ÇEVRE - 11 Aralık 2019 Çarşamba 14:13

İlkadım’da tapu işlerinde yeni hizmet dönemi

A
A
A
İlkadım’da tapu işlerinde yeni hizmet dönemi

İlkadım Belediyesi ile Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından imzalanan protokolle, tapuda yapılan birçok hizmetin belediyede de elektronik ortamda yapılacağı, vatandaşların işlemlerini daha hızlı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirebileceği yeni bir hizmet dönemi başladı.

İlkadım Belediyesi ile Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından imzalanan protokolle, tapuda yapılan birçok hizmetin belediyede de elektronik ortamda yapılacağı, vatandaşların işlemlerini daha hızlı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirebileceği yeni bir hizmet dönemi başladı.


İlkadım Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlkadım Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan yeni protokole göre Elektronik Belge Yönetim Sistemi haciz ve haciz telkinlerinin belediye tarafında koyulup kaldırmasını sağlayan uygulama ile vatandaşın belediye ile tapu arasında gidiş gelişlerinin önüne geçilecek. Hayatı kolaylaştırmak adına teknolojik alt yapısını her geçen gün geliştiren İlkadım Belediyesi, tapuda yeni bir dönemi başlattı. Bundan böyle haciz ve haciz telkinlerinin elektronik ortamda belediye tarafından koyup, kaldırılacak.


İmzalanan protokol hakkında bilgi veren İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, “İmzalanan protokol ile kurulan ortak sistemde haciz ve haciz telkinlerine ait işlemleri için istenen belgeler elektronik ortamdan tapu müdürlüğü ile paylaşılacak. Bu sayede vatandaşlarımız kurumlar arasında git gelden kurtulmuş olacak. Belediye için ise alacakların tahsilden müdürlüklere evrak yazarak sonucun gelmesi için beklenen süreden ve kağıt israfında gereksiz evrak yükünden kurtulma sağlanacak. Böylece vatandaşlarımızın memnuniyeti de arttıracağı uygulamanın İlkadım halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.


Protokol sözleşmesinin detaylarını aktaran İlkadım Tapu Kadastro Nihal Bayraktar Çöl ise şunları söyledi: “Tapu dairelerinde özellikle geçmiş yıllardaki kayıtlara ulaşmak uzun zaman alıp gereksiz iş yükü oluşturuyordu. Bu da işlemlerin uzamasına ve düşük iş verimliliğine neden oluyordu. İlkadım belediyemizle imza altına aldığımız bu protokolle haciz işlemleri için elektronik ortamda bu işlemler belediyemiz tarafında yapılabilecek. Bu sayede bilgiye ulaşım anlamında büyük rahatlık sağlanacak. İmza altına aldığımız bu protokolün her iki tarafa hayırlı olmasın diliyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.