EĞİTİM - 30 Ocak 2026 Cuma 15:10

İki üniversite laboratuvar ve altyapı imkanlarını ortak kullanacak

A
A
A
İki üniversite laboratuvar ve altyapı imkanlarını ortak kullanacak

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) arasında, akademik ve bilimsel altyapıların ortak kullanımını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.


SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan tarafından imzalanan protokol ile iki kurum arasında bilgi, tecrübe ve araştırma imkanlarının paylaşılacağı bir süreç başlatıldı. Protokol çerçevesinde, akademisyenlerin ve laboratuvar altyapılarının ortak kullanımıyla bilimsel projeler yürütülmesi hedefleniyor.


İmzalanan metne göre, yürütülecek bilimsel çalışmalar her iki üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) birimleri üzerinden "eş finansman" modeliyle desteklenecek. Güdümlü projeler başta olmak üzere farklı nitelikteki araştırma faaliyetlerinin hayata geçirilmesi öngörülürken, kurumlara ait teknik cihaz ve laboratuvarların kullanım esasları da protokolde yer aldı.


SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, uygulama odaklı eğitim anlayışını AFSÜ’nün sağlık alanındaki birikimiyle buluşturmayı hedeflediklerini belirtirken, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan ise laboratuvar ve teknik altyapıların ortak kullanımının yüksek katma değerli çıktılar üreteceğini ifade etti.



İki üniversite laboratuvar ve altyapı imkanlarını ortak kullanacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama Adana’nın Kozan ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Edinilen bilgilere göre olay, 26 Mayıs’ta Kurban Bayramı arifesinde ilçedeki kurban pazarında meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 4 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan iki aile arasında tartışma çıktı. Pompalı tüfek ve silahların kullanıldığı kavgada başından vurulan Sinan Köten ağır yaralanırken M.K. ve K.K. ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Sinan Köten kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda olay yerinde 6 şüpheli gözaltına alındı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen silahlar da ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.T., M.T. ve E.T. tutuklandı. Şüpheli E.G. adli kontrol şartıyla, F.T. ile Y.T. ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Yaralanan M.K. ile K.K.’nin hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.