EĞİTİM - 20 Haziran 2025 Cuma 15:00

Başkan Alemdar, çocukların karne heyecanına ortak oldu

A
A
A
Başkan Alemdar, çocukların karne heyecanına ortak oldu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan Yazlık İlkokulu’nda karnelerini alıp tatile çıkan miniklerin heyecanına ortak oldu. Renkli dönem sonu töreninde yer alan Alemdar, yükselen yeni neslin yolunu aydınlatmak ve ilham olmak için çalıştıklarını söyledi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi yılsonu karne törenine katılarak, Sakaryalı minik öğrencilerin heyecanına ortak oldu, sevinci onlarla birlikte yaşadı. Serdivan Yazlık Mahallesi’nde bulunan Yazlık İlkokulu’nda düzenlenen törende karnelerini alan minikleri tebrik eden Alemdar, iyi tatiller diledi. Minik öğrencilerin hazırladığı yöresel halk oyunu gösterisi ile başlayan karne töreninde Başkan Alemdar, okulda çocuklar tarafından çizilen resimler, geri dönüşüm malzemelerinden üretilmiş el emeği maketleri inceledi. Okulda bulunan sanat atölyesinde ebru yapımını izleyen Alemdar, Türk bayraklarıyla süslenen okul sıraları arasında çocukların heyecanına otak oldu. Bazı öğrenciler karnelerini Alemdar’dan teslim aldı.



"Her zaman yanınızda olacak, sizi destekleyeceğiz"


Alemdar, "Bugün öğrencilerimiz, bir yıl boyunca verdikleri emeğin, gösterdikleri azmin meyvelerini topluyor. Sizler bu şehrin ve ülkeyi yarınlarına taşıyacak, geleceğin parlayan yıldızları olacaksınız. Biz de size ilham olmak, hayallerinize kavuşturmak için durmadan, yorulmadan çalışacağız. Her zaman yanınızda olacak, sizi destekleyeceğiz. Bu anlamlı günde tüm öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden kıymetli öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyor, başarılarının artarak sürmesini diliyorum" dedi.



"Güzel bir tatil diliyorum"


Öğrencilere iyi tatiller dileyen Vali Rahmi Doğan, "Bir eğitim-öğretim yılını daha başarıyla tamamlamış olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Öğrencilerimizi, yıl boyunca gösterdikleri azim ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyor; onları sevgiyle kucaklıyorum. Değerli öğretmenlerimize ise emekleri, sabırları ve fedakârlıkları için en içten şükranlarımı sunuyorum. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı yetiştirmedeki katkılarınız her türlü takdirin üzerindedir. Sevgili öğrenciler; yaz tatilinde dinlenmeyi, ailenizle birlikte keyifli zaman geçirmeyi ve kitap okumayı ihmal etmeyin. Unutmayın, her gün öğrenmeye ve gelişmeye devam etmeliyiz" diye konuştu.



Başkan Alemdar, çocukların karne heyecanına ortak oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarda 156 şüpheli göçmen kaçakçısı yakalandı, 112’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde son 2 haftada jandarma tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlar ile 156 şüpheli göçmen kaçakçısının yakalandığını ve 112’sinin tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Edirne, Muğla, Aydın, Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Antalya, Mersin, Van, Şanlıurfa, Erzurum, Hatay ve Gaziantep olmak üzere 14 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlar düzenlendi. Son 2 haftada Jandarma İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan, İl Jandarma Komutanlıklarınca karadan yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda 156 şüpheli göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Şüphelilerden 112’si tutuklanırken 44’ü hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Ayrıca yapılan operasyonlar sonucu 120 adet araç ile 13 adet bot ele geçirildi. Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda göç yönetimine dikkati çekerek, "Göç yönetiminin güvenlik boyutunu; insan ticareti, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele alanlarında hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına riayet temelinde yürütülen etkin çalışmalar oluşturmaktadır. Bu kapsamda sınır güvenliği, üstün teknolojilerden ve gelişmiş izleme-denetim sistemlerinden yararlanılarak güçlendirilmekte; yasa dışı göç yollarını teşvik eden ve organize eden yapılara karşı hem sahada hem de hukuki zeminde güçlü ve caydırıcı mekanizmalar işletilmektedir" ifadelerine yer verdi.
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.