YEREL HABERLER - 05 Şubat 2014 Çarşamba 15:43

Koyun Ve Keçilerin De Elektronik Kimliklendirilmesi Yapılacak

A
A
A
Koyun Ve Keçilerin De Elektronik Kimliklendirilmesi Yapılacak

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdür Vekili Yusuf Yıldırım başkanlığında 2014 yılı hizmetiçi eğitim programı doğrultusunda ‘Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi’ eğitimi Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Avni Aydın tarafından verildi.
2014 yılı hizmetiçi eğitim programı doğrultusunda gerçekleştirilen ‘Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi’ Eğitimine, İlçe Müdürleri, İl ve İlçe Müdürlükleri personeli katıldı.
Aydın verdiği eğitimde, “İnsanlarda görülen hastalıkların büyük bir kısmının hayvanlardan kaynaklandığı düşünüldüğünde, hayvan sağlığının küresel sağlık açısından önemli olduğunu söylemek, buradan hareketle insan sağlığının hayvan sağlığına bağlı olduğu sonucunu çıkarmak son derece yerinde olacaktır. İşte bu nedenle bugün Dünyada tek sağlık konseptinin önemi her zeminde bilimsel otoritelerce gündeme getirilmektedir. Tek Sağlık, sağlıklı insan için sağlıklı hayvanın gerekliliği üzerine şekillenmekte, yüksek kalitedeki hayvan sağlığının insan sağlığı ve refahı üzerine olumlu etkileri vurgulanmaktadır. Tek Sağlık Konseptinde başarının elde edilmesi için hayvan sağlığı ve refahı, gıda güvenirliği ve halk sağlığı konularında veteriner hekimlere önemli sorumluluklar düşmektedir” dedi.
Her yönüyle stratejik bir sektör olan hayvancılığa Bakanlıkça gereken önemin verildiğini kaydeden Aydın, “Hayvan hastalıklarının kontrol altına alınabilmesi, eradikasyonunun sağlanması amacıyla Türkiye’de Şap Hastalığının Kontrolü Projesi Faz II, Oral Aşılama ile Kuduz Hastalığının Kontrol ve Eradikasyonu Projesi, Brusellanın Konjuktival Aşı İle Kontrol ve Eradikasyonu Projesi gibi ulusal ve uluslararası birçok proje yürütülmektedir. Yine AB destekli olarak hazırlanan ‘Veteriner Hizmetleri Strateji Belgesi Hazırlanması Projesi’ ve ‘Koyun ve Keçilerin Elektronik Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi’ 2014 yılında uygulanmaya başlayacaktır” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir