ASAYİŞ - 04 Nisan 2012 Çarşamba 18:55

SAKARYA`DA 200 DÖNÜM TARIM ARAZİSİ KÜL OLDU

A
A
A
SAKARYA`DA 200 DÖNÜM TARIM ARAZİSİ KÜL OLDU

Sakarya`nın Sapanca ilçesinde, anız yakmak için yakılan ateşin rüzgarın etkisiyle büyümesi sonucu 200 dönüm tarım arazisi kül oldu.
Edinilen bilgilere göre, Arifiye ilçesi Kalaycı mevkii ile Sapanca ile Uzunkum köyü arasında bulunan 200 dönüm tarım arazisi çıkan yangın ile kül oldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin birlikte müdahale ettikleri yangın 3 saat sonra kontrol altına alınabildi.
Yangın hakkında bilgi veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sapanca İtfaiye Grup Amiri Hakkı Şahin, "Yangın ekim alanlarında daha etkili oldu. Orman yangın söndürme ekipleri ve itfaiye olarak yangını ormana sıçramadan kontrol altına aldık. Özellikle yaz aylarının da gelmesinden dolayı çiftçilerimizin daha da dikkatli olmaları lazım. Bu gibi alanlarda ateş yakmamaları gerekiyor. Bugün çıkan yangında fındık, ceviz gibi meyve ağaçlarının da bulunduğu birçok ağaç yok oldu. Yangınla ilgili olarak orman işletme
müdürlüğü yasal işlemleri başlatacaktır. Yaklaşık 3 saat yangını kontrol altına almak için orman ekipleri ile beraber mücadele verdik. Yangının ortalama 200 dönüm civarında bir alanı etkilediğini düşünüyoruz. İtfaiye ekipleri olarak yangının önünü keserek daha büyümesini engelledik. Şuan Lodos yok ancak ilk saatlerde yangının büyümesinde etkili oldu" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir