POLİTİKA - 16 Aralık 2018 Pazar 18:45

İlkadım’da hizmette sınır yok

A
A
A
İlkadım’da hizmette sınır yok

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kadın, çocuk, genç, yaşlı olmak üzere toplumun her kesimine yönelik kapsamlı hizmetler yaptıklarını söyledi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kadın, çocuk, genç, yaşlı olmak üzere toplumun her kesimine yönelik kapsamlı hizmetler yaptıklarını söyledi.



Eğitim, spor, kültür, sanat, sosyal faaliyetlerin yanı sıra İlkadım’da çok büyük yatırımları tamamladıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, rekor yatırımlarla geleceğe büyük adımlarla ilerlediklerini kaydetti.


Milletin gönlünde yer eden hizmetlerle 4,5 yılda AK Belediyecilik anlayışı ile hizmet ettiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Tok, “İşimizi sevgiyle, aşk ve şevkle yapıyoruz. Bizim yerel yöneticilik anlayışımız, modern sosyal ihtiyaçların ve rutin belediyecilik anlayışından öte tüm insanları aynı sevgi ve şefkatle kucaklayan bir anlayıştır. Fiziki, sosyal, kültürel alanlarla birlikte ilçemizin değişimi ve gelişimi yatırım yaptığımız projelerimizde hep ön planda vatandaşlarımız var. Belediye Yeni Hizmet Binası, Ihlamur Cafe Restaurant, 15 Temmuz Millet Yolu ve Şehitler Anıtı, Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi, Karadeniz’in en büyük Cami ve Külliyesi, Türk İslam Sanatları Merkezi, Unkapanı Yeni Kültür Merkezi, Derebahçe Sosyal Tesisleri, Mamurdağı Mesire Alanı, 62 Park 12 Halı Saha, Koşu Yolu ve Hayat Parkuru gibi önemli daha birçok proje ve yatırımlar bunlardan sadece birkaç tanesi. Tamamlanan ve devam eden projelerimizin yanı sıra, şimdi İlkadım’ı 2023’e taşıyacak projelerimizi hazırladık” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.