YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 16:55

UMKE PERSONELİNE BAŞARI SERTİFİKASI

A
A
A
UMKE PERSONELİNE BAŞARI SERTİFİKASI

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 23 Ekim 2011 tarihinde Van’da meydana gelen depremde görev alan Samsun Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’ni (UMKE) başarı sertifikası ile ödüllendirdi.
İl Ambulans Servisi Başhekimliği’nde sertifika töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Müdür Yardımcısı Dr. Yusuf Köksal, 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Ö. Barış Çankaya ve UMKE ekibi katıldı.
UMKE’nin 2003 yılında kurulduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, "UMKE’de halen 10 doktor olmak üzere 43 sağlık personeli bulunmakta. Ekim ayında gerçekleşen Van depreminde 16 kişilik bir ekip gönüllü olarak Van’a gittiler. Burada bulunan arkadaşlar Van’daki deprem anında ilk hizmeti veren arkadaşlardır" dedi.
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden olduğu gibi Samsun’dan da Van’a çeşitli yardımların olduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy, "Van’daki ilk kurtarma çalışmalarına katkı vermek için Samsun UMKE hemen hazırlanarak yola çıktı. Orada belirli bir süre arama kurtarma faaliyetlerini yerine getirdiler. Van depremi sadece Samsun UMKE için değil, bakanlığımıza bağlı tüm UMKE ekipleri için büyüklüğü ve çapıyla yeteneklerin denenmesi açısından ilk olmuş, koordinasyon ve müdahaledeki başarılarıyla kamuoyunda da geniş ilgi ve takdir görmüşlerdir. Bu çalışmaya katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
"GÜNLÜK 7 BİN ÇAĞRININ 300’Ü GERÇEK"
112 komuta kontrol merkezine günlük olarak 7 bin çağrı geldiğini söyleyen Vali Hüseyin Aksoy, "Bunların gerçek olanları yaklaşık olarak 300 çağrıdır. Burada çok önemli bir görevi yapan arkadaşlarımız gereksiz yere meşgul ediliyorlar. Gerçekten çok acil ihtiyacı olan bir kişi buraya ulaşmakta zorlanıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. İhtiyacı olanların 112 telefonunu çevirmelerini istiyoruz" diye konuştu.
112 Acil Servisi’nin 2011 yılı içersinde 62 bin 610 vakaya müdahale ettiğini açıklayan Vali Aksoy, şöyle devam etti: "Bunlardan 4 bin 797’si trafik kazası. Bu kazalardan 32 bin 939 kişi hastanelere sevk edildi ve 18 bin 861 kişi de hastaneler arasında nakil oldu. 112 Acil Servisi’nde 41 doktor, 175 acil tıp teknisyeni, hemşireler ve sağlık personelleri ile birlikte toplam 431 personel görev yapmakta."
Konuşmaların ardından, Van’da görev yapan 16 sağlık personeline Vali Hüseyin Aksoy başarı sertifikalarını verdi. Yapılan ödül töreninden sonra Vali Aksoy ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ile birlikte 112 Komuta Kontrol Merkezi’ni gezdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.