GENEL - 21 Kasım 2017 Salı 17:04

OMÜ’de Dijital Atölye fırtınası

A
A
A
OMÜ’de Dijital Atölye fırtınası

Google Türkiye’nin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İŞKUR iş birliğiyle geliştirip hayata geçirdiği Dijital Atölye eğitim projesinin ilk ayağı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda başladı.

Google Türkiye’nin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İŞKUR iş birliğiyle geliştirip hayata geçirdiği Dijital Atölye eğitim projesinin ilk ayağı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda başladı.


Bu kapsamda herkesin internetten en etkin şekilde faydalanma fırsatına sahip olabilmesi için Türkiye’ye özel içerikle hazırlanan ve ücretsiz bir eğitim hareketi olan “Dijital Atölye” Projesi ile Google uzmanları tarafından "Dijital Girişimcilik” ve “Nasıl Youtuber Olunur” konulu bir eğitim verildi. OMÜ’de başlayan ve 22 Aralık’ta sona erecek olan etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.



“Girişimci olmak için girişmek yanlıştır”


Dijital Atölye’nin genel amacının Üniversite ve KOBİ’ler tarafından dijital farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Web Analizi ve İş Geliştirme Uzmanı S. Devrim Ekmekçi, “Firmalar dijitalleşmek zorundalar ve dijital girişimcilik eğitimi almış insanlara ihtiyaçları her zaman muhakkak olacaktır” dedi.


Türkiye de son zamanlarda kurulan firmaların sadece 10 tanesinden birinin ayakta kaldığını kaydeden Ekmekçi, “Girişimcilik bir şeye inanmakla başlar, kendinize inanırsanız o işin üstesinden gelebilirsiniz ama bunun yanında girişimci olmak için girişmek yanlıştır” şeklinde konuştu.


Dijital Atölye eğitimi, Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfus potansiyelini değerlendirmesine ve gençlerin profesyonel hayatlarını planlamalarına katkıda bulunmayı hedefliyor. Proje ayrıca gençleri geleceğin iş dünyasına hazırlayan dijital yeteneklerin geliştirilmesine ve bu alandaki farkındalığın artmasına destek veren eğitimlerle işletmelerin ihtiyaç duydukları nitelikli eleman ihtiyacını karşılamalarında da önemli bir rol oynayacak.


Öğrencilerin merak ettiği sorulara cevap bulduğu eğitim, katılımcılara sertifika verilmesiyle son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.