MAGAZİN - 25 Ocak 2012 Çarşamba 18:10

`YOK BÖYLE DANS`IN YILDIZI, TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇEMEDİ

A
A
A
`YOK BÖYLE DANS`IN YILDIZI, TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇEMEDİ

Miss Globe 2008 Dünya Güzeli olan ve son olarak Yok Böyle Dans programıyla adını duyuran Almeda Abazi’nin, Türk vatandaşlığına geçmek için yaptığı başvuru reddedildi.
Acun Ilıcalı’nın sunduğu Yok Böyle Dans adlı yarışmada üçüncü olan 21 yaşındaki Almeda Abazi’nin, yaklaşık 6 ay önce Sakarya Valiliğine yaptığı Türk Vatandaşlığı başvurusu kabul edilmedi. Başvurunun valilik tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderildiği, bakanlığın yaptığı incelemenin ardından Sakarya Valiliğine ilettiği yazıda, başvurunun reddedildiğini ifade ettiği öğrenildi.
Valilikten Vali Yardımcısı Faruk Bekarla imzası ile yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"Valilik makamına yapmış olduğunuz 12/07/2011 tarihli müracaatınız değerlendirilmiş ve ilimizin Kültür ve Turizm faaliyetlerine sağladığınız önemli katkılar dolayısıyla Türk vatandaşlığına istisnai olarak alınmanız Valiliğimizce uygun mütalaa edilmişti. Ancak 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 12’nci maddesi uyarınca istisnai olarak Türk vatandaşlığına alınma işlemine başlanabilmesi için ilgili Bakanlıkça İçişleri Bakanlığı’na gerekçeli teklifte bulunulması gerektiğinden ilimiz İl Kültür ve Turizm
Müdürlüğü’nden, konunun Kültür ve Turizm Bakanlığı’na aktarılması istenilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı değerlendirme sonucunda; istisnai olarak Türk vatandaşlığına alınmanız için İçişleri Bakanlığı’na teklifte bulunulmasının uygun olmadığını ilgi yazıyla bildirdi. Bilgilerinize rica ederim."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediyesi vatandaşının yardımına koşuyor Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü belediyeye eşya bağışlayan vatandaşların eşyalarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor. Yunusemre Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında. Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bünyesinde bulunan ikinci el ev eşyası hizmetiyle yardımseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturuyor. Eşya bağışında bulunmak isteyen vatandaşların kullanılabilir durumda olan ev eşyaları müdürlük ekipleri tarafından adreslerinden alınarak ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor. Yapılan hizmetin vatandaş odaklı olduğunu belirten bağışçı Abudder Yıllık yapılan bağışların gerekli yerlere ulaştığını belirtti. Yıllık, “Evimizde bulunan eşyaları yenilemiştik. Kullanılabilecek durumda olan ev eşyalarımızı da belediyemiz ikinci el ev eşyası dağıtımı yapan ekiplerimize teslim ettik. Belediyemiz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimizin destekleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşımıza bu eşyaların ulaştırılacak olması bizi memnun etti. Yapılan hizmetten dolayı belediyemize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Bağışçılar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar taleplerini 444 62 09 numaralı Yunusemre Belediyesi Çağrı Merkezi üzerinden belediyeye iletebiliyor. Aynı zamanda vatandaşlar Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne gelerek dilekçe ile de başvuruda bulunabiliyor.