ASAYİŞ - 18 Haziran 2025 Çarşamba 10:16

Motosiklet yarışının can aldığı feci kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

A
A
A
Motosiklet yarışının can aldığı feci kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

Sakarya’nın Karasu ilçesinde yarış yaptıkları iddia edilen motosikletliler ile farları yanmadığı öne sürülen otomobilin çarpışması sonucu yaşanan kazada, hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye yükseldi.


Küçükkarasu mevkisinde gece saatlerinde meydana gelen olayda iddiaya göre, Sıtkı Genç idaresindeki 10 AFM 241 plakalı motosiklet ve B.G. hakimiyetindeki 35 BTN 712 plakalı motosiklet, yarış yaptıkları esnada aynı yönde seyreden ve farları yanmadığı öne sürülen yabancı uyruklu şahısların idaresindeki 54 MA 4178 plakalı otomobile çarptı. Çarpışmanın etkisiyle kazada motosikletler ağır hasar alırken otomobil ise şarampole devrildi. Kazada motosiklet sürücüsü Sıtkı Genç olay yerinde hayatını kaybetti, diğer motosikletli B.G. ile otomobildeki Ahmed Al Salih (38) ve M.A.S. (14) yaralandı.



Otomobil sürücüsü de hayatını kaybetti


İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde yapılan inceleme sonrasında hayatını kaybeden Genç’in cenazesi ise hastane morguna sevk edildi.


Feci kazada otomobilde bulunan 38 yaşındaki yabancı uyruklu şahıs da hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


Kazaya ilişkin başlatılan inceleme devam ediyor.



Motosiklet yarışının can aldığı feci kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Terme’nin geleceğine dev bir iz bırakıyoruz" Samsun Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, şehrin iki yakasını birbirine bağlayacak olan Bulvar Yolu Köprüsü’ndeki son kiriş montaj çalışmalarını yerinde inceledi. Projenin Terme için tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Başkan Kul, "Terme geleceğe hızla koşuyor; bu köprü yarınlarımıza bıraktığımız en sağlam izlerden biri olacak" dedi. Terme’de ulaşımı modernize edecek ve şehir trafiğine nefes aldıracak olan Bulvar Yolu Köprüsü projesinde son kirişlerin atılmasıyla birlikte çalışmalar nihai aşamaya geldi. Proje alanında incelemelerde bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, projenin teknik detayları ve ilçeye katacağı değer hakkında açıklamalarda bulundu. "Şehrin iki yakası birleşiyor" Başkan Şenol Kul, köprünün fiziksel kapasitesine dikkat çekerek, "Fenk ve Yeni Mahalle’yi birbirine bağlayan; 24 metre genişliğinde ve 85 metre uzunluğunda inşa edilen bu eserle şehrimizin iki yakasını kalıcı olarak birleştiriyoruz. Bu sadece bir ulaşım hattı değil, Terme’nin yarınları için atılmış büyük ve kararlı bir adımdır" diye konuştu. "Ticari hayata ve inşaat sektörüne ivme kazandıracak" Köprü projesinin şehre çok yönlü katkı sağlayacağını belirten Kul, "Bu proje sadece bir köprüden ibaret değildir. Şehir trafiğimize nefes aldıracak bir çözüm olmasının yanı sıra, bölgedeki ticari hayatımıza ve inşaat sektörümüze büyük bir ivme kazandıracaktır. Terme’nin çehresini değiştirecek, modern şehir kimliğini pekiştirecek güçlü bir vizyon projesini hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu. "Geleceğe hızla koşuyoruz" Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen köprü projesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Bulvar Yolu çalışmalarının Terme için önemine değinen Başkan Kul şunları söyledi: "Terme için çıktığımız bu değişim yolculuğunda attığımız her adım, geleceğe bıraktığımız sağlam bir izdir. Devlet Su İşleri tarafından hayata geçirilen köprü ve Samsun Büyükşehir Belediyemiz tarafından titizlikle yürütülen Bulvar Yolu çalışmaları için emek veren, alın teri döken herkese teşekkür ediyorum. Bu kıymetli yatırımlar için başta DSİ yetkililerimize ve Terme’ye desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan’a şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum."