YEREL HABERLER - 01 Aralık 2016 Perşembe 16:42

“Bana Bir Şans Ver” projesi bilgilendirme toplantısı

A
A
A
“Bana Bir Şans Ver” projesi bilgilendirme toplantısı

Samsun Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortağı olduğu "Bana Bir Şans Ver" projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının ortağı olduğu; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı dezavantajlı kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan 18-45 yaş arası dezavantajlı kişilerin İstihdama katılmasını ve sosyal entegrasyonunu sağlamayı amaçlayan "Bana Bir Şans Ver" projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerinde uygulanan projede 18-45 yaş arası dezavantajlı kişilere; girişimcilik ve mesleki eğitimler vererek, istihdam edilebilirliğini arttırmak, iş gücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak, iş kurmalarını sağlamak ve çevrede farkındalık oluşturarak sosyal entegrasyonunu sağlamayı amaçlıyor.
Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kandazoğlu, "‘Bana Bir Şans Ver’ projesinde kadınlar, engelliler ve eski mahkumlara öncelik verilmek koşuluyla, 18-45 yaş arası İŞKUR’a kayıtlı, işsiz dezavantajlı kişilerden 60 kişiye genel beceri ve mesleki kursla vererek yüzde 30’unun istihdamını sağlamak, 30 kişiye girişimcilik kursu vererek yüzde 10’unun iş kurması sağlamak, dezavantajlı kişilerin işe giriş engellerini kaldırmak amacıyla farkındalık oluşturmak, hedef grubu kamuda sağlanan destekler ve haklar konusunda bilinçlendirmek ve hedef gruptaki kadınların bakmak zorunda oldukları çocuklarına etüt ve okul öncesi eğitim vererek kadınların iş hayatına geçişleri önündeki engelleri kaldırmak özel hedeflerimizdir" dedi.
Bafra TSO Başkanı Göksel Başar ise, “Dünyanın genelinde olduğu gibi ülkemizin en öncelikli problemi olan istihdam konusu ile alakalı projelere Bafra TSO olarak çok önem vermekteyiz. Çıraklık Eğitim Merkezi’nin Avrupa Birliği fonlarından kazandırılan çok önemli bir projesidir. Bu proje ile istihdam konusunda sağlanacak faydanın yanında engelli ve dezavantajlı kişilerin topluma kazandırılması da sağlanacaktır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Eski Bulgaristan Başbakanı Denkov: “Vatandaşlık başvurularının bir an önce değerlendirilmesi hususunda çalışmaya hazırız” Eski Bulgaristan başbakanları Nikolay Denkov ve Kiril Petkov, Bursa’daki Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni (BAL-GÖÇ) ziyaret etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı toplantıda vatandaşlık başvuru süreci ve geçmişte yaşanan asimilasyon politikaları sorunu konuşuldu. Eski Bulgaristan başbakanları Nikolay Denkov ve Kiril Petkov, bir dizi ziyaret için Bursa’ya geldi. Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimini ziyaret eden Denkov ve Petkov, yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldı. BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Bulgaristan göçmeni Türklerin sıkıntılarını dile getirirken en çok şikayetlerden birinin Bulgaristan vatandaşlığı başvurusunda yaşanılan zorlu süreç olduğunu söyledi. Bu konu hakkında çalışma yapılmasını dilediklerini belirten Balkan, geçmişte Türklere asimilasyon uygulayanların yıllardır ceza almadığını da ifade etti. "Başvuru sürecinin zorluğu dijitalleşmemekten kaynaklanıyor" Bulgaristan vatandaşlığındaki başvuru sürecinin sadece Türklere yönelik bir sorun olmadığını, tüm dünyadan benzer şikayetler aldıklarını aktaran eski Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, “İnsanların yapmış olduğu vatandaşlık başvurularının bir an önce değerlendirilmesi hususunda çalışmaya hazırız. Fakat bunun sadece Türkiye’ye yönelik bir durum olduğunu düşünmeyin. Biz aslında Bulgaristan’ın bütün dünyadaki konsolosluklarında benzer şikâyetleri alıyoruz. Bütün dünyadaki Bulgar vatandaşları, özellikle vatandaşlık şikayetlerini bizlere iletmekteler. Bu problemin dijitalleşme sıkıntısından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz ve bu hizmetleri gerçekleştirme sürecinin gereksiz bazı konularla uzatıldığı gibi bir inanış oluşuyor. Bu konuda çalışıp bir an evvel dijitalleşme ve süreçlerle ilgili belirli bir süre içerisine alınarak halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. “Benim ailem de bu sıkıntıları yaşadı” 80’lerde Türklerin yaşadığı sıkıntıları kendi ailesinin de yaşadığını belirten Kiril Petkov ise, “Yaşanan olaylardan sonra neden hala ceza alan yok diye sordunuz. Bu insanlar benim aileme de bu sıkıntıları yaşattığı için beni de kişisel olarak incitmekte ve hala ben de bunu sorguluyorum. Bu süreçte aslında yapmak istediğimiz şey insanların belirli bir siyasi oluşum tarafından kullanılmasını engellemek. Çünkü onlar siyasi faaliyetlerini insanlara yardım için kullanmaktan ziyade kendi çıkarları için kullanıyorlar. Biz buradaki kurumlarla beraber, siyasi oluşumlarla beraber yolsuzluk zincirinin sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz. Bunun değiştirilmesini istiyoruz. Bu şekilde kapsamlı bir demokratikleşme süreci sağlayabiliriz. Bunlar geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilebilecek bir şey değil. Biz bunları yenilikçi bir yolla yapmak istiyoruz” dedi.