YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 11:55

YILMAZ: "TEKKEKÖY SPOR MERKEZİNE DÖNÜŞECEK"

A
A
A
YILMAZ: "TEKKEKÖY SPOR MERKEZİNE DÖNÜŞECEK"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden 7 bin 500 kişilik spor salonu inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy’ün artık arka bahçe olmaktan çıkacağını ve yapılan yatırımlarla adeta bir spor merkezi haline geleceğini belirterek, "İlerleyen dönemde raylı sistem de Tekkeköy’e kadar uzanacak ve bu da buralara ayrı bir ivme katacak" dedi.
Yılmaz, Samsun’un Tekkeköy ilçesinde 30 milyon TL’lik bir yatırımla çok modern ve Samsun’a yakışır bir kapalı spor salonunun yapıldığını dile getirerek, "İçerisinde 4 büyük antrenman salonu, 2 adet square salonu, 4 adet soyunma odası, antrenör ve hakem odaları, basın çalışma alanları, protokol bölümü, idari birimler, seyirciler için kafeterya ve büfelerin bulunacağı 7 bin 500 kişilik spor salonunun temeli geçtiğimiz aylarda atıldı ve inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Bu icraatlara sahip çıkıldıkça daha fazlası yapılacak, yenilerinin temelleri atılacak. Kısa zamanda çok daha görkemli tesisler Samsun’a ve Samsunlulara kazandırılmış olacak" diye konuştu.
OLİMPİK YÜZME HAVUZU GELİYOR
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katkılarıyla projesi hazırlanan ve 2011 yılı bitmeden ihale aşamasına getirilen olimpik yüzme havuzuna da değinen Yılmaz, "Bu projenin temelini de sayın bakanın katılımıyla 2012’nin ilk ayları içinde atmayı ümit ediyoruz. Bildiğiniz gibi bin 500 kişilik bir diğer spor salonun temelini de Atakum’da yine Sayın Bakanımızın katlımı ile attık. Samsun hızla gelişiyor ve daha şimdiden bir çekim ve cazibe merkezi haline geldi" şeklinde konuştu.
Samsun’da yaklaşık 39 bin lisanslı sporcu olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti: "242 spor kulübümüz var. Bu spor kulüpleri ve sporcularla Samsun’da sporu daha iyi noktaya taşımak için yürüttüğümüz önemli çalışmalar var. Bu projeler spor alt yapısının daha iyi noktaya gelmesinde önemli başlangıç olacak. ’Spor kenti Samsun’ diyebilmek adına çalışıyor, üretiyor ve gayret gösteriyoruz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir