EĞİTİM - 04 Şubat 2025 Salı 12:40

SUBÜ ve BEUN’dan Denizcilik eğitimi ve ortak araştırmalar için iş birliği

A
A
A
SUBÜ ve BEUN’dan Denizcilik eğitimi ve ortak araştırmalar için iş birliği

SUBÜ ve BEUN arasında denizcilik alanında eğitim-öğretimin daha nitelikli hale getirilmesi gayesiyle ‘Genel İş Birliği Protokolü’ ve ortak araştırma çalışmaları yürütülmesi hedefiyle ‘Ortak Bilisem Araştırmalara İlişkin İş Birliği Protokolü’ imzalandı.


Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) arasında ‘Genel İş Birliği Protokolü’ ile ‘Ortak Bilimsel Araştırmalara İlişkin İş Birliği Protokolü’ imzalandı. ‘Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesi’ dayanak gösterilerek imzalanan ‘Genel İş Birliği Protokolü’ ile SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve BEUN Alaplı Meslek Yüksekokulu arasında eğitim-öğretim kaynaklarının ortak kullanımı ile öğrencilere bilgi ve beceri kazandırılması hedefleniyor. Protokol, iki MYO’nun kullanımındaki eğitim tesisleri, simülatörler ve laboratuvarların tahsisi ile öğretim elemanlarının görevlendirilmesine yönelik kaynak paylaşım işlerini kapsıyor. SUBÜ ve BEUN arasında imzalanan ‘Ortak Bilimsel Araştırmalara İlişkin İş Birliği Protokolü’ ile iki üniversitenin bilimsel araştırmalara yönelik anlayışları ile öğretim üyeleri, yardımcıları, araştırmacıları ve öğrencileri arasındaki ilişkileri teşvik etmek, mevcut olanları geliştirmek hedefleniyor. Ayrıca araştırma çalışmalarının neticelerinin ortak kullanımını sağlamak ve bunları yayınlamak, tarafların eğitim-öğretim anlayışları ve bilimsel organizasyonlardaki deneyimlerini karşılıklı aktarmaları hedefleniyor. Protokol; söz konusu hedefler doğrultusunda bilimsel bilgi, teknolojik malumat ve deneyim değişimi gerçekleştirilmesini, ortak araştırma projelerinin hazırlanarak yürütülmesini, denetlenmesini ve sonuçlandırılmasını öngörüyor.



"Birlikte ülkemiz denizciliğinin gelişimine katkı sunmak için gayret göstereceğiz"


Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği (BKÜB) çatısı altında da BEUN ile ortak çalışmalara imza attıklarını hatırlatan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, "İş birliğimizi çok daha spesifik alanlara taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Denizcilik MYO’muz her geçen gün üzerine koyuyor. Akademik kadromuzun niteliği artarken her yönden tam donanıma sahip laboratuvarlarımız ve simülatörlerimiz öğrencilerimizin nitelikli eğitimine katkı sağlıyor. Tüm bunların yanında akredite bir MYO olarak +1 Eğitim Modelimizin de çarpan etkisiyle sektörün ihtiyaç duyduğu aranan mezunlar yetiştiriyoruz. Bu anlamda BEUN Alaplı MYO’nun da ciddi bir altyapısı ve eğitim arka planı var. Birlikte ülkemiz denizciliğinin gelişimine katkı sunmak için gayret göstereceğiz. İmzaladığımız ‘Genel İş Birliği Protokolü’ bu anlamda oldukça önemli. Bunun yanında birbirine konum olarak yakın iki üniversite olarak birbirini tamamlayan ve birlikte çalışma yürütebileceğimiz alanlara sahip olduğumuz kanaatindeyiz. Ortak araştırmalar yürüterek ülkemize katma değer sağlayacak çıktılar ortaya koyabileceğimize inanıyoruz. İmzaladığımız ‘Ortak Bilimsel Araştırmalara İlişkin İş Birliği Protokolü’ oldukça detaylı hazırlandı. Üniversitelerimizin akademisyenleri, araştırmacıları ve öğrencileri için teşvik edici olmasını ümit ediyoruz. Protokollerin bereketli çalışmaları beraberinde getirmesi temennisiyle BEUN Rektörümü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e ziyareti için teşekkür ediyorum" dedi.



"Bu tür iş birlikleri öğrencilerimizin uluslararası standartlarda eğitim almasına imkan tanıyor"


Denizcilik eğitiminin ülke ekonomisi ve sanayisi için büyük önem taşıdığını vurgulayan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, "Bu tür iş birlikleri öğrencilerimizin uluslararası standartlarda eğitim almasına ve sektördeki gelişmelere katkı sağlanmasına imkan tanıyor. İmzalanan protokoller ile üniversitelerimizin daha güçlü bir eğitim altyapısı ve araştırma kapasitesine sahip olacağını düşünüyorum. Denizcilikte önemli çalışmalar ortaya koyma hedefindeki üniversitemiz ile ülkemizin genç ve akademik camiada hızla yükselen üniversitesi SUBÜ arasında imzalanan bu protokol ile güçlü akademik iş birliklerimize bir yenisini daha ekleyerek hem bölgede hem de akademik camiada öncü çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede SUBÜ ortaklığında çağın şartlarını özümsemiş, Mavi Vatan hedefleri doğrultusundaki akademik öğretim ile öğrencilere bilgi ve becerileri kazandırmak, sektörün tercih edilen mezunlarını yetiştirmek adına önemli bir projeye imza attık. Yine ortak bilimsel araştırmalara ilişkin iş birliği protokolü çerçevesinde öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz ile her iki üniversitenin kültürleri arasında kuracağımız bu etkileşim, tüm tarafların gelişimi açısından da önem arz ediyor. İş birliği protokolleri üniversitelerimize hayırlı olsun" diye konuştu.



