YEREL HABERLER - 09 Kasım 2013 Cumartesi 19:00

İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş

A
A
A
İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferans ile Geyveli sevenleriyle buluşan İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş, aile içindeki huzuru sağlayıcı en önemli unsurun bireylerin birbirine gereken önemi vermesi olduğunu ifade ederek “Tüm İslam alemi olarak Peygamber Efendimizin (s.a.v) aile hayatını örnek almalı, eşimize ve çocuklarımıza değer vermenin gerekliliğini unutmamalıyız” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin sevilen isimlerinden İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş’ın konuşmacı olarak katıldığı, ‘Huzurlu Aile Hayatının Gereklilikleri’ konulu konferans, Geyve Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Geyvelilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen programa, Geyve Belediyesi Başkanı Murat Kaya, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, İlçe Müftüsü Ali Erhun ve AK Parti İlçe Teşkilatı mensupları katıldı.
Dünyevi hayatın kaygıları, stresi ve dur durak bilmeyen hızının aile içi ilişkileri etkilediğini belirterek konuşmasına başlayan İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş, “Olumsuz olan maddi ölçütler en başta aile mefhumunu, daha sonra tüm sosyal alanı daraltıyor, güzel bir temele oturtulabilecek ilişkileri dahi köreltiyor. Bu ölçütlerin yanında günümüz insan ilişkileri için büyük önem kazanan zaman algısı yönünde de ciddi sıkıntılar mevcut. Ailecek akşam boyunca televizyon seyretmek yerine; ufkumuzu açacak, aile üyelerimizle kaynaşmayı sağlayacak okuma ve dinleme saatleri üretmeliyiz. Kısacası birbirimize zaman ayırmalıyız. Unutulmamalıdır ki, yaşadığımız sosyal alanın seyrini aile içi ilişkilerimizin gidişatı belirler. Bu sayede aile içi ilişkileri güçlü olan bir toplumda olumsuz insan ilişkilerini görmek zorlaşır” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının devamında huzurlu ailenin ilk adımı olan evlilik döneminden bahseden Karataş, “Evlilikte yaşanan sıkıntıların temeline bakıldığında hep küçük meseleler göze çarpıyor. Örneğin mobilya alımında yaşanan küçük bir anlaşmazlık, tarafları birbirine küstürüyor, olurları olmaz ediyor. Anlaşmazlıklara yol açacak gelin kaynana, seninkiler benimkiler gibi kutuplaştırıcı ifadeleri hanelerimizden uzak tutalım. Tüm bunlar ne mensubu olduğumuz dine, ne de bizim insanlık anlayışımız ve duruşumuza yakışabilecek haller değildir. Tüm İslam alemi olarak Peygamber Efendimizin (s.a.v) aile hayatını örnek almalı, eşimize ve çocuklarımıza değer vermenin gerekliliğini unutmamalıyız” dedi. Gerçekleştirilen konferansın sonunda Geyve Belediyesi Başkanı Murat Kaya ve AK Parti Geyve İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Gökdemir, Mustafa Karataş’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul "Yeni doğan bebek" vurgununda detaylar ortaya çıktı Yeni doğan bebekleri usulsüz şekilde özel hastanelere sevk ederek SGK’yı dolandıran şebekeye yönelik operasyonda detaylar ortaya çıktı. Aralarında doktor, hemşire ve hastane yöneticilerinin bulunduğu şebekenin yüzde 20 komisyonla çalışarak bebekleri kamudan özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk ettikleri belirlendi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele şube ekiplerinin İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da düzenlediği operasyonlarda yeni doğan bebekleri usulsüz şekilde özel hastanelere sevk ederek SGK’yı dolandıra şebeke çökertilmişti. Soruşturmaya ilişkin detaylar ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada aralarında doktorlar, hemşireler ve hastaneye yöneticilerinin de bulunduğu 300 kişilik şebekenin yeni doğan bebekleri çeşitli gerekçeler göstererek kamudan özel hastanelere sevk ettikleri, yoğun bakım ünitelerinde günlerce tuttukları ve devlete yüklü miktarda fatura çıkardıkları tespit edildi. Aralarında Reyap Hastanesi Çocuk Doktoru ve Medisense Sağlık Hizmetleri şirketinin sahibi Dr. Fırat Sarı, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. İlker Gönen’in de bulunduğu çok sayıda doktorun yüzde 20 komisyonla çalışarak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Operasyon için düğmeye basan ekipler haklarında gözaltı kararı bulunan aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 41 kişiden 40’ını ’ini İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da düzenledikleri baskınlarda yakaladı. 259 kişinin ise savcılığa ifadeye çağrıldı. Şebekenin 2 yıl içerisinde yüzlerce bebeği naklettikleri Beylikdüzü Medilife, Avcılar Hospital, Medicine Esenyurt ile Reyap Esenyurt ve Reyap Çorlu gibi özel hastaneler de mercek altına alındı. Firari bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken, zanlıların “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi” ve “rüşvet” suçlarından emniyetteki sorguları devam ediyor.
İstanbul Üsküdar’da okul çıkışı öğrenciler birbirine girdi Üsküdar Zeynep Kamil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi dersinde voleybol topuna ayakla vurulması nedeniyle öğrenciler arasında kavga çıktı. Okul çıkışında birbirine giren öğrencilerin yumruklu, tekmeli ve bıçaklı kavgası başka bir öğrencinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz gün Üsküdar’da bulunan Zeynep Kamil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde saat 16.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, beden eğitimi dersinde öğrencilerden birinin voleybol topuna ayakla vurması nedeniyle bir grup öğrenci arasında tartışma çıktı. Öğrenciler arasındaki sözlü tartışma okul çıkışında bir anda şiddetlenerek kavgaya dönüştü. Yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu kavgaya bir kişi de bıçakla dahil oldu. Kavgayı çevredeki vatandaşlar ve okul öğretmenleri zorlukla ayırdı. Kavgaya karışan öğrencilerden E.O. ve S.B. kafasından yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine kavganın yaşandığı okula çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri olaya karışan öğrencilerin ailelerini okula çağırırken, olayla ilgili inceleme başlattı. "Şikayetçiyim" Kavgaya karışan öğrencilerden E.O.’nun babası Elvan Oğlakçı, "Ders esnasında çocuklar voleybol oynarken top nedeniyle tartışmışlar. Saat dört gibi dışarıya çıkınca yaklaşık 25 kişilik öğrenci ve öğrenci olmayan bir grup, üç kişiyi darp edip bıçak çekiyorlar. Okuldakiler çocukları kurtarıyor. Ama o anda herhangi bir adli işlem başlatılmıyor. Sağlık sorunu olsa bile bir müdahale yapılmıyor. Ben şikayetçiyim" dedi.