SPOR - 28 Nisan 2016 Perşembe 20:13

"3 Erkek 1 Kız Biraz Hareket Biraz Hız" Mini Futbol Turnuvası

A
A
A
"3 Erkek 1 Kız Biraz Hareket Biraz Hız" Mini Futbol Turnuvası

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü öğrencilerinin düzenlediği ve takımların, 3 erkek 1 kızdan oluştuğu ’3 Erkek 1 Kız, Biraz Hareket Biraz Hız’ adlı mini futbol turnuvası başladı.
Sporda Organizasyon ve Planlama dersi adı altında OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü öğrencilerinin düzenlediği ’Mini Futsal 3 Erkek 1 Kız Biraz Hareket Biraz Hız’ adlı futbol turnuvası başladı. OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen ’Mini Futsal, 3 Erkek 1 Kız, Biraz Hareket Biraz Hız’ adlı turnuvanın açılış programına OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, Masa Tenisi A Milli Takım Teknik Direktörü ve OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Vedat Erim, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Eliöz, Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Kayacan, Samsunsporlu futbolcular Furkan Köse, Ousmane N’diaye, Muharrem Efe, Erdi Dikmen, Ersel Aslıyüksek, eski milli takım futbolcularından Celil Sağır ile Serdar Şahin ve öğrenciler katıldı. Spor Bilimleri Fakültesi’nin dışında diğer bölümleri de spora teşvik etmek amaçlı gerçekleştirilen turnuvaya OMÜ’den çeşitli bölümlerden 16 takım katılıyor. Açılışta bir konuşma yapan OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, “Böyle bir organizasyon düzenledikleri için organizasyon komitesine teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonları biz her zaman destekleyeceğiz” dedi.
Açılış maçından önce OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız ve Samsunspor’un eski milli futbolcusu Celil Sağır mini bir açılış maçı gösterisi yaptılar.
ERİM: “TÜRKİYE’DE İLK DEFA UYGULANAN BİR FAALİYET”
Organizasyonla ilgili bilgi veren Masa Tenisi A Milli Takım Teknik Direktörü ve OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Vedat Erim, “Sporda Organizasyon ve Planlama dersini alan öğrencilerimizin kendi imkanlarıyla organize ettiği bir faaliyet. Öğrencilerimiz, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’nin dışındaki fakültelerdeki arkadaşlarının spor yapmalarını sağlamak amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediler. Yazılı ve sözlü olabilecek bir dersi öğrencilerimiz uygulamalı bir laboratuvar şeklinde yapıyorlar. Sadece amfilerde sınıflarda ders yapmıyor Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz. Bende öğrencilerim adına çok mutlu ve gururluyum. Çok başarılı bir organizasyon yaptılar. Bize bu organizasyonda destek veren firmamıza da teşekkür ediyorum. Bu Türkiye’de ilk defa uygulanan bir faaliyet. Bir ders çatısı altında bir organizasyon düzenlendi. Bu da bizim için bir gurur kaynağı" diye konuştu
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.