YEREL HABERLER - 01 Aralık 2016 Perşembe 17:57

Tok: “Muhtarlar bizim gözümüz kulağımız”

A
A
A
Tok: “Muhtarlar bizim gözümüz kulağımız”

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, muhtarlara hizmetlerin etkili ve verimli bir şekilde yerine getirilmesinde ve koordinasyonunda çok önemli görevler düştüğünü söyledi.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Derebahçe Sosyal Tesisleri’nde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Samsun Muhtarları Derneği Başkanı Hasan Tütüncü, İlkadım ilçesi mahalle muhtarları, Samsun İli Muhtarlar Derneği üyeleri ve İlkadım Belediyesi birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda İlkadım ilçesi sakinlerinin muhtarlara ilettiği istek ve arzuları paylaşıldı. Yerel yönetimlerin en büyük yardımcılarından olan muhtarlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği önemin altını çizen Başkan Tok, muhtarların gösterdiği yoğun ilgiye teşekkür etti.
Toplantıda yaptığı konuşmada muhtar ve yerel yönetimlerin iş birliğinin önemini vurgulayan Başkan Tok, “Siz muhtarlarımız biz yerel yöneticilerin mahallelerdeki gözü ve kulağı olarak hizmetlerimizin aktarımında ve anlatımında en büyük destekçilerimizsiniz. Sizler vatandaşlarımız ve bizim aramızdaki köprüyü ne kadar sağlam kurarsanız bizlerde hizmet etme noktasında o kadar başarılı oluruz" dedi.

"Yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatlarıyla hız kazandırılan Samsun Anadolu Lisesi bahçesine dev spor salonu kazandıracaklarını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, “Samsun Anadolu Lisesi bahçesine çocuk ve gençlerimizin istifade edebileceği 2 bin 500 kişilik büyük bir kapalı spor salonu yapacağız. Seçimler öncesi verdiğimiz sözlerin tutarken üzerine yeni projeler ve hizmetler ekleyerek yatırımlarımıza devam ediyoruz. Şu an içerisinde bulunduğumuz Derebahçe Sosyal Tesisleri’ni çok kısa bir sürede halkımızın hizmetinize sunduk. Aynı anda birçok yerde yatırımlarımız devam ediyor, Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi tamamlanmak üzere, Selçuklu mimarisi kullanılarak inşa edilen Karadeniz’in en büyük Camii ve Külliyesi hızla yükselmekte, yeni belediye hizmet binamızın da projesi tamamlanmış durumda, Fen İşleri Müdürlüğümüz kaldırım ve yol çalışmalarını İlkadım’ın dört bir köşesinde sürdürüyor ve tüm birimlerimizle vatandaşımıza hizmet için gece gündüz görev başınayız" diye konuştu.
Daha sonra muhtarlar ile Derebahçe Sosyal Tesisleri’ni gezen Başkan Tok, Ömer Halis Demir’i anlatan 30 kuş filmini muhtarlarla birlikte izledi. Filmi izlerken duygusal anlar yaşayan Tok, daha sonra tesis içinde devam eden kursları gezerek kursiyerler ile sohbet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu’da KKKA eğitim semineri düzenlendi Çorum’un Sungurlu ilçesinde, baharın gelmesi ve havaların ısınması ile ortaya çıkan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına sebep olan kene ısırmalarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Sungurlu Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Mustafa Akıncı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden Korunma Yolları temalı eğitim düzenlendi, seminer sonrasında hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla danışma biriminde stant açıldı. Konuya ilişkin olarak hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden korunmak için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" denildi. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası) kene olup olmadığını kontrol etmesi istenilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır. Kişi keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden, hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalıdır " ifadeleri kullanıldı. Kene tutunan kişiler kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda da ikaz edilen açıklamada, "Hastalığa sebep olan mikrobun taşıyıcısı, saklayıcısı ve bulaştırıcısı olan keneler uçmayan, zıplamayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklem bacaklı hayvanlardır. Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneler kesinlikle çıplak el ile öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneler üzerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı gibi maddeler dökmek kenenin kasılmasına sebep olarak vücut içeriğini kan emdiği kişiye aktarmasına sebep olacağı için yapılmamalıdır" bilgileri verildi.