ÇEVRE - 12 Temmuz 2025 Cumartesi 12:07

Ormanlar yeniden doğuyor: Geyve’de fidan mesaisi başladı

A
A
A
Ormanlar yeniden doğuyor: Geyve’de fidan mesaisi başladı

Sakarya’nın Geyve ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen orman yangınlarının ardından, küle dönen alanlarda umut yeniden filizleniyor.


Kayaboğazı ve Soğuksu Orman İşletme Şeflikleri sınırlarında etkili olan yangınların ardından, Geyve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri bölgede kapsamlı bir ağaçlandırma seferberliği başlattı. Yangının ardından Geyve Orman İşletme Müdürlüğü, İşletme Şefleri ve Şube Mühendisleri koordinesinde ‘dikili damga ekipleri’ oluşturarak, yanan alanların tekrar ormana dönüşmesi için çalışmalara hız verdi. Ekipler, titizlikle yürütülen arazi tarama ve planlama faaliyetlerinin ardından, toprağı yeniden fidana hazırlamaya başladı.


Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Geçtiğimiz hafta Geyve Orman İşletme Müdürlüğü, Kayaboğazı ve Soğuksu Orman İşletme Şeflikleri sınırlarında meydana gelen orman yangınlarının ardından, yeşil vatan yeniden hayat buluyor. İşletme Şefleri ve Şube Mühendisleri başkanlığında oluşturulan dikili damga ekipleri, sahada büyük bir özveriyle çalışarak, yanan alanların yeniden ormanlaştırılması için ilk adımları atıyor. Yanan her fidanda umut yeşertiyor, her damgada doğayı yeniden ayağa kaldırıyoruz. Yeşil Vatan için durmadan, yılmadan çalışıyoruz" ifadelerine yer verildi.



Ormanlar yeniden doğuyor: Geyve’de fidan mesaisi başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.