ASAYİŞ - 29 Mayıs 2025 Perşembe 15:06

Sahte alıcılar 4 küçükbaş hayvanı çalıp kaçtı: Jandarma yakalandı

A
A
A
Sahte alıcılar 4 küçükbaş hayvanı çalıp kaçtı: Jandarma yakalandı

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde satın alma bahanesiyle 65 yaşındaki adamın 4 küçükbaş hayvanı alıp kaçan 2 şüpheli, jandarma ekiplerince yakalandı. ‘Dolandırıcılık’ suçundan aranma kayıtları olan ve jandarmayı adreslerine gören şüpheliler, ekiplere küfürler savurdu. Şahıslar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Edinilen bilgilere göre, Sapanca’nın Hacımercan Mahallesi’nde ikamet eden T.D. (65) 4 adet küçükbaş hayvanı 50 bin TL karşılığında, ismini bilmediği iki şahsa sattı. Hayvanları teslim alan şahıslar, mavi renkli bir araca yükledikten sonra parayı ödemeden olay yerinden ayrıldı. Hayvan sahibinin ihbarı üzerine ise jandarma ekipleri çalışma başlattı. Sapanca İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda 11 farklı iş yeri güvenlik kamerası ve Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) görüntüleri incelendi. Yapılan araştırmada ekipleri, olayın şüphelileri M.C. (27) ve G.C. (24) isimli şahsı ve hayvanları Adapazarı ilçesi Kurtuluş Mahallesi’ndeki bir adrese gittiklerini tespit etti. Ekiplerince belirlenen adrese yapılan operasyonda 4 küçükbaş hayvan ele geçirilirken 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin yapılan sorgusunda "Dolandırıcılık" suçundan aranma kayıtlarının bulunduğu tespit edildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.C. ve G.C., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


(OK-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara RTÜK’ten, Yalova’da DEAŞ operasyonu için yayın yasağı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), terör örgütü DEAŞ’a yönelik Yalova’daki operasyon hakkında geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı. RTÜK, resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmaya esas olmak üzere; 29.12.2025 tarihinde eylem hazırlığında bulunduğu değerlendirilen DEAŞ terör örgütü üyelerine yapılan operasyon kapsamında; olayla ilgili sesli, yazılı ve görsel basında yapılan yayınların soruşturmanın gizliliğini ihlal eder nitelikte olması nedeniyle, söz konusu olayla ve soruşturma dosyasına ilişkin her türlü haber, röportaj, görüntü, paylaşım ve benzeri yayınların yapılmaması, mevcut içeriklerin ise derhal yayından kaldırılmasına karar verilmiştir. Yayın yasağı; soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesi, kamu düzeni ve toplum güvenliğinin korunması, güvenlik güçlerimizin görevlerini etkin ve güvenli biçimde yerine getirebilmesi amacıyla alınmış olup, bağlayıcı niteliktedir. Bu kapsamda; olay yerinden yayın yapılması, operasyonun seyri, güvenlik güçlerinin konuşlanma ve müdahale yöntemleri ve soruşturma sürecini etkileyebilecek her türlü görüntü, ses ve bilginin, resmî makamlar dışında herhangi bir kaynakla yayımlanması açıkça yasaktır. Yayın yasağına aykırı yayınların tespit edilmesi hâlinde, 6112 sayılı Kanun başta olmak üzere ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, Üst Kurulumuz tarafından idari yaptırım uygulanacağı, ihlal fiillerinin ayrıca değerlendirilerek müeyyide süreçleri gecikmeksizin uygulanacaktır" denildi.