GENEL - 18 Mayıs 2018 Cuma 14:54

Başkan Şahin: “Sedde Projesi tüm hızıyla devam ediyor”

A
A
A
Başkan Şahin: “Sedde Projesi tüm hızıyla devam ediyor”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra ilçesinin önemli projelerinden olan Kızılırmak Sedde Projesi’ni yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra ilçesinin önemli projelerinden olan Kızılırmak Sedde Projesi’ni yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.


Başkan Şahin, Kızılırmak Sedde Projesi’nin bittiği zaman ilçenin turizmine ve sosyal hayatına önemli katkıları olacağını dile getirerek, “Mavi ile yeşili, Bafra ile denizi birleştirecek olan Kızılırmak Sedde Projemizin ihalesi 18 Mayıs 2017 tarihinde yapılmıştı. Projemiz içinde, botanik bahçeler, dinlenme alanları, panayır alanı, otel ve çevre alanları, anfi tiyatro, bisiklet ve 2 kademeli yürüyüş yolları, suni göl, maket Bafra evleri, su oyunları, spor ve piknik alanları, çocuk oyun ve eğlence alanları, tematik bahçeler ve ana etkinlik alanları yer alıyor. Yani bu proje Baframızın hem çehresini hem de sosyal hayatını yakından ilgilendiriyor. Arkadaşlardan bilgi aldım. Hali hazırda gezinti yolu ve gezinti yolu, oturma elemanları yeşil alan kazı dolgu çalışmaları tamamlandı. Baskı beton çalışmaları ise sürüyor. Yani projemiz tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bu çalışmaları bitirip bu güzel projeyi Samsunun halkının ve turizmin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.