YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 11:38

2011 YILINDA 865 KÖYE SU VE KANAL HİZMETİ VERİLDİ

A
A
A
2011 YILINDA 865 KÖYE SU VE KANAL HİZMETİ VERİLDİ

Samsun İl Özel İdaresi Altyapı Daire Başkanlığı’nca 2011 yılında 865 köye su ve kanal hizmeti verildiği bildirildi.
Samsun İl Özel İdaresi Altyapı Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; Samsun’da yer alan 939 köyün 74’nün orman köyü olması sebebiyle Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına girdiği, geri kalan 865 köyün tadilat, bakım-onarım, tesis genişletme-yenileme ve içme suyu gibi hizmetlerinin tümünün İl Özel İdaresi tarafından yapıldığı belirtildi.
Yetkililer, 2011 yılında İl Özel İdaresi ve KÖYDES programı kapsamında toplam 98 adet içme suyu projesi ve 6 adet kanalizasyon projesi gerçekleştirildiğini, 2011 yılında ise öncelikle gurupların problemlerinin çözümüne çalışıldığını ifade ettiler.
2011 yılında Bafra ilçesinde yetersiz durumdaki tüm köylerin ihtiyacını karşılamak üzere Hacıoğlu grubu yapımına başlandığı, batı sahası gurubunun isale ve şebeke yenileme çalışmalarına devam edildiği, yine aynı ilçede Nebiyan Dağı gurubunun arıtma tesisinin rehabilitasyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu dile getirildi.
Çarşamba ilçesinde ise Durusu ve Demiraslan gurubunun içme suyu çalışmalarının tamamlanma aşamasına gelindiği, Dikbıyık grubuna çakmak barajından su sağlanması amacıyla başlatılan projenin ise 1. kısmının tamamlandığı kaydedildi.
Ayrıca yapılan bu büyük ölçekli çalışmaların haricinde; Alaçam’da 5, Asarcıkta 4, Atakum’da 3, Ayvacık’ta 3, Bafra’da 3, Çarşamba’da 7, Havza’da 7, Kavak’ta 11, Lâdik’te 8, 19 Mayıs’ta 3, Salıpazarı’nda 6, Tekkeköy’de 8, Terme’de 5, Vezirköprü’de 13, Yakakent’te de 16 Adet içme suyu proje çalışmasının da gerçekleştirildiği belirtildi.
Devlet-vatandaş işbirliği ile yetersiz köylere ilave su getirilmesi, bakım-onarımı ve tesis genişletme-yenileme çalışmaları kapsamında 89 adet içme suyu çalışmalarının yapıldığını da ifade eden İl Özel İdaresi Altyapı Daire Başkanlığı yetkilileri, kanalizasyon çalışmalarında 6 köyün çalışmalarının tamamlandığını, devlet-vatandaş işbirliği ile 44 köyde çalışmaların yürütüldüğünü, sondaj işleri kapsamında da 16 köyde sondaj kuyusu açıldığını, yeni açılanlarla birlikte toplam 11 sondaj kuyusunun temizliğinin yapıldığını mevcut taleplerin değerlendirilmesi ile de 13 hidrojeolojik etüt çalışmasının tamamlandığını kaydettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir