GENEL - 20 Mayıs 2018 Pazar 08:38

Fırın ustalarının sıcakla imtihanı

A
A
A
Fırın ustalarının sıcakla imtihanı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da fırıncı esnafı, Ramazan ayında 250 derece sıcaklığa dayanarak oruç tutmaya çalışıyor.

SAMSUN (İHA) – Samsun’da fırıncı esnafı, Ramazan ayında 250 derece sıcaklığa dayanarak oruç tutmaya çalışıyor.


Samsun’da fırında çalışan ustalar, fırın sıcaklığı yaklaşık 250 dereceye kadar artan sıcaklıklar damaklara hitap eden ekmek ve pide yapıyor. 11 ayın sultanı Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte, Türkiye genelinde vatandaşlar ortalama 17 saat boyunca oruç tutuyor. Oruç vazifesini yerine getirmek için sıcak havalarda açlık ve susuzlukla mücadele eden vatandaşlar arasında en çok zorlanan ise fırıncı esnafı. Fırıncı esnafı Ramazan ayında en çok zorlanan meslek grupları arasında yer alıyor. Hava sıcaklığının ötesinde 250 derecelere ulaşan fırınlarda sabah saatlerinden iftar saatine kadar hem çalışıp hem de oruç tutuyorlar.


Fırında çalışan ustalar, “Ramazan ayının yaz aylarına gelmesiyle birlikte tabii biraz zorlanıyoruz. Havalar sıcak. Biz de burada 220 ila 250 derecede yanan fırınların başında çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza ekmek ve pide çıkartmak için çabalıyoruz. Onlara en iyi şekilde hizmet vermek istiyoruz. Bir yandan da oruçlarımızı tutmaya çalışıyoruz. Zor oluyor tabii ama Allah onun kolaylığını veriyor. Zorlansak bile bir şekilde orucumuzu tutup iftarımızı yapıyoruz” dediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.