- 19 Haziran 2018 Salı 14:32

Samsun Teknopark’tan bir başarı daha

A
A
A
Samsun Teknopark’tan bir başarı daha

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kampüsünde (OMÜ) faaliyet gösteren Samsun Teknopark, 2018 ilk döneminde açılan “1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 1.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kampüsünde (OMÜ) faaliyet gösteren Samsun Teknopark, 2018 ilk döneminde açılan “1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş” çağrısına yaptığı başvurunun olumlu sonuçlanmasıyla, yılın ikinci yarısında açılacak BİGG (Bireysel Genç Girişimci) çağrısında 1. aşama süreçlerini yürütecek arayüz kuruluşları arasındaki yerini aldı.


Samsun Teknopark BİGG çağrısı kapsamında; girişimcilerin iş fikirlerini ve başvurularını değerlendirecek, uygun bulunan iş fikirlerini ön kuluçkaya alarak iş fikri doğrulama süreçlerinden geçirecek ve iş planlarının hazırlanmasında girişimcilere destek olacak.



2018 verimli geçiyor


Samsun Teknopark ve OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO); 2018 yılının ilk günlerinde “TÜBİTAK 1601 Yenilik Ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı” için hazırlanan “Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması” projesinin desteklendiğini duyurmuş ve iki buçuk yıllığına 1 milyon 750 bin TL destek almıştı. Samsun Teknopark ayrıca mayıs ayında katıldığı 6. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde ise “En İyi Gelişme Gösteren TGB’ler” (Teknoloji Geliştirme Bölgeleri) kategorisinde üçüncülük ödülü kazanarak başarılarına yenisini eklemişti.



OMÜ-TTO ve Samsun Teknopark’ın sinerjisi sanayiye yansıyor


OMÜ-TTO ve Samsun Teknopark proje hazırlama konusundaki bilgi ve tecrübesini, bölge kalkınması için önem arz eden Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi (MEDİKÜM) Derneği için hazırlanan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 16 milyon TL hibe alan proje ile de gösterdi. Bölgenin çeşitli kurum ve kuruluşlarına yönelik proje hazırlama ve girişimcilik alanlarındaki eğitim ve desteklerini devam ettiren OMÜ-TTO; bir taraftan üniversite-sanayi iş birlikleri kurarken öte yandan yeni projelerin bölgeye kazandırılması konusunda da önemli rol oynuyor.


Bu başarıların ve projelerin ardından “BİGG Uygulayıcı Kuruluşu” olan Samsun Teknopark, ilerleyen süreçte girişimcilik, inovasyon ve teknoloji konularında bölgenin lider kuruluşu olmaya aday bir profil sergiliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Hurdaya dönen araçtan çıkan bebek ve çocuğa ’112 Acil Anne’ Antalya’da iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada hurdaya dönen araçta bulunan 4 kişilik aile kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza sonrası huysuzlanan 40 günlük bebek ile 3 yaşındaki ağabeyine sağlık görevlileri anne şefkati ile sakinleştirdi. Olay, dün öğle saatlerinde Muratpaşa ilçesi Yenigün Mahallesi 1060 sokak üzerinde meydana geldi. Henüz 40 günlük olan bebeğini kontrol için hastaneye götürmek üzere eşi ve çocukları ile birlikte ikametinden yola çıkan Ali Rıza Sakarya (30) kontrolünde ki 46 D 1861 plakalı araç Yenigün Mahallesi 1060 sokak ile 1058/2 sokak kesişiminde Onur Otun’un yönetimindeki 07 BLY 899 plakalı kamyonet ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrularak kontrolden çıkan araç, sokak üzerinde ki bir sitenin duvarına çarparak durabildi. Yaralıları vatandaşlar çıkardı Çevredeki vatandaşların ihbarı ile olay yerine 112 Sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, araç içerisinde bulunan Ali Rıza Sakarya, Havva Sakarya ile birlikte çocukları Ahmet (3) ve henüz 40 günlük Yaren bebek vatandaşlar tarafından araçtan çıkartıldı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye götürüldü. Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi sırasında kaza nedeniyle korktuğu tahmin edilen ve huysuzlanan Yaren bebeği kadın 112 görevlisi anne şefkati ile sakinleştirmeye çalıştı. Bir süre sonra ambulansa alınan anne Havva Sakarya’nın sağlık görevlisine ilk sorusu küçük kızının sağlık durumu oldu. Sağlık görevlisi tarafından annesinin kucağına verilen ve anne kokusunu alarak sakinleşen minik Yaren, aynı ambulansta hastaneye götürüldü.
İzmir 5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu 5 yıldır kalbinde şiddetli çarpıntı şikayetine sahip 84 yaşındaki Serap Arak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’nde yapılan 3 boyutlu Ablasyon işlemi ile sağlığına kavuştu. Serap Arak, “Kalbimin sesi artık normale döndü. Kendimi çok iyi hissediyorum” dedi. Kalp ritim bozukluğu ve şiddetli çarpıntı şikayeti olan 84 yaşındaki Serap Arak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’nde Kardiyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Doğduş ve ekibi tarafından yapılan müdahale ile sağlığına kavuştu. Serap Arak’ın, 3 boyutlu haritalama yöntemi ablasyon işlemi ile kalp ritmi düzenlendi ve çarpıntı şikayeti sona erdi. “Yoğun ilaç kullandı” İEÜ Medical Point Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Mustafa Doğduş, “Serap hanımın yaklaşık 5 yıldır çarpıntı şikayeti vardı. Çarpıntı şikayetlerinin artması sonucunda, merkezimize başvurdu. 5 yıl önce kendisine kalp ritim bozukluğu tanısı konmuştu. Serap hanımda iki farklı kalp ritim bozukluğu vardı. Bu iki tip bozukluk kalp yetmezliğini tetikleyebilirdi. Yoğun ilaç almak zorunda kaldı. Şikayetleri artmaya başlayınca, 3 boyutlu haritalama yöntemi ile ablasyon işlemi yapmaya karar verdik. Ablasyon işlemi, kateter adını verdiğimiz ince esnek kablo şeklinde malzemeler ile kalp içerisinde aritmiye neden olan hedefin bulunup yakılması işlemidir. Bu işlem sonrası hastamızın kalp ritmi düzeldi, çarpıntı şikayeti sona erdi. Şu an kendisini gayet iyi hissediyor” ifadelerini kullandı. “Kendimi iyi hissediyorum” 5 yılın sonunda kalbinin normal attığını hissettiğini söyleyen Serap Arak da “Şiddetli çarpıntım vardı. Biraz yol yürüsem nefes darlığı yaşıyordum. Sırt üstü yattığım zaman, kalbim çıkacak gibi hissediyordum. 5 yıldır bu şikayetleri yaşıyordum. İşlem sonrası, şimdi kendimi iyi hissediyorum. Kalbimin normal sesini 5 yıl sonunda duydum” dedi.