KÜLTÜR SANAT - 24 Aralık 2023 Pazar 15:33

"Sakarya Bir Başka" fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

A
A
A
"Sakarya Bir Başka" fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Ulusal Sakarya Bir Başka” konulu fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerine teslim edildi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sanat ve sanatçıya verdiği değeri bir kez daha gözler önüne serdi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Sakarya Bir Başka’ fotoğraf yarışması ile yine birbirinden güzel fotoğrafların sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Ofis Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül töreniyle derece elde eden fotoğrafçılar ödüllerine kavuştu. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile fotoğraf sanatçıları ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sakarya’nın tarihi, kültürel ve doğal turistik değerlerinin fotoğraflandığı 3. Ulusal Sakarya Bir Başka fotoğraf yarışmasına 261 katılımcı bin 107 adet fotoğrafla katılım sağladı. Yarışmanın jüri koltuğunda Fotoğraf Sanatçıları İhsan Korkut, İbrahim Zaman, İzzet Keribar, Merih Akoğul, İsa Cıda, Sinan Çileli ve Servet Sezgin yer aldı. Seçici kurulun hassas çalışmaları neticesinde 39 fotoğraf sanatçısına ait 55 adet fotoğraf ödül ve sergileme almaya hak kazandı. Düzenlenen fotoğraf yarışmasında birinci olan fotoğraf 15 bin TL, ikinci 12 bin TL, üçüncü ise 9 bin TL ödül kazandı. Mansiyonda seçilen ilk üç fotoğraf ise 5’er bin TL ödül aldı. Ayrıca sergileme alan her bir fotoğrafçıda 500’er TL kazandı. Kazanan yarışmacılara ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce takdim etti. Yüce yarışmaya katılan tüm fotoğrafçıları tebrik ederek, “Sakarya, tarihinden aldığı ilhamla, doğal güzellikleriyle ve kültürel zenginlikleriyle benzersiz bir şehir. Bu yarışma, şehrimizin çeşitliliğini ve güzelliklerini gözler önüne serme fırsatı sunuyor. Jürimizin titiz çalışmaları sonucunda seçilen eserleri ve ödüle layık görülen fotoğrafçıları kutluyorum. Katılım gösteren her bir sanatçımızı yürekten tebrik ediyorum” dedi.



"Sakarya Bir Başka" fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Muhtarın zor anları: "Benim hiçbir şeyden haberim yok" Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Avdullar Köyü Muhtarı Ahmet Temel, köyündeki su kaynaklarının ihaleye çıkarılmasını basından öğrendiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Köylünün kendisine "Sattığın suları git durdur" diyerek tepki gösterdiğini söyleyen muhtar, "Benim hiçbir şeyden haberim yok. Ben bu konuyu dün medyadan öğrendim. Köylüm bana ’Köyümüzün sularını sattın’ diyor" ifadelerini kullandı. Mudurnu Belediyesi Düğün Salonu’nda, Mudurnu Muhtarlar Derneği Başkanlığı Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Birol Taşkın güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Toplantı sırasında eline mikrofonu alan Avdullar Köyü Muhtarı Ahmet Temel, köyündeki doğal mineralli ve jeotermal su kaynaklarının ihaleye çıkarılması sürecini değerlendirdi. İhaleye ilişkin kararı yerel medyadan öğrendiğini dile getiren Temel, bu durumun köy halkı arasında huzursuzluğa neden olduğunu ifade etti. "Böyle mi muhtarlık yapacağız?" Vatandaşların kendisini sorumlu tuttuğunu belirten Temel, kendisine söylenen ’Sattığın suları git durdur’ sözüne tepki göstererek, "Biz muhtarlar olarak neden her şeyden sorumluyuz? Maden ocağı konusunda mücadele verdik, 1,5 yıldır. Onun için Allah’a şükür bir şeyler yaptık ama şimdi de su olayı çıktı başımıza. Bunun için köylüyle akşam toplandık, karar aldık. Kararımızda itirazımızı beyan ettik. Biz sesimizi kime duyuracağız? Benim hiçbir şeyden haberim yok. Biz muhtarlar masada alınan kararları neden medyadan öğreniyoruz? Ben bu konuyu dün medyadan öğrendim. Köylüm bana ’Köyümüzün sularını sattın’ diyor. Böyle mi öğreneceğiz, böyle mi muhtarlık yapacağız?" dedi. Öte yandan, Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, İl Encümeninin Mudurnu ve Mengen ilçelerindeki 4 farklı noktada jeotermal ve doğal mineralli su arama ruhsatı için ihaleye çıkacağı öğrenildi.