YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 16:06

BAFRA`DA LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI

A
A
A
BAFRA`DA LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI

Samsun`un Bafra ilçesinde düzenlenen Liseler Arası Bilgi ve Kültür Yarışması`nda Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi birinci oldu.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Liseler Arası Bilgi Yarışması Kızılırmak Lisesi Spor Salonu`nda gerçekleştirildi. 16 okulun katıldığı yarışmada her okuldan üç öğrenci mücadele verirken, Türk dili ve edebiyatı, inkılap tarihi, genel kültür, matematik, tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi ve spor olmak üzere toplam 15 soru yöneltildi.
15 soru sonundan 9`una doğru cevap veren Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi ve Özel Bafra Lisesi, yarışmayı eşit puanla bitirdi. Yedek sorularda üstünlük sağlayan Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi, birinci oldu. Yarışmada ikinciliği Özel Bafra Lisesi, üçüncülüğü de Fen Lisesi elde etti.
Yarışma sonunda programa katılan protokol tarafından dereceye giren okullara ödülleri verildi. Yarışmayı, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler izledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Terme’de binlerce Türk bayrağı dağıtıldı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Terme Belediyesi, esnaf ve vatandaşlara binlerce bayrak dağıttı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza şanlı bayrağımızı dağıtarak bayramın coşkusunu paylaşıyoruz” dedi. Terme’de sokaklar, 19 Mayıs öncesinde Türk bayraklarıyla donatıldı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamak amacıyla Terme’de esnaf ve vatandaşlara binlerce Türk bayrağı dağıttı. Bayrak dağıtımına kendisi de katılan Belediye Başkanı Şenol Kul, “Terme’yi ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz” diye konuştu. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Türk bayrağı bizim en kutsal varlıklarımızdan biridir. Önceden bayramlarda vatandaş olarak bayrak asardık, ancak bu geleneği kaybetmeye başladığımızı gözlemledim. Bu nedenle esnafımıza küçük bir hatırlatma yapmak amacıyla Terme Belediyesi olarak bayrak dağıtıyoruz. Bayramlarımızın öncesinde ilçemizi ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatarak bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bayrağımıza, milletimize ve vatanımıza sahip çıkarak, bayramlarımızın coşkusunu birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız” şeklinde konuştu. Başkan Kul, bayramın önemine dair yaptığı açıklamada, “19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolüdür. Gençlik, bu mücadelenin en önemli unsurlarından biridir. Bizler, bu bayramı coşkuyla kutlayarak geleceğimizi aydınlatmak için çalışmalıyız. Milli bayramlarımız ve Türk bayrağı, bu mücadeledeki kararlılığımızın ve birliğimizin simgesidir. Bugün, bu bayrağı gururla taşıyoruz ve geleceğe umutla bakıyoruz” ifadelerini kullandı.