YEREL HABERLER - 14 Nisan 2012 Cumartesi 12:26

ROMANYALI EОİTİMCİLER SAMSUN`DA

A
A
A
ROMANYALI EОİTİMCİLER SAMSUN`DA

AB Comenius İkili Dil Projesi kapsamında Samsun`a gelen Romanya`dan bir grup öğretmen Canik Belediye Başkanı Osman Genç`i ziyaret etti.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Romanya`dan gelen misafirleri ağırladı. AB Comenius İkili Dil Projesi kapsamında Romanya`dan Samsun`a gelen Proje Koordinatörü Patricianu Roxsana, proje öğretmenleri ve 100. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Yıldıran Yılmaz, Başkan Osman Genç`i ziyaret etti. Genç, iki ülke öğrencilerinin karşılıklı olarak sosyal ve kültürel etkileşimde bulunmalarını önemsediğini söyledi.
100. Yıl İlköğretim Okulu`nun konuğu olarak Samsun`a gelen Roman misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak eğitime önem veriyoruz. Bu nedenle ülkeler arasında bu tür projeler çok önemli. AB Comenius İkili Dil Projesi sayesinde öğrencilerimiz, farklı ülkelerin sosyal ve kültürel yapısını yakından görecek. Bu önemli projenin ikinci toplantısının ilçemizde yapılıyor olması mutluluk verici" diye konuştu.
Romanya`dan gelen misafirlere Canik`in tanıtımı da yapıldı. Canik`i çok beğendiklerini belirten Romanyalı misafirler, kendilerini ağırlayan Başkan Genç`e teşekkür etti. Geçen yıl ekim ayında Romanya`nın Suceava şehrinin Roman kasabasında birinci toplantısı yapılan projeye Türkiye`den 20 öğrenci, 4 öğretmen, Romanya`dan ise 30 öğrenci ve 4 öğretmen katılıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı “Kalkan-22” operasyonu: 40 şüpheli yakalandı, 37’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-22” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını, 37’sinin ise tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek” ifadelerine yer verdi. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı ve 25’i de tutuklandı. 86 düzensiz göçmen ise yakalandı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda ise 7 şüpheli yakalanırken 4’ü tutuklandı. 3’ünün işlemleri devam ediyor. 106 düzensiz göçmen yakalandı. Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda da yakalanan 8 şüpheli de tutuklandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu, suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konuldu.