan), Turgut Özdemir, İsmail Hakkı Alcan, Çetin Vuraloğlu, Erdal Tarhan, Emine Kubilay, İbrahim Özen, İsa Cebeci, Osman Kahraman, Göksel Yücel, Tarık Kılıç, Bülent Nalbantoğlu, Selim Topçu, Dilek Bosna, Yunus Gümüşel, Fuat Kovar, Fatih Şahin, Numan Genç, Yusuf Serbes ve Muhammed Üstübi seçildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.