ÇEVRE - 14 Nisan 2017 Cuma 15:17

Referandum günü Orta Karadeniz’de hava durumu

A
A
A
Referandum günü Orta Karadeniz’de hava durumu

16 Nisan Pazar günü Orta Karadeniz Bölgesi’nde havanın parçalı bulutlu olmasının beklendiği bildirildi.

16 Nisan Pazar günü Orta Karadeniz Bölgesi’nde havanın parçalı bulutlu olmasının beklendiği bildirildi.


Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Orta Karadeniz’de 16 Nisan referandum günü için hava tahmin raporunu açıkladı. Açıklamada, “Yarın(Cumartesi) bölge genelinin parçalı bulutlu geçmesi beklenmektedir. Pazar günü (referandum günü) bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra, Kastamonu ve Sinop il geneli ile Samsun’un batı kesimlerinin aralıklı yer yer sağanak yağışlı geçeceği, yağışların akşam saatlerinden sonra tüm bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların 2-4 derece civarında artması beklenmektedir. Pazar günü bölgemizdeki il merkezlerinde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları şöyledir. Samsun 18, Amasya 18, Tokat 18, Sinop 13, Ordu 13, Kastamonu 15, Çorum 15 derece” denildi.


Açıklamada ayrıca, “Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların ortaya çıkmaması, gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayınlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır” uyarısına yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.