GÜNDEM - 02 Mayıs 2025 Cuma 10:24

43 yıllık eğitimci emekliliğe böyle uğurlandı

A
A
A
43 yıllık eğitimci emekliliğe böyle uğurlandı

Sakarya’nın Karasu ilçesinde 43 yıllık öğretmen Yahya Gülhan, alkışlar ve konfetilerle emekliliğe uğurlandı. Gözyaşlarına hakim olamayan Gülhan, "Bu sevgiyle uğurlanmak en büyük onur" dedi.


Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nun Fen Bilimleri Öğretmeni Yahya Gülhan, 43 yıllık meslek hayatının ardından 65 yaşında emekli oldu. Yıllar boyunca binlerce öğrenciye ışık tutan Gülhan, meslek hayatına duygusal bir törenle veda etti. Okulun öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri Gülhan için okul koridorlarında sıraya girdi. Okulun koridorlarında alkış ve konfetilerle emekliliğe uğurlanan 43 yılık eğitimci, gözyaşlarına hakim olamadı.


Eski ve yeni öğrencilerinin yanı sıra meslektaşlarının da katıldığı veda töreninde çiçek takdim edilen Gülhan, "43 yıl boyunca bu kutsal mesleği büyük bir aşkla yaptım. Her öğrencimde ayrı bir iz bıraktım, her biri bende ayrı bir hatıra olarak kaldı. Bu sevgiyle uğurlanmak en büyük onur" dedi.



43 yıllık eğitimci emekliliğe böyle uğurlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.