GENEL - 28 Aralık 2011 Çarşamba 16:39

YANAN KÖYDE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

A
A
A
YANAN KÖYDE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Samsun’un Vezirköprü ilçesi Kızılkese köyünde meydana gelen yangının üzerinden 24 saat geçmeden hasar tespit çalışmaları tamamlandı.
Kızılkese köyünde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Kaymakam Ozan Balcı, "Yangının elektrik kontağından çıktığı düşünülmekte. Daha sonra tüp patlamasıyla beraber buradaki yapılar geleneksel yapı olduğu için diğer yerleri sıçradı. 24, hane yerle bir oldu, can kaybımız yok. 10 civarında büyük baş hayvan telef oldu. Çevre ilçe ve belde belediyelerinin itfaiyeleri ve arazözleri ile birlikte yangına müdahale ettik. Zaten yanan yandı ama etrafa sıçramasını önledik. Kızılay ve Kaymakamlık
aracılığı ile vatandaşlarımıza gerekli yardımlar yapıldı. Şuanda diğer köylülerin evlerinde barınıyorlar, çadır imkanımız var ama hava soğuk olduğu için uygun olmadığını düşünüyoruz. Zaten bizim kültürümüzde de beraber yaşamak var. Zor günlerde birbirlerine el uzatacaklar. Ön hasar tespiti yapıldı, kaymakamlıktan arkadaşlarımız zarar ziyan tespitlerini yaptılar. El birliği ile vatandaşımızın yaralarını saracağız" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinden Gazze’ye destek yürüyüşü Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüdü. Üsküdar Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle Üsküdar Üniversitesi Merkez yerleşkesinin önünde buluşarak okulun önünden Üsküdar sahiline kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sloganlar atan öğrenciler, ’Kampüsler Ayağa Yaşasın Küresel İntifada’, ’Gazze’de Soykırım Var’ gibi pankartlar açarak, Üsküdar sahiline kadar yürüyüşünü sürdürdü. Ayrıca yürüyüş sırasında yoldan geçen yüzlerce araç da korna çalarak yapılan protestoya destek verdi. Grup adına açıklama yapan okulun öğrencilerinden Mehmet Hamza Budulgan, "İşgalci İsrail’in gerçekleştirdiği soykırım karşısında göğüslerindeki inancı Müslümanlara ve tüm insanlığa örnek olurcasına taşıyan onurlu ve cesur Filistin halkına selam gönderiyoruz. Yıllardır siyonist İsrail’in sürdürdüğü zulüm son 7 ayında insanlığı ayağı kaldırmıştır. Filistin’in dik duruşu dünyaya siyonizmin gerçek yüzünü göstermiştir. Filistin halkı aylardır bizlere insanlık dersi verirken, haklı davalarını bütün insanlığa duyurmuştur. Türkiye olarak daima Filistin’in yanında olduğumuzu göstermeye ve zulmü duyurmaya çalışıyoruz. Biz de bugün Üsküdar Üniversitesi öğrencileri olarak bu çağrıya sessiz kalmak istemiyor, onların direnişini sonuna kadar destekliyoruz" diye konuştu.