ASAYİŞ - 09 Şubat 2016 Salı 20:12

Hırsızlık Değil Yanlış Anlaşılma

A
A
A
Hırsızlık Değil Yanlış Anlaşılma

Samsun’da bir hamburgercideki müşterinin içinde ayakkabı ve pantolon bulunan alışveriş poşetini çaldığı zannedilen şahsın, çantayı çalmadığı, bayan arkadaşlarının zannederek eve götürdüğü ortaya çıkınca serbest bırakıldı.
Olay, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi’nde bulunan bir hamburgercide bir hafta önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hamburgercideki kasada ücret ödeyen 25 yaşındaki N.T. adlı bayanın yanında bulunan içinde spor ayakkabısı ve 2 adet pantolon bulunan alışveriş çantası çalındı. Olay polise haber verildi. İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Bürosu ekipleri ile Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Güven Timi güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak hırsızlık olayını gerçekleştirdiği iddia edilen 46 yaşındaki H.Ö.’yü bugün aynı yerde yakaladı. H.Ö., çantayı çalmadığını, yanında bulunan bayan arkadaşlarına ait zannettiğini ve eve götürdüğünü söyledi. Yabancı uyruklu bayan arkadaşlarının da ifadesine başvurulması üzerine olayın hırsızlık değil, bayan arkadaşları ile hamburgerciye gidip ayrılırken yanlışlıkla bayanlara ait olduğunu zanneden H.Ö.’nün aldığı ortaya çıktı. H.Ö.’nün bayan arkadaşlarının evinde içinde ayakkabı ve 2 pantolon bulunan alışveriş çantası sahibine teslim edildi. H.Ö.’nün çantayı bayanların, bayanların da H.Ö.’nün zannederek çantaya dokunmadıkları ortaya çıktı.
Suçsuz olduğu anlaşılan H.Ö., hakkında işlem yapılmadan savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.