SUBÜ ve BEUN’dan Denizcilik eğitimi ve ortak araştırmalar için iş birliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Iğdır Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında oynanan Iğdır FK-Sivasspor maçının ardından teknik direktörler açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Iğdır FK, sahasında karşılaştığı Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Iğdır FK Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, "İstatistiklere baktığınız zaman 24, 25’e yakın gol pozisyonumuz var. 10, 12’ye yakın attığımız korner, rakibin korneri yok. Bu kadar baskı, bu kadar emek, bu kadar çaba, girdiğimiz pozisyonları değerlendirme konusunda sıkıntı yaşadığımız bir maç. Hafta içerisinde yaptığımız çalışmalarda kanat organizasyonlarında, kanat varyasyonlarında çok iyi olmamız gerektiğini söylemiştik oyuncularımıza. Bugün çok basit bir gol yedik, oyunun başlangıcında bu kadar basit gol yediğiniz zaman rakibin de direnci biraz daha artıyor. O yediğimiz golden sonraki oyuncularımın saha içerisinde verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gelişmeye devam edeceğiz. Daha kendimizi yukarıya çekmek için devam edeceğiz, çalışmaya devam edeceğiz. Eksiklerimiz var. Devre arası geldi, devre arasında da bu eksiklerimizi en iyi şekilde gidermemiz gerekiyor ki biraz bizim de rakiplerle ikinci yarıda o çetin mücadelenin içerisinde olabilmek için, ikinci yarıda yapacağımız takviyelerle beraber bu camiayı sonuna kadar bu yarışın içerisinde tutmak istiyorum" diye konuştu. "Bizim için her puan çok önemli" Sivasspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ise, "Belki de ligin en zor deplasmanından biriydi. Alınan bir puan kağıt üzerinde tabi çok iyi ama maçın geneline baktığımızda biz rakibimizin nasıl oynayacağını, neler yapacağını iyi biliyorduk. Özellikle tamamen sol taraftan oynanan veya defansın arkasına atılan toplarla geldiklerini, özellikle maçın ilk yarısında bunu çok iyi uyguladık, öne geçtik. Öne geçtikten sonra yüzde 100 bir pozisyonumuz vardı, maçı 2-0’a getirmiş olsaydık çok daha farklı dönebilirdik ama rakipte özellikle topa sahip olduktan sonra çok kaliteli, çok iyi oyuncular var. Çok da iyi oynadılar. Bizi açmak adına her şeyi denediler. Bizim tek üzüldüğümüz taraf yediğimiz goldü. Maç 1-1 bitti. Rakibimiz özellikle maçın ikinci yarısında çok daha fazla üzerimize geldi. Mağlup olmanın da etkisiyle golü bulduktan sonra daha fazla geldiler. İşte o aradaki o açıklardan belki biz yararlanabilirdik ama bir puan aldık. Bizim için her puan çok önemli. Artık ligin ilk yarısının son maçını oynayacağız, ondan sonra devre arası girecek. Sonrasına bakacağız ama buradan alınan bir puandan dolayı oyuncularımı kutluyorum" açıklamasında bulundu.
Bursa Teknolojinin kalbi Bursa’da attı Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Google Developers Group (GDG) Bursa Topluluğu tarafından düzenlenen ‘DevFest’25 Bursa Teknoloji Festivali’, her yaştan teknoloji meraklısını bir araya getirdi. Yazılım ve yapay zekâ başta olmak üzere dijital üretim alanlarının konuşulduğu ve teknoloji dünyasının nabzının tutulduğu DevFest’25 Bursa Teknoloji Festivali, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Birçok etkinliğin ve atölye çalışmasının yapıldığı festivalde, uzman isimler tarafından mobil ve web teknolojileri, bulut sistemleri, girişimcilik ve dijital üretim başlıklarında ilham verici konuşmalar yapıldı. 40’tan fazla konuşmacının katıldığı ve 15’ten fazla atölye çalışmasının yapıldığı festival, 20’yi aşkın partner ve 3 bin 500’ün üzerinde sektör temsilcisini buluşturdu. "Çağın gerisinde kalmamak hayati önem taşıyor" Bursa’nın en büyük teknoloji festivali ‘DevFest’25 Bursa Teknoloji Festivali’ne katılarak teknoloji tutkunlarıyla bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her geçen gün daha fazla dijitalleşen dünyada yeni fikirlerin, girişimlerin ve icatların yaşamın doğal bir parçası haline geldiğini ifade etti. Teknoloji dünyasının, girişimcilerin, yazılımcıların ve gençlerin katkısıyla her geçen gün daha da geliştiğini vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, "Yapay zekanın hayatın her alanında konuşulduğu bir ortamda gelişmeleri takip etmek, yeni teknolojileri ve yazılım dillerini yakalamak, çağın gerisinde kalmamak hayati önem taşıyor. İşte bu yüzden DevFest 2025, dijital aklın ortaya koyduğu yenilikleri keşfettiğimiz, güncel gelişmeleri doğrudan deneyimlediğimiz ve geleceği birlikte tartıştığımız çok değerli bir platformdur" dedi. "Yenilikçi kamu hizmetleri konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Üreten, geliştiren ve yön veren bir kent yapısını Bursa’da kalıcı hâle getirmek istediklerini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, "Teknoloji artık kentlerin yönetiminde de belirleyici bir role sahiptir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak akıllı şehir uygulamaları, dijital belediyecilik, veriye dayalı karar alma süreçleri ve yenilikçi kamu hizmetleri konusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Gençleri teknolojiyle buluşturan GDG Bursa gibi toplulukları önemsiyoruz. Bu tür girişimlere destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.