GÜNDEM - 11 Ağustos 2025 Pazartesi 13:30

Sapanca’da otoyol çıkışı artık bir sanat eseri gibi

A
A
A
Sapanca’da otoyol çıkışı artık bir sanat eseri gibi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Otoyolu Sapanca gişelerinde başlattığı dönel kavşak peyzaj, ışıklandırma ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı. Estetik dokunuşlarla yenilenen kavşak, günün her saatinde farklı bir güzellik sunarak ilçeye modern bir giriş kazandırdı.


Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından otoban çıkışına kazandırılan dönel kavşakta, Büyükşehir ekiplerinin titizlikle yürüttüğü peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmaları sona erdi. Doğayla uyumlu bu özgün peyzaj düzenlemesi, Sapanca’nın doğasını, yeşilini ve zarafetini kavşak tasarımına taşıdı. Yeşil alanlar ise özel formlu bitkilerle sanatsal bir kompozisyon içinde şekillendirildi. Yeni kavşak, sadece ulaşım açısından değil ilçeye değer katan ve turizm açısından dikkat çeken bir odak noktası olarak da öne çıkıyor. Özellikle yaz sezonunda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Sapanca’da, otoban çıkışında yer alan bu görsel karşılamayla ilçenin modern yüzü vurgulanıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin doğayla uyumlu, estetik ve işlevsel yaklaşımıyla hayata geçirilen kavşak düzenlemesi, yeşille mavinin buluştuğu, doğayı ve sanatı bir araya getiren yeni bir kent simgesi olarak Sapanca’da yerini aldı.



