EĞİTİM - 09 Temmuz 2025 Çarşamba 09:43

Sakarya Üniversitesi ile Düzce Üniversitesi arasında kalite iş birliği protokolü

A
A
A
Sakarya Üniversitesi ile Düzce Üniversitesi arasında kalite iş birliği protokolü

Sakarya Üniversitesi ile Düzce Üniversitesi arasında, yükseköğretimde kalite güvencesi alanında iş birliğini güçlendirmek amacıyla protokol imzalandı.


Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından imzalanan protokol, kalite güvencesi kültürünün yaygınlaştırılmasını, güçlendirilmesini ve kurumsal ile program akreditasyon süreçlerinin geliştirilmesini öngörüyor. Taraflar, kalite güvence sistemi çerçevesinde karşılıklı iş birliği yapacak. Bu doğrultuda, iki üniversite arasında karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştirilmesi, kurum içi ve birim değerlendirme raporları hakkında görüş alışverişinde bulunulması ile kongre, sempozyum, konferans ve çalıştay gibi etkinliklerin birlikte düzenlenmesi planlanıyor.


Protokolle ilgili açıklama yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, kalite güvencesi sistemlerinin sadece iç değerlendirme değil, aynı zamanda dış iş birlikleriyle geliştiğini vurgulayarak, "Sakarya Üniversitesi olarak kaliteyi yalnızca bir hedef değil, kurumsal kültürümüzün temel bir unsuru olarak görüyoruz. Bu süreçte edindiğimiz bilgi ve deneyimi, başka üniversitelerle paylaşmayı hem sorumluluk hem de gelişim fırsatı olarak değerlendiriyoruz. Düzce Üniversitesi ile imzaladığımız bu protokol, karşılıklı öğrenmeyi, ortak iyileşmeyi ve yükseköğretimde kalite standartlarının birlikte yükseltilmesini mümkün kılacaktır. Kalite süreçlerine yönelik ortak etkinlikler, değerlendirme ziyaretleri ve çalışma grupları ile bu iş birliğinin somut çıktılar üreteceğine inanıyoruz" diye konuştu.


Bir yıl sürecek protokol çerçevesinde taraflar, birlikte karar vermeleri halinde Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından beş yıl süreyle tam akredite edilen üniversitelerin kalite temsilcilerini de sürece dahil ederek ortak bir çalışma grubu oluşturabilecek.



Sakarya Üniversitesi ile Düzce Üniversitesi arasında kalite iş birliği protokolü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Bölge turizminin kalkınması için seyahat acenteleri ve rehberler buluştu TURSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu tarafından Diyarbakır’a tur düzenleyen seyahat acenteleri ile kentte bulunan turizm rehberleri Diyarbakır Vilayetler Evinde toplantı gerçekleştirdi. Diyarbakır’ın daha iyi ve daha doğru tanıtılması için düzenlenen toplantıya Diyarbakır Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Sur Kaymakamı Hasan Akbulut, TURSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, tur operatörleri ve tur rehberleri katıldı. Toplantıda konuşan Diyarbakır Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, ’’Bölgenin daha iyi tanıtılması ve bölge turizminin artması için doğru tanıtılmasına özen göstermemiz gerekiyor. Bu konuda hep birlikte daha iyi ne yapabiliriz sizlerin de düşüncelerini alarak birlikte hareket edeceğiz" dedi. Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay ise ’’Ülkemizin her mevsimi, her yemeği, her hikayesi ve her bölgesiyle dünyanın az sayıdaki çok yönlü turizm ülkelerinden biri olduğunu belirterek," Son yıllarda birçok ülke gibi Türkiye de dijital kampanyalarla, sosyal medya ünlüleriyle tanıtımlar yürütülüyor. Elbette bu araçlar faydalı. Ancak bir ülkeyi bir bölgeyi tanıtmak, bir akşam yemeği görüntüsüyle sınırlı olamaz. İnanç turizminden, gastronomi ye, Kültürel rotalardan, eko-turizme birçok boyutta farklı hedef kitlelere seslenebilecek zenginliğe sahibiz. Bu çeşitlilik yalnızca sosyal medya paylaşımlarıyla değil, hikayelerle, yerel deneyimlerle, bütünsel anlatılarla tanıtılmalı. Çünkü tanıtım bir vizyon işidir, ancak uygulama sahadadır. Stratejik merkez ile yerel uygulayıcılar aynı dili konuşmadıkça, etkili sonuç alınmaz. Bizler bu nedenle bir aradayız ve kentimiz için bölgemiz için nasıl hareket edeceğimizi neler yapabileceğimizi tartışacağız. Bu konuda bizlere destek veren Diyarbakır Valiliğimize, Kaymakamlıklarımıza Belediyelerimize ve Sivil Toplum Örgütlerimize teşekkür ediyorum’’ dedi. Yapılan konuşmaların ardından seyahat acenteleri ve rehberler bölge turizminin gelişimi için düşüncelerini ve karşılaştıkları sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulundu.