GÜNDEM - 09 Nisan 2025 Çarşamba 10:10

Erenler’de metruk binalar yıkılıyor

A
A
A
Erenler’de metruk binalar yıkılıyor

Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binalara karşı çalışmaların sürdüğünü ifade eden Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç, "Daha güzel bir Erenler için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.


Erenler Belediyesi, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binalara karşı çalışmalarını sürdürüyor. Gerçekleşen çalışmalar kapsamında mahallelerde vatandaşları rahatsız eden metruk binalar, Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilerek, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılıyor ardından çevre düzenlemesi gerçekleşiyor. Çalışma hakkında bilgi veren Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç, "İlçemizde rahatsızlığa ve tedirginliğe sebebiyet veren metruk binaların yıkımını ekiplerimiz titizlik ile gerçekleştiriyor. Daha güzel bir Erenler için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" diye konuştu.



Erenler’de metruk binalar yıkılıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Regaip Kandili’nde, Demirci’de ustalara vefa ziyareti Manisa’nın Demirci ilçesinde Belediye Başkanı Erkan Kara, Regaip Kandili dolayısıyla ilçede yıllardır mesleklerini sürdüren sanatkâr ve ustaları iş yerlerinde ziyaret etti. Kandilin manevi atmosferinde gerçekleşen ziyaretlerde Başkan Kara, esnafların ellerini öperek sohbet etti ve hayır dualarını aldı. Demirci’nin köklü mesleklerini yaşatan ustalarla bir araya gelen Başkan Kara, ziyaretleri kapsamında Helvacı İhsan Akgün, Terzi Yaşar Öztemel, Çan Ustası Mustafa Sabancı, Nal Ustası Zabit Çoban, Semerci Ustası Mehmet Ali Ağaçcı ile 57 yıldır berberlik mesleğini sürdüren Hasan Erşahin’i iş yerlerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde ustaların meslek hayatları, geçmişten günümüze Demirci’de esnaflık kültürü ve kaybolmaya yüz tutan zanaatlar üzerine sohbet eden Başkan Kara, el emeği ve alın terinin toplumun temel değerleri arasında yer aldığını ifade etti. Başkan Kara, sanatkârların ilçenin kültürel mirasının yaşatılmasında önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. Regaip Kandili’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirten Başkan Kara, bu mübarek gecenin vesilesiyle ustaların yanında olmak istediklerini söyledi. Belediye Başkanı Erkan Kara ziyarette ustalara ve sanatkarlara günün anısına fincan takımı hediye etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar ise Başkan Kara’ya teşekkür ederek, kandil dolayısıyla yapılan bu anlamlı ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Kara, ziyaretlerin sonunda tüm esnafın ve vatandaşların Regaip Kandili’ni tebrik ederek, kandilin ilçeye, ülkeye ve İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.