ASAYİŞ - 19 Mayıs 2015 Salı 09:24

Kızın Büyük Göstermesi 21 Yıl Cezadan Kurtardı

A
A
A
Kızın Büyük Göstermesi 21 Yıl Cezadan Kurtardı

Samsun’da 14 yaşındaki kız çocuğunu hamile bırakarak, hakkında "küçük yata kıza cinsel istismar" suçundan dava açılan 26 yaşındaki genç, ’kızın yaşının büyük göstermesi’ üzerine elinde olmadan yanılgıya düştüğü gerekçesiyle 21 yıl hapis cezası istenilen davada beraat etti.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi’nde 2014 yılında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 26 yaşındaki T.Ü., sevdiği kız olan 14 yaşındaki M.Ç. ile aralarında sözlendiler. 2014 yılında bir tanıdığının evinde M.Ç. ile kendi rızasıyla ilişkiye giren T.Ü., kızın hamile kalıp hastaneye gittiğinde doktorun olayı polise bildirmesi üzerine gözaltına alındı.
"Küçük yaşta kıza cinsel istismarda bulunmak" suçundan tutuklanan ve hakkında "cinsel istismar ve alıkoyma" suçlarından 21 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan T.Ü., yargılama aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. T.Ü., sevdiği kız olan M.Ç. ile aralarında sözlendiklerini, kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söyledi. M.Ç. de T.Ü.’ye sevdiğini, kendi rızasıyla birlikte olduklarını ifade etti.
Samsun 1 Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davanın son duruşmasında, T.Ü.’nün avukatı Ata Giritli, müvekkilinin sevdiği kız olan M.Ç.’nin olay tarihinde yaşının 14 olduğunu bilmediğini, kızın yaşının 3 yaş büyük gösterdiğini ve müvekkilinin elinde olmadan yanılgıya düştüğünü ileri sürdü. Avukat Giritli, "Mağdur müvekkilime 17 yaşında olduğunu söylüyor. Müvekkilim de kızın yaşının büyük göstermesi üzerine yaşının 15’ten küçük olduğunu bilmemektedir. Kızın beyanı dışında yaşını öğrenme imkanı yok. Kız 17 yaşında olduğunu söylüyor ve rızasıyla birlikte oluyorlar. Müvekkilim elinde olmadan yanılgıya düşmüştür. Beraatını talep ediyorum" dedi.
Mahkeme heyeti 21 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan T.Ü.’nün ’elinde olmadan kızın yaşının küçük olduğunu bilmediği ve yanılgıya düştüğü’ gerekçesiyle "cinsel istismar ve alıkoymak" suçlarından beraatine karar verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir