GENEL - 29 Nisan 2021 Perşembe 16:07

SAÜ’de Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Tezsiz Yüksek Lisans programı açıldı

A
A
A
SAÜ’de Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Tezsiz Yüksek Lisans programı açıldı

Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) Manevi Danışmanlık ve Rehberlik ana bilim dalının kurulması ile Manevi Danışmanlık ve Rehberlik ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programı açılması Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı.

Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) Manevi Danışmanlık ve Rehberlik ana bilim dalının kurulması ile Manevi Danışmanlık ve Rehberlik ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programı açılması Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı.


SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesinden öğretim üyelerinin katılımı ile disiplinlerarası Manevi Danışmanlık ve Rehberlik ana bilim dalının kurulması ve Manevi Danışmanlık ve Rehberlik ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programı açılması Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı. Programın ana bilim dalı başkanlığını İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Meydan yürütecek. 2021 yılı güz döneminden itibaren öğrenci alınması planlanan program, Diyanet İşleri Başkanlığının hastaneler, Kredi Yurtlar Kurumu yurtları, ceza ve tutuk evleri, yaşlı bakım ve huzurevleri, yetimhane ve yetiştirme yurtları, dezavantajlı bireylere yönelik manevi destek hizmetleri ve aile rehberlik bürolarında görev alan, almak isteyenlerin ihtiyaç duydukları yeterlilikleri geliştirmeye yönelik eğitim verilecek. Programı Mesleki Yeterlilik Kurumunun Manevi Danışman 6. Seviye Ulusal Meslek Standardı’nda belirlenen yeterliliklere uygun diploma hakkı elde edecek.


Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Mesleğin gereklilikleri göz önünde bulundurularak ana bilim dalında İlahiyat Fakültesinden Din Eğitimi, Din Psikolojisi ve Din Sosyolojisi öğretim üyeleri, Eğitim Fakültesinden Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Fen Edebiyat Fakültesinden Sosyal Hizmet ana bilim dalı öğretim üyeleri disiplinler arası bir anlayışla eğitim-öğretim ve araştırma çalışmaları yürütülecektir. Öğrenim sürecinde öğrenciler bireyin gelişim özelliklerini tanıma, dezavantajlı bireylere manevi hizmetleri yürütebilme, temel danışmanlık yöntem ve ilkelerini uygulayabilme, inancın kişilik bütünlüğüne katkısını geliştirmeye yönelik derslerin yanında teori ve uygulamayı birleştiren proje çalışması da gerçekleştireceklerdir. İki dönem şeklinde yapılandırılan program halihazırda söz konusu görevlerde çalışanlara da hitap etmesi için ikinci öğretim olarak planlanmıştır. Programa öğrenci alımı lisans mezuniyet puanına göre yapılacak olup kayıt için ALES puanı gerekmemektedir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da gülümseten anlar: Arabasız kaldı, neşesini bozmadı Tekirdağ Çorlu’da süresi geçmiş ehliyetle direksiyon başına geçen otomobil sürücüsü trafik kontrolüne takıldı. Direksiyondan men edilerek araçsız kalan sürücü ve arkadaşlarının neşesini hiç bozmaması dikkat çekti. Çorlu Bölge Trafik ekipleri, gece saatlerinde Çorlu çevre yolunda yaptığı denetimlerde kurallara uymayan sürücülere taviz vermedi. Denetimler vatandaşlardan tam not aldı. İstanbul’dan Edirne’ye yola çıkan bir otomobil sürüsünün ehliyetinin süresi geçtiği belirlendi. Sürücü Bilal A., araçtan men edildi. Otomobil de çekiciye konularak yedi emin otoparkına bırakıldı. "Altımızda araba gitti, yaya kaldık" 2 yıl tanınan süre içinde herhangi bir işlem yapmadığı için kendisini eleştiren sürücü Bilal A., "Silivri’ye gezmeye diye gitmiştik, sonra Edirne’ye doğru yola çıktık. Polis ekipleri Çorlu girişinde durdurdu. Yani süresi geçmiş ehliyetle direksiyona geçemeyeceğimi biliyordum. Devlet bize 2 yıl süre vermişti. Biz o sürede değiştirmedik ve böyle de sonuçlarına katlanıyoruz. Şimdi sürücü belgesi de gitti, altımızdan araba da gitti ve yaya kaldık. Çağırdığımız taksiye binip yola çıkacağız." diye konuştu. "Ben de seni haber yapacağım" diyerek kameraya el salladı Kameraya el sallayan sürücü Bilal A.’nın, çağırdığı taksi ile yola çıkarken muhabire de, "Bak sen arabaların yanında çok geziyorsun, ben de seni haber yapacağım." demesi gülümsetti.