ASAYİŞ - 17 Mart 2018 Cumartesi 19:49

Kızılırmak’ta kaybolan gencin babası: “Bir ip atılsaydı kurtarılamazlar mıydı?”

A
A
A
Kızılırmak’ta kaybolan gencin babası: “Bir ip atılsaydı kurtarılamazlar mıydı?”

Samsun’un Bafra ilçesinde Kızılırmak Nehri’nde kaybolan gencin babası Yaşar Ertekin, “Setin kenarından bir ip atılsaydı kurtarılamazlar mıydı?” diye sitem etti.

Samsun’un Bafra ilçesinde Kızılırmak Nehri’nde kaybolan gencin babası Yaşar Ertekin, “Setin kenarından bir ip atılsaydı kurtarılamazlar mıydı?” diye sitem etti.


Bafra’da Kızılırmak Köprüsü’nden atlayarak kaybolan Osman Ertekin’i arama çalışmaları 2’nci günde de gün boyu sürdü. Kayıp Osman Ertekin’in babası Yaşar Ertekin’e arama çalışmaları hakkında bilgi veren dalgıçlar, “Yarın ikinci bir takviye kuvvet gelecek. Onlar da katılımlarını sağlayacaklar. İnşallah acınızı hafifleteceğiz” dediler.


Dalgıçlarla görüşen baba Yaşar Ertekin, “Bot gelmiş ama suya girmemişler. Setin kenarından ip atılsaydı kurtarılamaz mıydı? Setin yanından rahatlıkla ulaşabilirdi. Yol boyunca kameralara bakılabilir. Bunlar kendileri mi gelmişler, yoksa birimi getirmiş? İnsanın aklına her şey gelebilir” ifadelerini kullandı.


Arama çalışmalarını yürüten ekipler ise botluk bir durum olmadığını, gece geldiklerinde suyun debisinin çok yüksek olduğunu, akıntıya kapılmış olduklarını söyledi. Yakınlarının denize gitme ihtimali olup olmadığını sormaları üzerine dalgıçlar, o akıntıyla birlikte 22 kilometrelik mesafeyi bir gecede alıp alamayacağı konusunda bir şey söyleyemeyeceklerini ifade ettiler. Ekipler, Belgin Ş.’nin bayan olmasından dolayı hafif olması nedeniyle suda daha hızlı gidebileceğini söylediler.


Samsun Deniz Polisi, Samsun Sahil Güvenlik ve AFAD ekiplerinin gün boyunca yaptıkları aramalarda kayıp Osman Ertekin’e ulaşılamadı. Arama çalışmalarını yürüten ekipler için Emniyet Genel Müdürlüğüne yazı yazılarak takviye kuvvet istendi.


Ertekin’in akrabaları da gençlerin yardım istedikleri esnada kurtarılamamasına sitem ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Atık tekstil malzemeleri sanata dönüştü Atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat eserlerine dönüştürüldü. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. S. Tuğba Arabalı Koşar’ın yürütücülüğünü, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Tülay Gümüşer ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Giyim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Selda Kozbekçi Ayranpınar’ın araştırmacılığı yaptığı Çukurova Üniversitesi SBA-2021-14266 numaralı Bireysel Araştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen “III Denim Hikayesi Sürdürülebilir Tekstil Sanatı” sergisi Seyhan Belediyesi 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezinde açıldı. Açılışını Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Neslihan Boyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşehan Deniz Abik’in yaptığı sergide 3 sanatçı akademisyenin sürdürülebilirlik çerçevesinde ürettikleri 21 eser yer aldı. Bu sergide, sürdürülebilir geçmişi yeniden keşfetmek ve daha sürdürülebilir bir geleceğin geliştirilmesine odaklanılmış, yöntem olarak ileri dönüşüm ele alındı. Bossa TAŞ.’nin işbirliği ile üretim tesisinden temin edilen atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat nesnelerine dönüştürüldü. Serginin amacı ise şöyle açıklandı: “Dünyanın giderek artan tekstil atıkları sorunuyla boğuştuğu günümüzde, denim kumaş üretim atıkları ile sanat nesneleri ortaya koyarak, denim kumaşın sanattaki yaşam döngüsünü aktarmak ve izleyicilerin sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Sergideki eserler, hem estetik hem de işlevsel açıdan dikkat çekici olup, İzleyicilere atık malzemelerin dönüştürücü gücünü göstermektedir. Bu çalışmalar, çevresel sürdürülebilirlik ile sanatsal ifade arasındaki bağı güçlendirerek, izleyicilere hem fikri hem de duygusal bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Eserleriyle sadece malzemelerin fiziksel dönüşümünü değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve duyarlılığı da artırmayı hedeflemektedir. Böylece, atık malzemeler yeni bir anlam ve değer kazanırken, sanat aracılığıyla sürdürülebilir bir gelecek için önemli mesajlar iletilmektedir.” Sergi, 100. Yıl Çırçır Sanat merkezinde 13 Haziran 2024 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.