KÜLTÜR SANAT - 10 Haziran 2019 Pazartesi 09:45

Türk ressamdan Singapur’da sergi

A
A
A
Türk ressamdan Singapur’da sergi

Çağdaş resim sanatının günümüzdeki önemli temsilcilerinden Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Prof.

Çağdaş resim sanatının günümüzdeki önemli temsilcilerinden Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülten İmamoğlu, bir uluslararası sergiyle daha dünya sanat kamuoyunun gündemine geliyor.


OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gülten İmamoğlu, bir uluslararası sergi ile daha gündemde. Son olarak New York’ta açtığı sergiyle adından söz ettiren İmamoğlu, bu kez de Singapur’un ünlü sanat merkezi Miaja’da Nucleus adlı sergisiyle yer alacak.



Dünyaca ünlü sanat merkezinde


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yıl anısına düzenlenen etkinlikler kapsamında Türkiye’nin Singapur Büyükelçiliği katkılarıyla gerçekleştirilecek sergi, 12 Haziran - 6 Temmuz tarihleri arasında Singapur’un dünyaca ünlü sanat merkezi Miaja Art Collections’ta sanatseverlerle buluşacak.



Türkiye-Singapur dostluk yılı


Yurt dışında açtığı sergilerle sanat çevresinde ’çağdaş sanatın en önemli temsilcilerinden biri’ olduğunu gösteren ünlü ressam Gülten İmamoğlu, Singapur’da Türkiye’yi ve Samsun’u temsil edecek olmanın heyecanı ve gururunu yaşadığını söyledi. 2019 yılının aynı zamanda Türkiye ile Singapur arasında 50’inci Dostluk Yılı olduğunu da hatırlatan İmamoğlu, "19 Mayıs’ın 100’üncü yılında bu kutlu günün adını taşıyan üniversitenin bir temsilcisi olarak ülkemi yurt dışında bir kez daha temsil edeceğim. Singapur Büyükelçimiz Murat Lütem’in bu serginin düzenlenmesinde emekleri çok oldu. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.



Uzak Doğu’nun ruhu 12 eser


Gülten Imamoğlu’nun ’Nucleus’ adını verdiği sergide sanatçı tarafından tamamen Uzak Doğu ruhunu yansıtan 12 yeni eser izlenebilecek. 100’üncü yıl anısına bu sene 3 kişisel sergi gerçekleştiren sanatçı daha önce Singapur’da Uzak Doğu’nun en büyük sanat fuarı olan Artstage’e de katılmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.