Sapanca’da otoyol çıkışı artık bir sanat eseri gibi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya AK Parti Kütahya milletvekilleri, Başkan Güneş’in yerel kıyafetli fotoğrafı üzerinden yapılan paylaşıma tepki gösterdi AK Parti Kütahya milletvekilleri, İYİ Partili Mehmet Emin Korkmaz’ın sosyal medya hesabından Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’in yerel kıyafetli fotoğrafını paylaşarak kullandığı ifadelere sert tepki gösterdi. "Hakaret değil hizmet kazanacak" AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer yaptığı açıklamada, bir belediye başkanının kıyafeti üzerinden hedef alınmasının yalnızca şahsına değil, milli iradeye, Anadolu’nun değerlerine ve kadın emeğine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Biçer, üç dönemdir Mihalgazi’ye hizmet eden Başkan Zeynep Akgün’e yönelik kullanılan dili kabul etmediklerini ifade ederek, geleneksel kıyafetlerin geri kalmışlığın değil, kültürel köklere bağlılığın ve özgüvenin göstergesi olduğunu vurguladı. Biçer ayrıca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da belirttiği üzere nefret dili karşısında hukuki sürecin başlatıldığını hatırlatarak, "Hakaret değil hizmet kazanacak, kibir değil millet iradesi galip gelecek" dedi. "Türkiye, kadınlarla ve Anadolu’nun değerleriyle yönetilmeye devam edecek" AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı ise açıklamasında, söz konusu paylaşımı sert ifadelerle eleştirdi. Bayırcı, Anadolu insanının ve kadınlarının emeğinin küçümsenmesini kabul etmediklerini belirterek, geleneksel kıyafetlerin mücadeleyi, samimiyeti ve vatan sevgisini temsil ettiğini dile getirdi. Bayırcı, Türkiye’nin kadınlarla ve Anadolu’nun değerleriyle yönetilmeye devam edeceğini söyledi. "Hakaret değil hizmet konuşacak" AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir de yaptığı açıklamada, milletin oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanının kıyafeti üzerinden hedef alınmasının, milli iradeye ve kadınların emeğine yönelik açık bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Üç dönemdir Mihalgazi’ye hizmet eden Başkan Zeynep Akgün’e yönelik üslubu kabul etmediklerini kaydeden Demir, geleneksel kıyafetlerin kültüre sahip çıkmanın, kimliği onurla taşımanın ve tarihe bağlılığın simgesi olduğunu belirtti. Demir, nefret ve hakaret dili karşısında hukuki sürecin başlatıldığını hatırlatarak, "Hakaret değil hizmet konuşacak, ayrıştırma değil milletin iradesi kazanacak" ifadelerini kullandı.
Tekirdağ Tekirdağ’da 6 bin 865 sosyal konut için kura çekilecek Yüzyılın Konut Projesi kapsamında Tekirdağ’da 6 bin 865 sosyal konutun hak sahipleri, 13 Şubat Cuma günü noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimiyle belirlenecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı takvime göre Tekirdağ, Türkiye genelinde yürütülen konut seferberliğinde en yüksek pay alan iller arasında yer alıyor. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 9-15 Şubat haftasında gerçekleştirilecek kura programına ilişkin bilgi vererek, "Nasıl ki 455 bin konutu tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettiysek, şimdi de 500 bin yuvayla vatandaşlarımızı ev sahibi yapıyoruz. Yüzyılın Konut Projesi’nde takvim planlandığı şekilde ilerliyor. 50 ilimizde kuralar tamamlandı ve şu ana kadar 177 bin konutun hak sahibi belirlendi. Bu hafta 7 ilimizde daha kura heyecanını paylaşacağız. Kura çekilişleri tamamlanır tamamlanmaz temelleri atacak, 2027 yılının mart ayından itibaren konutları teslim etmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen Yüzyılın Konut Projesi’nde kura süreci 29 Aralık 2025 tarihinde başladı. 8 Şubat 2026 itibarıyla 50 ilde toplam 177 bin 126 sosyal konutun hak sahipleri noter huzurunda belirlendi. Bakanlık takvimine göre, 9-15 Şubat 2026 haftasında 7 ilde toplam 25 bin 985 sosyal konutun daha kurası çekilecek. Bu kapsamda 13 Şubat Cuma günü Tekirdağ’da 6 bin 865, Balıkesir’de ise 7 bin 548 konutun hak sahipleri belirlenecek. Kura çekimlerinin tamamlanmasıyla birlikte, 15 Şubat itibarıyla kura yapılan il sayısı 57’ye, hak sahibi belirlenen toplam konut sayısı ise 203 bin 111’e ulaşacak. Tekirdağ’da yapılacak kura çekimiyle birlikte binlerce aile, uzun süredir beklediği konut hayaline kavuşma yolunda önemli bir adım atmış olacak.
Sakarya Hamsi tezgahlardaki tahtına yeniden oturdu Karadeniz’de bir süredir sıcaklıklar nedeniyle rotasını Gürcistan sularına çeviren hamsi, havaların soğumasıyla birlikte yeniden Türk kara sularına döndü. Sakarya’da balıkçı tezgahları taze hamsiyle dolup taşarken, bolluğun ilerleyen günlerde daha da artması bekleniyor. Denizlerde 1 Eylül’de başlayan av sezonunda bir dönem bolluğu yaşanan ancak iklim şartları nedeniyle Türkiye kıyılarını terk eden hamsi, balıkçıların yüzünü yeniden güldürdü. Karadeniz’in serin sularında ağlara takılan hamsiler, Sakarya’daki tezgahlarda yerini aldı. Geçtiğimiz haftalarda hamsinin yokluğu nedeniyle liderliği istavrite bırakan balık pazarlarında, hamsinin dönüşüyle birlikte hareketlilik arttı. "Cuma gününden beri bol miktarda geliyor ve satıyoruz" Tezgahlardaki hamsi bolluğundan bahseden esnaf Ramazan İbiş, "İklim şartlarının sıcak gitmesinden dolayı hamsi 1 ay önce Türkiye kara sularını terk etti. Az miktarda çıkıyordu. Şu an beklediğimiz oldu havaların soğumasıyla suların soğumasıyla yeni bir dalga hamsi Bulgaristan sınırından giriş yaptı. Cuma gününden beri bol miktarda geliyor ve satıyoruz" dedi. "Hamsi 200, istavrit 100 lira" Tezgahlardaki balıklardan hamsinin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden İbiş, "Çoğunlukla hamsi tercih ediliyor ama arkasından istavrit satışları devam ediyor. Şu an tezgahlarda hamsi ağırlıklı, istavrit var. Onun yanında mezgit, sardalya oluyor, az miktarda da kültür balıkları var. Somun, çupra, levrek bunlar var ama hamsiler çok güzel olduğu için iki gündür yoğun ilgi görüyor. Hamsi 200 lira bandında. İstavrit de 100 lira bandında" diye konuştu. "Pazara koşarak hamsi almaya geldik" Taze hamsinin pazara geldiğini duyduktan sonra pazara koşarak geldiğini belirten Aşkın Turhan, "İstavrit yerine hamsiyi daha çok tercih ediyoruz" derken Osman Özkan ise "Genelde hamsi Türkiye sofralarının vazgeçilmezi. İstavrit de güzel ama hamsiyi daha çok seviyoruz. Şu an fiyatları da iyi" şeklinde konuştu.
Kars Kars Çıldır Gölü’nde buz üstünde muhteşem şölen Kars Çıldır Gölü Buz Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Doğal buz üzerinde Short Track ’Sürat Pateni’ ekibinin hız denemeleri nefes keserken, artistik buz pateni solo gösterisi ve senkronize takımı, gölün aynasında adeta süzülerek izleyenleri mest etti. Buz üzerinde yapılan kıran kırana buz hokeyi gösteri maçı ise seyircilerden büyük alkış topladı. Kars Çıldır Gölü’nün uçsuz bucaksız beyazlığı, tarihinin en renkli günlerinden birine şahitlik etti. Kars Valiliği koordinesinde düzenlenen "Çıldır Gölü Buz Şenliği" soğuk havada binlerce vatandaşın katılımıyla adeta iç ısıtan bir festivale dönüştü. Kars’ın kış turizmi potansiyelini dünyaya duyurmak ve bölgenin saklı değerlerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, kristal buz tabakasının üzerinde görsel şölene sahne oldu. Buzun üstünde estetik ve hız Şenlik programı, buzun sadece bir kış dekoru değil, aynı zamanda devasa bir sahne olduğunu kanıtladı. İzleyiciler, modern kış sporları ve geleneksel motiflerin harmanlandığı etkinliklerde unutulmaz anlar yaşadı. Kafkas folklor ekibi ve yöresel folklor ekibinin gösterisiyle başlayan etkinlikte, sürat pateni ekibinin hız denemeleri nefes kesti, artistik buz pateni solo gösterisi ve senkronize takımının gösterisi ise izleyenleri büyüledi. Çıldır Gölü’nün buz tabakasının üzerinde oynanan buz hokeyi karşılaşması kıran kırana geçti. Buz hokeyi karşılaşmasının ardından Çıldır Gölü’nün sembolü haline gelen atlı kızakların yarışlarıyla festival adeta izleyenleri kendinden geçirdi. Festival daha sonra sona erdi. Öte yandan, festivale katılan milli sporcular ise buz üzerinde farklı bir deneyim yaşadıklarını kaydettiler.