YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 12:32

SAĞLIKÇILARDAN ŞİDDETE TEPKİ

A
A
A
SAĞLIKÇILARDAN ŞİDDETE TEPKİ

Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, "Sağlık çalışanlarının görevlerinin gereğini yaparken saldırılara uğraması insanlık ve Samsun halkı adına utanç vericidir" dedi.
Samsun’da yılbaşı akşamı gittikleri bıçaklama vakasında hasta yakınlarının saldırısına uğrayan 112 Acil Servis ekibinde görevli sağlık personeline Sağlık-Sen’den destek geldi. Samsun Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri sağlık görevlilerine yapılan saldırıyı kınarken, Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, "Her türlü şiddet bir insan hakkı ihlalidir ve insan vücuduna, ruhuna, düşüncesine, inancına, emeğine, ekmeğine ve iradesine yönelmiş büyük bir tehlikedir" diye konuştu.
Yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını belirten İlhan Öksüz, "Onlara gereken cevabın hukuk sistemimiz çerçevesinde en iyi şekilde verileceğine olan inancımızı koruyoruz" şeklinde konuştu.
Yılbaşı gecesi İlkadım ilçesinde yaşan bıçakla yaralama olayına müdahale etmek için görevlendirilen 112 Acil Servis ekibi, yaralı kadına müdahale edecekleri esnada yakınlarının saldırısına uğramış, buna rağmen yaralı kadını bırakmayarak hastaneye yetiştirmişlerdi. Yaralı kadının yakınlarının saldırısında yaralanan Ercan Toraman isimli sağlık görevlisi ise ekipteki diğer arkadaşları tarafından Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Evladını öldürmeyen yılan sokması anneyi öldürdü Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde hayvan otlattığı esnada yılan sokması sonucu hayatını kaybeden Cennet İnci(60) gözyaşları arasında toprağa verildi. Yaşlı kadının oğlunun da aynı bölgede yılan saldırısına uğradığı ve 1 aylık tedaviyle sağlığına kavuştuğu öğrenildi. Düziçi ilçesinin Gümüş köyünde inek otlatırken, yılan sokması sonucu yaralan ve kendi imkanlarıyla ana yola çıkarak çevredeki vatandaşlardan yardımıyla hastaneye kaldırılan 7 çocuk annesi Cennet İnci, hastanede kurtarılamayarak vefat etmişti. Yaşlı kadının cenazesi, otopsinin ardından götürüldüğü köyünde toprağa verildi. Hayatını kaybeden Cennet İnci’nin oğlunu da aynı bölgede yılan soktuğu ve 1 aylık tedavi gördükten sonra sağlığına kavuştuğu öğrenildi. Yılan sokması sonucu hayatını kaybeden Cennet İnce’nin oğlunu da aynı yerde yılan tarafından sokulduğunu söyleyen Gümüş Köyü Muhtarı Ramazan Yakut, ’’Köyümüzün Çirişlikaş Mahallesi’nde bulunan ormanlık alana inek otlatmaya gidiyor yılan sokması sonucu kendini ormandan yol kenarına atarak çevredeki vatandaşlardan yardım istiyor. Yoldan geçen bir vatandaş yardım etmeye gittiğinde kendisini yılan soktuğunu söylüyor. Yardıma gelen vatandaş durumu, İnce’nin akrabalarına bildiriyor. Kendi arabalarıyla hastaneye götürmeye çalışırken Böcekli beldesinin ilerisinde ambulans karşılıyor bunları kadını alıp hastaneye götürüyorlar orada hayatını kaybediyor. Hayatını kaybeden oğlunu da yılan sokmuştu ama o kurtulmuştu annesi kurtulamadı" dedi. "Bu kadının oğlunu da yılan sokmuştu aynı yerde ama o kurtuldu" Köylerinde yılan sokma vakalarının pek yaşanmadığını kendi annesini de yılan soktuğunu ama kurtulduğunu söyleyen Selver İnce, "Kadın ineğini otlatmaya gidiyor, ineğini çözerken otların arasında yılan sokmuş. Yola çıkıp yardım istemiş bir adam yardıma gelmiş ona beni yılan soktu demiş son sözleri bu olmuş. Akrabalarına haber veriyorlar hastaneye götürürken kadının ağzından köpükler geliyor. Benim annemi de yılan soktu annem beni yılan soktu dedi gittik baktık yılanı öldürmüş hemen bacağına turnike yapıp hastaneye götürdük orada tedavi gördü iyileşti. Bu kadının oğlunu da yılan sokmuştu aynı yerde ama o kurtuldu. Şu zamana kadar yılan sokma olayı 3 defa oldu başkada olmadı" dedi.