SPOR - 04 Şubat 2024 Pazar 14:52

450 sporcunun minderde ter döktüğü şampiyona sona erdi

A
A
A
450 sporcunun minderde ter döktüğü şampiyona sona erdi

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde düzenlenen Hakkı Başar U20 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi. 450 sporcunun şampiyon olmak için ter döktüğü mücadelelerde dereceye girenlere madalyaları takdim edildi.


Sakarya, Serdivan Spor Salonu’nda güreşçilere ev sahipliği yapıyor. Bu çerçevede Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonaya 45 şehir, 114 kulüpten yaklaşık 450 sporcu katıldı. 55, 60, 63, 67, 72, 77, 82, 87, 97 ve 130 kilogramda mindere çıkan sporcular, dereceye girmek için ter döktü. Sporcuların, birbirlerine üstünlük kurabilmek için kıyasıya mücadele ettiği şampiyona bugün yapılan final müsabakalarıyla son duldu. Bu çerçevede Hakkı Başar U20 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda 55 kilogramda Ömer Altaş, 60 kilogramda Servet Angı, 63 kilogramda Enes Ülkü, 67 kilogramda Ramazan Aktaş, 72 kilogramda İbrahim Özdemir, 77 kilogramda Erkan Tuğcu, 82 kilogramda Emre Yılmaz, 87 kilogramda Hamza Sertcanlı, 97 kilogramda Emir Ömer Bozbağ ve 130 kilogramda Cemal Yusuf Bakır, Türkiye şampiyonu oldu.


Takımlarda ise ASKİ Spor 135 puanla birinci, Kayseri Şekerspor 119 puanla ikinci ve Sakarya Büyükşehir Belediyespor ise 113 puanla üçüncü oldu.


Final müsabakalarının ardından dereceye giren sporculara madalyaları federasyon yetkililerince verildi.



450 sporcunun minderde ter döktüğü şampiyona sona erdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da hava soğudu, yüksek kesimlere kar yağdı Erzincan’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle kent merkezinde yağmur, Refahiye ilçesinde ise kar yağışı etkili oldu. Kent merkezinde aralıklı yağmur görülürken, yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı etkisini sürdürdü. Nisan ayında bahar havasının beklendiği kentte, Refahiye’ye bağlı köyler kar yağışıyla beyaza büründü. Kar yağışı ve yer yer etkili olan sis nedeniyle bazı köy yollarında ulaşımda aksamalar yaşandı. Refahiye’nin Orçul bölgesine bağlı Kamberağa köyünde yaşayan Baki Kaya, sabah saatlerinde kar sürpriziyle karşılaştıklarını belirterek, "Hayvanlarımızı otlatmaya çıkaracaktık ancak kar yağışı nedeniyle çıkaramadık." dedi. Vatandaşlar, bahar havası beklerken güne kar yağışıyla uyandıklarını ifade etti. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, Erzurum ve Ardahan çevrelerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi öngörülürken, rüzgarın güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Yetkililer, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirirken, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi bulunduğu uyarısında bulundu. Ayrıca bölgede zirai don riskinin sürdüğü belirtilerek, üreticilerin tedbirli olması istendi. Öte yandan, akşam saatlerinden itibaren Erzurum ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olmasının beklendiği, yüksek kesimlerde yer yer yoğun kar görülebileceği kaydedildi.
Erzincan Erzincan’da çiftçiler don nöbetinde Erzincan’da hava sıcaklıklarının gece saatlerinde eksi derecelere kadar düşmesi, çiçeklenme dönemindeki meyve ağaçlarını tehdit ediyor. Don riskine karşı önlem alan çiftçiler, bahçelerinde ateş yakarak ürünlerini korumaya çalışıyor. Baharın gelişiyle birlikte kayısı başta olmak üzere elma, kiraz ve diğer meyve ağaçlarının çiçek açtığı kentte, ani sıcaklık düşüşleri üreticileri endişelendiriyor. Gece boyunca bahçelerinde nöbet tutan çiftçiler, farklı noktalarda kontrollü ateşler yakarak oluşan ısı ve duman sayesinde ağaçların zarar görmesini önlemeye çalışıyor. Merkeze bağlı Akyazı Mahallesi’nde üretim yapan Ramazan Beydili, geniş arazilerde farklı meyve türleri yetiştirdiklerini söyledi. İklim değişikliklerinin üretimi zorlaştırdığını belirten Beydili, ağaçların erken çiçek açmasının don riskini artırdığını ifade etti. Geçen yıl olumsuz hava koşulları nedeniyle istedikleri verimi alamadıklarını dile getiren Beydili, "Bu yıl daha iyi bir hasat bekliyoruz. Dona karşı bahçemizde tütsü şeklinde ateşler yakarak önlem almaya çalışıyoruz." dedi. İlkokul öğrencisi Yusuf Kerem Demirol da babasına destek olmak için bahçeye geldiğini anlatarak, geçen yıl yaşanan don nedeniyle kayısı alamadıklarını söyledi. Bu yıl aynı durumu yaşamamak için gece ateş yakarak ağaçları korumaya çalıştıklarını belirten Demirol, iyi bir hasat umut ettiklerini kaydetti.